Friday, November 25, 2005

NOVOSTI O MELISSI P.

NOVOSTI prenose reakcije na bioskopsku premijeru:

ŽRTVA EROTSKE IGRE

A. Bobić, 24. novembar 2005.

MILANO - Specijalno za 'Novosti'

Filmska verzija skandalozne knjige, bestselera italijanske tinejdžerke Melise P(anarelo) 'Sto poteza četkom pre odlaska na spavanje', u kome mlada autorka detaljno opisuje svoja seksualna iskustva ušla je u bioskopske sale širom Apeninskog poluostrva. U filmu 'Melisa P.', glavnu ulogu tumači španska glumica, Marija Valverde (18), a delo, koje je producirala glumica Frančeska Neri, već je izazvalo polemike.

Osim autorke knjige Melise Panarelo, koja se distancirala od filma naglasivši da je njen roman unakažen, mnogo je kritičara koji tvrde da film podilazi voajerizmu odraslih, a tinejdžere predstavlja kao perverznjake, umesto kao mlade ljude sa ozbiljnim problemima na teškom putu odrastanja. Priča prati sudbinu šesnaestogodišnje Melise, koja živi u malom gradu na jugu Italije sa pomalo infantilnom majkom i slobodoumnom bakom (sjajna Džeraldina Čaplin). Njena posve nevina naklonost prema vršnjaku Danijeleu biva surovo i cinično odbačena. Ovo razočaranje otvoriće joj vrata seksa i bluda koji prerastaju u opsesiju i jedini način za upoznavanje sebe. Melisa tako postaje lovac i žrtva u opasnim erotskim igrama, koje se nadovezuju u tragičnoj spirali. Zahvaljujući majci, koja uspeva da nasluti problem ćerke, devojčica na kraju ipak biva izbavljena iz začaranog kruga u koji je upala.

I mlađana glumica Marija Valverde veoma dobro poznaje teškoće puberteta, 'Mislim da sam uspela da shvatim Melisu bolje od bilo koje odrasle žene. Znam kako je kad se pogledaš u ogledalo i vidiš samo nedostatke od kojih se stidiš, i imaš želju da pobegneš od porodice kja te ne shvata, sredine koja te osuđuje, kompleksa koje ne razumeš,... Melisa želi da nađe nekoga ko je voli beskonačno i bezuslovno, a u stvari pronalazi samo put do pakla. Mislim da je ovo pre svega film za roditelje, koji bi trebalo da nauče da pažljivo posmatraju i shvate decu na teškom putu odrastanja.'

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Slucajno sam naleteo na ovaj blog, i moram primetiti da je prilicno interesantan.

Samo napred !

http://zeljkobozic.kaskaderi.org.yu

5:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

чтобы добавлять свои статьи, обязательно ли регистрироватся?

11:06 PM  

Post a Comment

<< Home