Friday, December 08, 2006

BRANDOMANIAKad smo već kod srpsko-holivudskih vesti koje zasipaju naše medije, evo jedne prave.

Na netu su počeli da se pojavljuju najave i posteri za film BRAND HAUSER: STUFF HAPPENS koji je počeo da se snima u Bugarskoj krajem oktobra.

Na filmu radi nekoliko naših filmskih radnika, direktor fotografije je Zoran Popović koji je karijeru izgradio u Americi a scenograf je Miljen Kljaković Kreka, naš najčuveniji scenograf. Sergej Trifunović glumi jednu od uloga.

Od velikih zvezda u filmu igraju John Cusack, Ben Kingsley, Marisa Tomei i teen pop zvezda Hilary Duff.

BRAND HAUSER govori o futurističkoj Americi u kojoj privatne kompanije vode ratove u ime države. Hauser je plaćeni ubica koga C.I.A. šalje u Turakistan, imaginarnu bliskoistočnu državu budućnosti, da likvidira jednog njihovog opozicionara. Međutim, na tom putu Hauser nalazi na tragove koji mogu rešiti misteriju pogibije njegove porodice i ženu koja može da mu parira - novinarku jednog liberalnog lista.
BRAND HAUSER bi trebalo da bude zaključenje Cusackove fascinacije plaćenim ubicama koja seže još iz filma GROSSE POINT BLANK. S druge strane, BRAND HAUSER će biti i vrhunac Cusackovog političkog rada i angažmana protiv Bushove politike. Film je pisao sam Cusack sa starim saradnikom Warrena Beattyja, Jeremy Pikserom, nominovanim za oskara, veteranom politilčkog filma sa naslovima poput BULWORTH i REDS iza sebe. Drugi scenarista je Mark Leyner, aktuelni satiričar.
WAR, INC. je bio radni naziv, a BRAND HAUSER STUFF HAPPENS je važeći naslov. Premijera se očekuje tokom 2007. godine.