Tuesday, January 16, 2007

ČETVRTI ČOVEK - SET REPORT

Od jednog našeg neimenovanog špijuna, dobili smo set report sa snimanja Zečevićevog novog filma ČETVRTI ČOVEK.
Ova scena snimana je u ulici Zmaja od Noćaja, i sudeći po tome šta se u njoj dešava, uspeli smo da je i lociramo i u scenariju.
Kada sam dosao na set, sve je vec bilo pripremljeno za snimanje. Reflektori su tukli, a Koja je opusteno stajao u koznom mantilu I drzao pistolj. Zeka je poslednje uputstvo dao snimatelju, a zatim seo pred kontrolni monitor. Koja je seo u tamnu limuzinu, za cijim je volanom sedeo momak fotogenicnog I opasnog izraza lica. Zeka je dao znak za pocetak. Auto se parkira ispred ulaza I Koja brzim udarcem pistolja onesposobi mladog vozaca, a zatim izlazi iz kola i ulazi u zgradu.
Zeka je zadovoljan ali zeli da dubl ponovi jos jednom. Koja baca oko na snimak I predlaze da u narednomdublu momka "uspava" udarcem u vratnu zilu, a ne pistoljem. To Zeka prihvata, I naredni dubl biva efektniji od predhodnog. Snimaju jos jedan sigurnosti radi, I kadar konacno biva kupljen, posle cega prelaze na krupnjak njih dvojice, koji biva snimljen momentalno, posto su I Koja I mladi opasni momak uigrani I vesti u svojim ulogama.
Film se snima na 35 mm. Fotgrafija izgleda vrlo zanimljivo I moderno. Imao sam priliku da vidim I scenu manjeg lancanog sudara kojeg su snimali nekoliko sati pre, I mislim da ce to uz adekvatnu montazu biti u sluzbi price I u funkciji estetskog osvezenja.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ah, taj famozni, neprevazidjeni Zeka! Imam scenario za njega. A ako bude dobar, mozda mu dam i neku ulogu!
Ed Wood-ovka

8:21 PM  

Post a Comment

<< Home