Sunday, January 14, 2007

ZONA MRTVIH: SET REPORT

Budite oprezni ako vas neki prijatelj pozove da posetite njegovo snimanje. Umesto polučasovne kurtoazne posete pre večere, može da vam se desi da u tri ujutru, gladni i promrzli, shvatite da upravo statirate kao deo gomile zombija koji bauljaju novobeogradskim blokovima.

Autorski tandem koji stoji iza Zone mrtvih, prvog srpskog zombi-horora, Milan Todorović (producent, koscenarista i reditelj) i Vukota Brajović (producent, koscenarista i glumac), odlučili su se da snime kratki promo film kojim će pokušati da animiraju strane i domaće producente i komisije. (Treći koscenarista, Milan Konjević, takođe je prisutan, ali samo kao moralna podrška.) Kao što redovni posetioci našeg bloga znaju, ovo je metod prikupljanja sredstava za film je sve popularniji među mladim autorima. Pre Zone mrtvih, sličan promotivni materijal je pravljen i za Čarlston za Ognjenku, Šejtanovog ratnika i, naravno, Doba nevinosti.

Pored toga, ta snimanja su sa tehničko-organizacione strane identična onome što ekipu očekuje na velikom filmu i predstavljaju sjajnu priliku da se ekipa zagreje i da se uvide eventualni nedostaci. Snimanje promo-filma za Zonu mrtvih teče pod sigurnim vođstvom pomoćnika reditelja Miroslava Stamatova, što je veoma važno pošto je napravljen dosta ambiciozan plan koji podrazumeva veliki broj kadrova, od kojih su neki veoma komplikovani.

Za promo je odabrana scena u kojoj se Miki Krstović obračunava sa hordom zombija koji pokušavaju da pojedu mladu glumicu Aleksandru Tomić. Za dizajn zombija se pobrinuo veliki filmski umetnik Miroslav Lakobrija, tako da su srpski živi mrtvaci potpuno ravnopravni sa svojim holivudskim rođacima. Već na prvi pogled je jasno de će Zona mrtvih bar u ovom segmentu biti potpuno ravnopravna sa stranim filmovima iste vrste. Jezivoj atmosferi, pored odlično odabrane lokacije doprinosi i fotografije Tanje Krstevski, kao i odličan kostim za koji su zadužene Ivana Guteša i Vesna Teodosić.

Snimanje se nastavlja u ponedeljak uveče. Držimo im palčeve!

3 Comments:

Blogger Djordje Bajic said...

Svaka cast!

Nego, gde su fotke?

4:04 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

imamo problem sa postovanjem fotki na blog...

6:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

Evo nešto fotki. Drž'se!
http://www.zuti-titl.com/index.php?option=com_content&task=view&id=580&Itemid=101

5:41 PM  

Post a Comment

<< Home