Monday, February 19, 2007

FILM O MILOŠU BRANKOVIĆU - RECAP


7. februara je ekipa filma DOBA NEVINOSTI posetila fenomenalnu žurku u klubu KUGLAŠ povodom završetka snimanja Čupkovog filma FILM O MILOŠU BRANKOVIĆU. Danas je POLITIKA objavila jednu rekapitulaciju ovog projekta.


Филм о Милошу Бранковићу
Премијера играног дебија Небојше Радосављевића Чупка планира се за лето


Завршено је снимање новог домаћег филма насловљеног „Филм о Милошу Бранковићу” по сценарију и у режији Небојше Радосављевића Чупка, аутора који је до сада потписао много телевизијских и документарних филмова, као и рекламних и музичких спотова за које је освајао бројне награде.
У дебитантском играном филму Радосављевић доноси урбану причу у којој тражи одговоре на питања колико друштво негативно може да утиче на појединца и да ли појединац може да се избори са таквим друштвом.

- Не волим жанровски одређен филм, тако да је у мом филму мешавина трилера, драме и комедије. То је прича о крађи интелектуалне својине јер младом јунаку у филму неко украде магистарски рад. Филм ће имати помало и горак укус, јер је доживљај у којем се одвија поприлично тмуран, сходно средини у којој живимо - открива Радосављевић.

- Филм је критички настројен према средини и друштву у којем живимо, политички је потпуно некоректан и кроз аутокритику и аутоиронију дотиче све нивое друштва - истиче још редитељ, и додаје да ће филм бити црно-бели, због аутентичности кадрова.

- Сваки колор има нешто што вам одвлачи пажњу. У црно-белој слици постоје акценти, тако да се гледа само оно што је наглашено, а све са разлогом да се дође до истине.

Главну улогу у „Филму о Милошу Бранковићу” тумачи Милош Влалукин, а играју и Јована Стипић, Нада Шаргин, Небојша Миловановић, Андреј Шепетковски, Петар Божовић, Борис Комненић и Лена Богдановић.

Филм је сниман у протекла два месеца у Београду у продукцији компаније „Идеја”, продуцент је Наташа Милојевић, а филм је помогло и Министарство за културу са четири милиона динара. Екипу филма сада очекује монтажа која ће бити завршена до краја марта. Премијера се може очекивати током лета.


И. А.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Lepo to sve zvuci,ali film nece proci dobro kod nase publike jer ona voli uglavnom komedije.Zato ce "Doba nevinosti" da rasture box office :)

4:24 AM  

Post a Comment

<< Home