Sunday, February 18, 2007

HUPER NEVINOSTI

U februarskom broju HUPER-a je objavljena lista pod nazivom Top 10 filmova koje s nestrpljenjem očekujemo u 2007. godini. Ovde je prenosimo u opadajućem nizu:

10.
300
, r. Zack Snyder
KADA, KADA, KADA: Mart 2007.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Najviše zbog toga što ste u školi sedeli na ušima i to još uvek radite! Ova ekranizacija Frank Millerovog stripa o čuvenoj bici Persijanaca i Spartanaca kod Termopila trebalo bi da bude ovogodišnji state-of-the-art kada je reč o upotrebi kompjuterskih efekata. Tačnije jedva da će u njoj biti "živog čoveka". Što se ishoda bitke tiče, šta da vam kažem - Persijanaca je bilo milion, a Spartanaca... Baš tako. Međutim, batalite ideju da učite gledajući filmove, jer su i Frank Miller i reditelj Snyder znatno izmenili istorijski izgled bitke.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Ukoliko vam je svojevremeno ekranizacija Sin Cityja ubrzavala krv u venama, sada ćete imati priliku da iste isečete. Sve figurativno govoreći, naravno.
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: http://300themovie.warnerbros.com/

9.
BEOWULF
, r. Robert Zemeckis
KADA, KADA, KADA: Novembar 2007.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Robert Zemeckis je jedan od najavanturističnijih reditelja modernog Hollywooda. Nakon "hladno" primljenog Polar Expressa, novom animiranom fantazijom o skandinavskom ratniku Beowulfu koji spasava stanovništvo od čudovišta Grendela, Zemeckis će pokušati da nas ubedi kako osvojena tehnologija ume i može da nam dočara svetove kakve do sada nismo videli. Prošlogodišnji hitić "Monster House" naslućuje kako bi stvari trebalo da izgledaju.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Do prave zabave u filmu dolazi kada se Grendelova mama smori zbog maltretmana svoga sinčića.
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: http://en.wikipedia.org/wiki/Beowulf_(2007_film)

8.
ZODIAC
, r. David Fincher
KADA, KADA, KADA: Mart 2007.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Zato što je David Fincher, uprkos filmu "Panic Room" i dalje jedan od najzanimljivijih holivudskih reditelja. Zodiac je bio nadimak serijskog ubice koji je tokom sedamdesetih radio ono što se radi samo u ratu - ubijao je ljude. U sjajnoj interpretaciji Jake Gyllenhaala i Mike Ruffaloa pratimo kako su detektivi i novinari bivali sve i sve i sve opsednutiji zagonetnim ubicom, koji je sa javnošću komunicirao preko komplikovanih šifri.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Na imdbu ovaj film dobio je alternativni naziv "All president's Se7en". (istražite malo, pa ćete razumeti)
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: http://zodiacfilm.blogspot.com/ (Lepo je znati da smo komšije sa Dejvidom - prim. Doba Nevinosti)

7.
THE SIMPSONS MOVIE
, r. David Silverman
KADA, KADA, KADA: Jul 2007.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? O ovom filmu se još uvek ništa ne zna i zato ćemo (i) mi da nagađamo. Jednoga dana Homer Simpson budi se usred noći i otkriva da je američka vlada prenela ceo Springfield u Srbiju da bi testirala u kojoj meri američki živalj može da se prilagodi životu van Amerike, kako bi znali koje delove sveta ubuduće da osvajaju. Sve se to dešava za vreme redovne izborne trke u Srbiji. Homer, uz pomoć Nebojše Čovića i Vuka Draškovića, otkriva da i on ima šanse za pobedu. Osniva partiju u koju se kolektivno učlanjuje ceo kulturni krem zemlje, očaran Homerovom neposrednošću. Međutim, prestolonaslednik Aleksandar u tome vidi priliku da dođe na vlast, jer konačno se pojavio neko ko govori srpski gore od njega... Naravno, svaka sličnost sa stvarnim likovima je slučajna.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Film je, inače, najavljen prvog aprila 2006. i niko nije verovao da će filma ikada biti. 20th Century Fox je, za svaki slučaj, zakupio domen za film još daleke 1997. godine.
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: http://www.simpsonsmovie.com/

6.
LIVE FREE DIE HARD
, r. Len Wiseman
KADA, KADA, KADA: Jun 2007.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Zato što je Bruce Willis svetski mega-car!!! U novom nastavku John McClane bori se protiv terorističke organizacije koja malo-pomalo parališe Sjedinjene Države. Naravno, njegov zadatak ovaj put je dvostruko teži, jer mora da dokazuje da je dvostruko brži, jači, spremniji, patriotskiji od aktuelnog spasioca Sjedinjenog sveta - Jacka Bauera, junaka TV serije "24". A svi mi koji smo u Baueru videli pravu meru Bonda i prljavog Harryja znamo da to neće biti lako.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Za ulogu McClaneove ćerke konkurisale su i Britney Spears i Lindsay Lohan. Neuspešno. A kao njegov sin trebalo je da se pojavi metiljavi Justin Timberlake. Ipak, snage razuma su pobedile.
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: Slika govori više od reči: http://www.youtube.com/watch?v=2F9eCSav9xo

5.
PIRATES OF THE CARIBBEAN 3 - AT THE WORLD'S END
, r. Gore Verbinski
KADA, KADA, KADA: Maj 2007.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Čak i ako niste gledali nijedan od dva prethodna nastavka, finale najveće avanture u novom milenijumu MORA da bude najluđa stvar do sada. Ili ćemo svi mi, uključujući i kapetana Jacka Sparrowa, biti silno razočarani time kako izgleda "kraj sveta". Pored toga, videćemo kako je deda koji je nedavno pao sa palme odglumio kapetanovog tatu (da, ovo razume samo ko je shvatio, zato je tako i napisano).
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Johnny Depp je izgleda jedini zainteresovan da bude i četvrtog dela. U suprotnom, glasine kažu, čeka nas ekranizacija avantura Toma bljaaak Sojera.
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: http://comingsoon.net/films.php?id=8627

4.
GRINDHOUSE
, r. Robert Rodriguez/Quentin Tarantino
KADA, KADA, KADA: April 2007.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Ovaj omaž triler tradiciji B-filmova sedamdesetih, kada su u bioskope puštana po dva filma kao jedan, donosi nam novu saradnju dva najuvrnutija holivudska reditelja - Tarantina i Rodrigueza. Tarantinov film priča o noćnom izlasku tri devojke koje upoznaju kaskadera Mikea i njegovog "auto-ubicu", dok u Rodriguezovom Planet Terror jedna plesačica i njen bivši dečko treba da spasu gradić od virusa koji obične ljude pretvara u ljudoždere.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Muziku za Rodriguezov film trebalo je da radi čuveni horor reditelj John Carpenter, ali ju je na kraju uradio sam Rodriguez.
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: http://www.grindhousemovie.net/

3.
TRANSFORMERS
, r. Michael Bay
KADA, KADA, KADA: Jul 2007.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Pre nekoliko godina imali smo "Independence Day", pretprošle godine "War of the Worlds", a ove "Transformers". Vreme je da nas Ameri još jednom spasu. Ekranizujući priču o sukobu zaraćenih robota koji se dešava na zemlji, Michael Bay potrošio je više para nego što je potrebno da se obnovi Srbija.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Bukvalno ne smem(o).
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: http://www.transformersmovie.com

2.
DOBA NEVINOSTI
, r. Danilo Bećković
KADA, KADA, KADA: Mi bismo jako voleli da to bude 2007. godine.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Ako će ove godine biti snimljen i prikazan jedan film koji se bavi vašim uzrastom onako kako vi to zaslužujete, to bi trebalo da bude ovaj film. Kroz priču o tri maturanta (Kosti, Gavrilu i Sveti) koji odlučuju da se uzdrže od prvog seksa do se za to ne steknu savršeni uslovi, biće uvedena i priča o tome na koji način se politika meša u njihove živote i kako to oni (kao ni vi) ne žele.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Kostu, Gavrila i Svetu, u želji da im pokvare planove, spopadaju čak i sektašice, studentkinje iz Bosne, kao i neka bestelesna bića!
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: http://dobanevinosti.blogspot.com

1.
ČARLSTON ZA OGNJENKU
, r. Uroš Stojanović
April ili maj 2007? Još uvek je neizvesno.
ZAŠTO, ZAŠTO, ZAŠTO? Jedno malo, zabačeno, srpsko seoce, izmučeno krvavim sukobom sa drugim selom, 1930. godine ostaje bez muškaraca. Dve devojke, Ognjenka i Mala Boginja, odlučuju da se otisnu na avanturu u veliki grad i u selo, milom ili silom, dovuku novog muškarca.
JOŠ, JOŠ, JOŠ MI NEŠTO KAŽI O: Da li ste spremni za najskuplji srpski film svih vremena i da konačno vidite kako može i treba da izgleda jedan pravi srpski film sa pravim srpskim zvezdama?
JOŠ, JOŠ VIŠE OVDE: Da svojim očima ne poveruješ na: http://www.bluepen.net/trailerpage/ (ne dajte se zbuniti, engleski naziv ovog filma je Charleston & Vendetta)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home