Saturday, December 25, 2010

OSTRVO PROKLETIH u knjižarama


Posle promotivnog tiraža razgrabljenog na Sajmu knjiga, roman Đorđa Bajića OSTRVO PROKLETIH u izdanju kuće barda naše fantastike Gorana Skrobonje Paladin konačno se našao u beogradskim knjižarama a dostupan je za kupovinu i preko Interneta.
Pre nekoliko decenija pulp literatura zauzimala je značajno mesto u životima jedne dosta široke čitalačke publike. U međuvremenu, velike tiraže zadržao je samo jedan deo takve književnosti a pulp žanrovi krimića, horora, avanturističkog romana itd. postali su zabava intelektualaca i istoričara žanra.
Poslednjih godina u svetu filma i književnosti prisustvujemo velikom revivalu pulp izraza koji se više ne obraća svojoj ranijoj pulici već u maniru visoke kulture oživljava tradicije, konvencije, estetiku tog pristupa žanrovskim artefaktima.
OSTRVO PROKLETIH je deo tog talasa i što se srpske književnosti tiče u kojoj već postoje takvi pokušaji (Otlvanjijevi romani, recimo) do sada je ovo najsupešniji primer takvog postupka, pre svega zato što pored intelektualne nadgradnje nije zanemaren ni aspekt visceralne zabave.
U tom smislu ne treba da čudi što je OSTRVO PROKLETIH već privuklo i interesovanje za ekranizaciju, o čemu ćemo detaljnije govoriti nekom drugom prilikom.
Ovde možete pročitati vrlo detaljan prikaz romana koji je izašao na Popboksu. A kada ga proučite sledi nekoliko preporuka vezanih za samu kupovinu. Naime, roman se u knjižarama pojavio po dosta nepopularnim cenama od skoro 1000 dinara. Pošto je reč o popularnoj literaturi i prvom romanu sasvim je razumljivo da i cena treba da bude prilagođena tom statusu te je naša preporuka da ako želite da uštedite, naručite roman preko Interneta gde će vas ukupno izaći oko 670 dinara, i na taj način uštedećete tristotinak dinara, ili da ga kupite u Beopolisu (TC Eurocentar Makedonska 30/Dečanska 5) gde će biti prodavan po najpovoljnijoj knjižarskoj ceni od 890 dinara, a tokom happy houra PONEDELJKOM IZMEĐU 17 i 18 ČASOVA, sa popustom koštaće oko 800 dinara.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Skupo u knjižarama! Ali varijanta preko neta i ne izgleda tako loše.

2:15 AM  
Anonymous Anonymous said...

Postojaće izgleda i neka varijanta direktno kod izdavača za 600 dinara.

8:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ta varijanta već postoji. Cena knjige je 600 dinara + 70 dinara za poštanske troškove.

12:16 AM  

Post a Comment

<< Home