Friday, October 21, 2005

POKRETANJE NEVINOSTI

Prvi sledeći korak je priprema ponude za Ministarstvo kulture. Mi smo već za prethodni, Gradski konkurs, pripremili osnovnu dokumentaciju koja uključuje i osnovne proračune koliko film košta i koliko će se snimati.
U međuvremenu, sklopili smo strateško partnerstvo sa MAGIC BOXom i za ovu ponudu treba da ga konkretizujemo. Naime, oni su nam dali pismo o namerama i sada treba da po specifikaciji našeg direktora fotografije Mihajla Savića proračunamo koliko to tačno iznosi u novcu.
Ostatak dokumentacije takođe pripremamo i nadamo se da ćemo sastaviti ponudu koju Ministarstvo neće moći da odbije. Tome idu u prilog i nedavne izjave Ministra kulture Dragana Kojadinovića koji je najavio svesrdnu podršku srpskom filmu.
Uporedo sa pripremom ponude za Ministarstvo, Danilo i Mihajlo sa našim organizatorom kreću u preliminarno izviđanje lokacija. Pored procene fotogeničnosti samih lokacija, njihov zadatak će biti i da utvrde kakvi su uslovi za snimanje na odabranim mestima. Naravno, potraga za lokacijama će još detaljnije biti započeta kada se u rad uključi scenograf.
Konačno, prelomni momenat za produkciju DOBA NEVINOSTI biće pronalaženje prostorija. Prostorije su jako važne za svaku filmsku ekipu jer tek kad se usele, ekipa biva pokrenuta. Kad je o DOBU NEVINOSTI reč, ekipa koja ga priprema dostigla je maksimum onoga što može da se postigne od kuće i po kafićima. Protorije ekipe su ne samo mesto za rad već i ambijent za kreativnu razmenu i upoznavanje saradnika.
Samo nalaženje prostorija je takođe problem. Stanovi nisu rešenje jer imaju neadekvatan prilaz i svakodnevno cirkulisanje brojnih saradnika smeta komšiluku. Prostorije treba da se nalaze u relativno pistupačnom delu grada i da imaju parking kako dolazak ne bi bio komplikovan i traumatičan. I naravno, treba da koštaju što manje, a poželjno je da su besplatne, pošto se DOBA NEVINOSTI trenutno nalazi u potrazi za inicijalnim novcem. Kada nađemo prostor, za početak ćemo ga opremiti stvarima koje imamo u kući. Biće vrlo zanimljivo!
Ipak, najzanimljiviji deo biće kasting!
Bićete blagovremeno obaveštni o početku kastinga za uloge u filmu. Iako je većina kastinga napravljena radi medijske promocije projekata, a zapravo se već unapred zna ko će dobiti ulogu, DOBA NEVINOSTI će zaista biti u potrazi za novim licima pošto postoji dosta slobodnih mesta u glumačkoj podeli, čak i među glavnim ulogama!
Kastinge ćemo organizovati u Beogradu i Novom Sadu.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Pa lepo bi bilo da objavite na "sva zvona" kada i gde je taj kasting

glumica

6:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hajde stvarno napravite jedan "čestit" kasting!!!!!
Nemojte ko ovi do sad, da snimate glumce kako vam u kameru izgovaraju samo svoje ime i prezime i broj telefona. To je stvarno bzwz. Mislim, to je isto kao kad bi manekenka donela na kasting fotokopiju lične karte umesto "book-a".

MiaDracos

4:10 PM  

Post a Comment

<< Home