Wednesday, June 07, 2006

set report FANTOM

Naš reditelj Danilo Bećković se pre neki dan, u pola pet ujutru, pijan, obreo na Slaviji, na snimanju filma FANTOM Jovana Todorovića. Evo njegovih utisaka:
Prođi sa mnom na crveno da malo cimamo plave
Keš Kolica, Juice
Slavija je za potrebe snimanja filma FANTOM zaodenuta u zelene površine, koje će pomoći u post-produkciji da se docrta izgled Slavije od pre četvrt veka. Asistent režije Balša Đogo je za potrebe filma obučen kao policajac od pre četvrt veka. Slavija je deo grada koji je znatno transformisan u odnosu na taj period, a s druge strane, Slavija je mesto na kome se odigravaju ključne situacije iz života Beogradskog Fantoma.
Ulazim u prikolicu za glumce. A kad tamo imam šta da vidim...
Naime, glumac koji igra Fantoma (ne smemo vam otkriti o kome se radi ali je reč o momčini najmomačkijoj) i asistent režije Mina Đukić (u koju su zaljubljeni svi Sagitaši zbog filma DOSIJE: PACOV) su pomislili da niko neće ući u prikolicu u pola pet ujutru. Zatekao sam ih kako opšte...
Verbalno.
Sram vas bilo. Pa ipak je ovo sajt DOBA NEVINOSTI.
Sa njima sam malo popričao o gtrenutnim aktivnostima i planovima. Glumac koji igra Fantoma je jedan od glavnih kandidata za ulogu Koste. Inače, taj glumac i vozi u filmu. Ipak, mislimo da će mu scene u kojima rekonstruiše vratolomije beogradskog Fantoma biti lakše od scena u kojima će možda morati da rekonstruiše vratolomije koje sam zamislio sa nekim od najkaloričnijih slatkiša srpskog glumišta. Mada, kažu da sa automobilom moraš kao sa ženom, NEŽNO ALI ODLUČNO!
Reditelj je i nakon mesec dana snimanja svež i odlično raspoložen i nalazi vremena da porazgovara sa mnom. U normalnim okolnostima to bi me zabrinulo. Ipak, pošto vidim da je sve odlično organizovano, zahvaljujući između ostalih i direktoru filma Andriji Luciću, znači da su pred Jovanom samo kreativni problemi što je pravi ambijent za rad jednog reditelja.
Jovan kaže da je veoma zadovoljan materijalom koji je do tada pregledao. Dok razgovaramo, približava nam se drugi glavni junak filma. Za sutra je planirana scena njegove smrti. I to u maniru snafa.
U pitanju je beli Porše koga je Fantom svojevremeno ukrao Goranu Bregoviću i njime izbezumljivao narodnu miliciju. Malo mi ga je žao. Ipak, umreće za plemenitu stvar. Ne bi bilo loše kada bi neki naši filmski radnici podneli istu žrtvu.
Odlazim sa seta ugrejanog srca. FANTOM je uz ČARLSTON ZA OGNJENKU film kom se najviše radujemo i od koga najviše očekujemo u predstojećoj sezoni. I vozim na crveno da malo cimam plave.
Šta se primate?
Ipak je ovo sajt DOBA NEVINOSTI.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home