Thursday, August 17, 2006

DOBA NEVINOSTI vs EMIR KUSTURICA

Emir Kusturica može da pruži sve svojim saradnicima osim onoga što je najlepše, i što imamo u DOBU NEVINOSTI. Evo priče o dečaku Urošu Milovanoviću koji glumi u Kusturičinom ZAVETU i jednoj njegovoj želji:
U NEKOJ čudnoj pokretnoj kući, preduzeću - autobusu firme "Krivokapić", u originalnom dizajnu by Kusturica, strpljivo, po ko zna koji put, iznova i iznova, jedan dečak, Uroš Milovanović, koji u filmu igra glavnu ulogu, momčića Caneta, poliva se vodom u improvizovanoj tuš-kabini, napravljenoj od lima. Tu su ga sakrili, i od bande lokalnog moćnika i bosa (Mikija Manojlovića), štite ga Topuz (Stribor Kusturica) i njegov brat blizanac Runjo (Vlada Milojević).Posle svakog tuširanja Urošu oblače bade-mantil, stavljaju mu kapuljaču na glavu, umotavaju ga, on iskače iz autobusa i trči do Kusturice da sa njim odgleda scenu i sasluša komentare i nove instrukcije.
Četrnaestogodišnji Uroš Milovanović drugi put radi sa Kusturicom - prvi put glumio je u Unicefovom filmu “Plavi Ciganin”, a u “Zavetu” igra unuka koji od dede (tumači ga Aleksandar Berček) dobija zavet koji treba da ispuni - da proda kravu Cvetku, kupi ikonu i vrati se u selo sa ženom da održi i nastavi porodicu, dom, kuću, i život u selu.Za Uroša, inače, cela ekipa kaže da je izuzetno talentovan i omiljen.
On je dečak iz beogradskog naselja Bele vode, završio je sedmi razred osnovne škole i kaže da ga činjenica da glumi glavnu ulogu u Kusturičinom filmu nije promenila i “ceo život ću biti isti”. Uroš već zna kako želi da živi... - Da se malo ludiram, sve da probam, ali ne cigarete, drogu, alkohol i druge ružne stvari.
Vrlo direktno rekao nam je da ga najviše zanima mlada i popularna glumica Mirka Vasiljević.- Kada bih sa njom glumio, javno bih izjavio da mi je ispunjena najveća želja! Ona je najlepša devojka koju sam video!

4 Comments:

Blogger Dimitrije said...

Pošto nažalost lično poznajem Uroša ne mogu da ne ostavim komentar.
Mali Uroš ne da puši nego rastura, da li da ispadne mangum ili stvarno rekao mi je da je probao drogu, za piće ne znam, a što voli da "operiše" po radnjama ....

Na jednom lokalu je bejzbol palicom razbio izloge, da bi mu to bilo malo nego je u njega podmetnuo i požar.

11:05 AM  
Anonymous Anonymous said...

axa veoma simpatican decko. xexexe

8:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

mali mnogo laze i folira se, treba ga spustiti malo na zemlju, da ne leti vese. i laze da ne pusi, licno sam ga videla. pusio je sa cecom.

8:48 AM  
Blogger Unknown said...

qzz0529
canada goose jackets
nhl jerseys
jimmy choo shoes
ralph lauren outlet
oakley sunglasses
cheap nfl jerseys
ray ban sunglasses
polo ralph lauren
ugg outlet
golden goose sneakers

7:52 PM  

Post a Comment

<< Home