Tuesday, February 20, 2007

ZONA MRTVIH u MSUB

Evo prilike da pogledate promo za ZONU MRTVIH!
Obećavamo vam nesvakidašnje filmsko iskustvo i siguran znak da je srpska kinematografija sazrela da snimi celovečernje zombi ostvarenje.
Pored ove premijere naravno, imate priliku da pogledate još nekoliko klaska srpske kratkometražne kinematografije kao što su PACOVI U ZIDOVIMA, SLATKI MIRIS NAFTALINA, ŽIVI MRTVACI ili GEJ KILER koji su kvalitetom obeležili proteklu deceniju kinematografskog užasa u kome statiramo protiv svoje volje. Ipak, there is a light that never goes out, a ono ovih dana igra na ekranu u MSUB. Budite tamo. Čekamo vas!
BEOGRAD, 20. februara 2007. (Beta) - Promotivni klip za ekološki horor film "Zona mrtvih" Milana Todorovicha biće sutra predstavljen u galeriji Muzeja savremene umetnosti (MSU) u Beogradu, u sklopu manifestacije "Near Dark 2" koja je posvechena horor žanru u Srbiji. Promo film, u kojem se pojavljuje glumac Miodrag Miki Krstović, prikazan je na marketu Berlinskog festivala i činiće sastavni deo celovečernjeg ostvarenja "Zona mrtvih", koje još traži finansijere, rekao je Beti producent Vukota Brajović iz kuće "Talking Wolf". Promo film, snimljen prošlog meseca u Novom Beogradu, biće prikazan sutra u 19 sati, i to u srpskoj i engleskoj verziji, a u okviru dvodnevnog programa kratkometražnog srpskog filma strave kojim će biti završena manifestacija "Near Dark 2". Filmski program nazvan "Pacovi u zidovima galerije" trajaće u sredu i četvrtak od 12 do 20 sati i činiće ga izbor horor ostvarenja sa Festivala srpskog filma fantastike (FSFF), uz kratke filmove "Mora" Momčila Preradovića i "666" Zorana Marinkovića, pevača rok grupe "Bijesovi". Selekciju sa FSFF čine "Pacovi u zidovima" Milana Konjevića, "Slatki miris naftalina" Jelene Tvrdišić, trilogija "Dunwitch Horror" Marka Milovića, "Žur živih mrtvaca" Sinisse Dugonjicha, "Živi mrtvaci" Mladena Đorđevića, "Oh ne" Srđana Stojanovića, "Gej kiler" Vanje Čankovića i niz ostvarenja u kojima je kao autor ili koautor učestvovao Miroslav Lakobrija. Ti filmovi uključuju kompletan serijal "Pacijent", koji je Lakobrija radio u sklopu autorske grupe "Mladi kadrovi", kao i ostvarenja "Miki Ex Mashina", "Ne to NATO" i "Uber Soldat", napravljen u saradnji sa Vladimirom Miloševićem.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home