Sunday, April 13, 2008

LJUPČO LAZAREVSKI R.I.P.


Danas nas je rastužila vest da je na snimanju serije VRATIĆE SE RODE preminuo Ljupčo Lazarevski koji je bio jedna od najupečatljivijih glumačkih pojava u ovoj seriji i jedno od najvćih otkrića koja nam je ova serija pružila. Ovaj naturščik je napravio ulogu koja je po mnogo čemu prevazilazila radove naših profesionalnih glumaca.


Slava mu!


Evo vesti agencije Beta u kojoj je ova tragedija detaljno opisana:

13.04.2008 . Izvor: BETA
Glumac Ljupčo Lazarevski preminuo tokom snimanja
Glumac Ljupčo Lazarevski (46) preminuo je danas u Beogradu tokom snimanja epizode serije "Vratiće se rode", saopšteno je iz koproducentske kuće te serije Cobra filma
Lazarevski, koji je bio pukovnik u penziji Vojske Srbije i dugogodišnji oficir JNA i Vojske Jugoslavije, preminuo je od srčanog udara pola sata pošto je došao na snimanje, navodi se u saopštenju.
Dodaje se da je Lazarevski na snimanje došao i pored toga što je dva dana osećao bolove u grudima "uveravajući i sebe i druge da je u pitanju obična prehlada".
"Ljupčo je bio naš veliki prijatelj, čovek koji nam je uvek nesebično pomagao, a na kraju na naše nagovaranje pristao i da odigra jednu od najzapaženijih uloga u seriji. Ekipa serije 'Vratiće se rode' je u dubokom šoku i izražava veliko žaljenje zbog gubitka dragog prijatelja i saradnika", piše u saopštenju Cobra filma.
Kako je Beti rečeno u producentskoj kući te serije Adrenalin Lazarevski, koji je u seriji glumeo Mikija Nosonju, na snimanje u hotelu "Moskva" u centru Beograda došao je jutros oko šest sati, a preminuo je oko 6.30 od srčanog udara posle neuspele reanimacije.
Lazarevski je rođen 4. jula 1961. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, Vojnu gimnaziju "Bratstvo i jedinstvo", a zatim i 1983. godine Vojnu akademiju, kopnenu vojsku, smer inzinjerija.
Po zavrsektu akademije pocinje sa profesionalnom sluzbom u inzinjerijskoj jedinici u Valjevu, u kome je učestvovao u izgradnji i rekonstrukciji puteva u valjevskom regionu i zapadnoj Srbiji.
Iz Valjeva prelazi na službu u zastitnoj jedinici u Beograd, a kasnije je bio zadužen u komandi 1. Armije za sport i fizičku kulturu.
Kao dugogodisnji sportista i radnik u SD "Partizan" ostvario je visoke rezultate u bavljenju sportom sto je kasnije doprinelo razvoju i unapređenju obuke u Vojsci, posebno u specijalnim jedinicama Vojske Srbije i Crne Gore.
Po izbijanju krize na prostoru bivše Jugoslavije aktivno se ukljucio i dao doprinos osposobljavanju pripadnika Vojske Jugoslavije, a posebno specijalnih jedinica.
U toku službe do kraja 2005. godina kada je penzionisan, višse puta je nagrađivan, pohvaljivan i vanredno unapređen u čin pukovnika
.