Monday, June 23, 2008

ŠIŠANJEM PROTIV MAFIJE

Prošao je 20. jun, datum kada je po propozicijama trebalo da budu objavljeni srećni dobitnici Gradskog konkursa. Sada smo došli u ilegalni produžetak. Očigledno je Komisija i dalje upitana nad time kako da zadovolji sve interesne grupe. Imajući u vidu ovo kašnjenje rezultata, ne znamo da li to nosi neku konsekvencu na regularnost Konkursa?
U svakom slučaju, pošto je prošlogodišnji Konkurs na kome članovi Komisije nisu čitali scenarije bio proglašen za regularan, nema razloga da ni ovaj zbog kašnjenja ne bude priznat.
Uostalom pobede članova gradske komisije na republičkom konkursu svakako moraju biti naplaćene na neki način. Otprilike imamo ideju i na koji način. Nadamo se samo da će ovaj Konkurs biti namešten u korist nekih dobrih projekata. To bi već bio korak napred.
Novi srpski film je protiv toga odlučio da se bori na najbolji mogući način. Nastavljeno je snimanje ŠIŠANJA Stevana Filipovića. Ekipa koja je prošla iskustvo ŠEJTANOVOG RATNIKA ne dopušta da je išta zaustavi, uključujući i mafiju koja je uspela da inficira i Gradski konkurs koji je do 2006. delovao kao mesto na kome se podržavaju nove tendencije. Međutim, sada je sasvim jasno da moramo raditi mimo sistema, ili uzaludno čekati da neki od oligarha oseti simpatiju prema našim projektima.
Mi ćemo opet imati film. Doduše, na mnogo teži način nego što je trebalo, i nego što zaslužujemo, imajući u vidu da je ŠEJTANOV RATNIK bio debitantski film koji je obeležio svoju sezonu i trebalo je da donese barem neko olakšanje Filipoviću na drugom filmu. To se nije dogodilo. U Srbiji se odavno ne računa rezultat koji je neko postigao na ekranu. Važno je samo šta je ko kome učinio kada su preraspoređivali tuđi novac. Međutim, imaćemo film. Stevan je ponovo okupio ekipu koja ima entuzijazam da se izbori sa svim problemima.
Za razliku od njih, mi ne moramo da kupujemo podršku za svoje projekte stotinama hiljada evra tuđeg novca.

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

samo hrabro. nista drugo ne preostaje.
sramota.

3:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

na ivici sam da se rasplacem nad ovim, majke mi.

7:18 AM  
Blogger eugene said...

What else is new? Btw, da li je iko saznao koliko je novca rasporedjeno za koji projekat na republickom konkursu?

8:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nego, pitanje: Gde su nestali rezultati Konkursa FeCeSa? Bili na njihovom sajtu i... proshlo "5 minuta" i nema ih...
Da nije neka ukleta Internet-sila napala rezultate? Da, to je to - i sutra ce osvanuti drugachiji, ponovljeni, izrashce im mu.., pardon , testisi :)

12:41 PM  

Post a Comment

<< Home