Sunday, October 26, 2008

L'OREAL CINEMANIA-TIPS


Ovogodišnja Cinemania ne obiluje naslovima koji izazivaju ubrzan rad srca i stvaraju histeričnu potrebu da odmah budu pogledani. Za to su delimično krivi i sama selekcija a i vreme koje je prošlo od izlaska nekih filmova koji su u međuvremenu mogli da budu pogledani na vrlo kvalitetnim piratskim kopijama.


Što se naših preporuka tiče, iako ga nismo gledali, najviše očekujemo od filma GRAD SVETLA Gila Kenana. Kenan je pre dve godine potpisao najbolji film godine MONSTER HOUSE, i zbog njega postao jedan od talenata na koje se obraća najveća paža, a ovo mu je igrani debi koji stiže sa sjajnim preporukama. Taj film je na programu 1. novembra u 17:30.


Mlađoj braći možemo da preporučimo jedan film koji smo gledali, NIKAD NE ODUSTAJ Jeffa Wadlowa koji bi mogao da ostavi snažan utisak na adolescente sa svojom pričom o tajnom borilačkom klubu u jednoj srednjoj školi na Floridi. NIKAD NE ODUSTAJ je KARATE KID za novi milenijum i solidno apdejtuje taj mitos prema savremenim okolnostima.


Ljubitelji ortodoksnije akcije i kompjuterskih igara treba da pogledaju TRKU SMRTI Paula WS Andersona. Ne bojte se, to nije onaj Paul Anderson koji pravi smaračke filmove poput THERE WILL BE BLOOD. Ne, ovo je onaj DOBRI Paul Anderson koji je snimio RESIDENT EVIL. TRKA SMRTI je energična, agresivna, hard-R pošto reditelj ne preza od toga da nam pokaže kakve posledice lupanje automobila ostavlja na meso ljudi u vozilu.


Ljubitelji komedije, treba da vide novu produkciju Judda Apatowa ANANAS EKSPRES. Iako su Apatow produkcije u poslednje vreme nešto slabije, možda se vratio u formu baš sa ovim naslovom.


Iako ima loše kritike, savesti radi treba pogledati i OPASNOST U BANGKOKU braće Pang u kome su rimejkovali vlastiti klasik, ovog puta sa Nicolas Cageom. Što se Azije tiče, valja ispoštovati i GOSPODARE RATA Petera Chana, u najmanju ruku zato što nemamo često priliku da gledamo Jet Lija na velikom ekranu.


Savesti radi, možda treba pogledati i KRUG LAŽI Ridleya Scotta. Iako se otprilike zna šta se od senilnog starca može očekivati, hajde da mu pružimo još jednu priliku, možda može prijatno da nas iznenadi.


Kad je reč o ZRNU UTEHE, ako se ume u obzir najnoviji talas prostituisanja časnog imna agenta 007 sa tim da ne pije alkohol i ne predstavlja se na svoj karakterističan način, najpametniji potez je bojkot. Ali, biće teško odoleti da se ne pogleda najdraži serijal.


Ko je propustio, u repriznom porgramu može da pogleda ČARLSTON ZA OGNJENKU i MILOŠA BRANKOVIĆA. Od stranih filmova, ko nije gledao u repriznom programu obavezno mora da vidi VEGAS ZA DVOJE Toma Vaughana, TRAŽEN Timura Bekmambetova, NE KAČI SE SA ZOHANOM Dennisa Dugana, HENKOKA Petera Berga, GOSPODARE ULICE Davida Ayera i WALL-E Andrew Stantona.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home