Saturday, November 08, 2008

NOVI ŠILEROVA RIKOŠET

Ljudi koji su upropastili srpski film i kao industriju i kao umetnost nepogrešivo su se okupili oko novog projekta. To je petominutna televizijska emisija NOVI BALKAN BISKO. U vesti koju smo skinuli sa Popboksa, imate detaljnije objašnjenje kakve nam radosti ovi stručnjaci pripremanju.
Na Studiju B 17. novembra kreće petominutna TV emisija Novi Balkan Bisko, koja će se emitovati četiri puta dnevno.
Producentski tim čine kuće Magic Line, Intermedia Network i Orange Studio, a reditelj Darko Bajić je juče izjavio da će se emisija baviti "filmom kao umetnošću, a ne industrijom".
Obrađivaće se teme kao što su povratak gledalaca filmu i bioskopu, domaći, autorski, art i filmovi iz okruženja, bioskopski repertoar u Beogradu i Srbiji, nova misija bioskopa Balkan i detalji iz istorije domaće kinematografije.
Novi Balkan Bisko snimaće se u bioskopu Balkan, a voditelj će biti glumica
Ana Franić.
Uz Bajića kao vođu projekta, angažovani su supervizor Miloš Paramentić, scenarista Vuk Pavlović i promoter Branislav Lečić.
Emisija je zamišljena kao svojevrsni naslednik nekada popularnog Biska, koji je pre 20 godina prikazivan na II programu TV Beograda.

1 Comments:

Blogger 30.februar said...

ahahahaha....pa to što je Dark O Bayić smislio, a pomoći će mu Paramaunt, imenom neodoljivo podseća na Novi Radio Beograd...

1:16 AM  

Post a Comment

<< Home