Wednesday, May 13, 2009

BEOGRADSKI OMNIBUS-UPDATE

Naši obaveštajci su na Dan bezbednosti NaDlanu našli update informacija o konkursu za BEOGRADSKI OMNIBUS:
Poziv na konkurs za "Beogradski omnibus"

“Beogradski omnibus” će predstaviti kratke priče o Beogradu — kratkometražne igrane filmove različitih scenarista, u režiji različitih autora.
U osnovi projekta je konkurs za odabir scenarija po kojima će kasnije biti snimljeni filmovi pod zajedničkim radnim nazivom “Beogradski omnibus”. “Beogradski omnibus” je zamišljen kao film koji će se naći u bioskopskoj distribuciji i na festivalima u zemlji i u inostranstvu. Jedan od ciljeva projekta je i taj da grad Beograd dobije svoj film — film koji govori o savremenom gradu, film u kome je Beograd glavni lik.
Na konkurs se prijavljuju autori sa nerealizovanim scenarijem za kratki igrani film u trajanju od maksimalno 10 minuta. Scenariji koji se šalju na konkurs mogu biti napisani na slobodnu temu i u bilo kom žanru. Nit koja povezuje sve scenarije su beogradske reke i kvartovi uz njih (kao lokacija za snimanje ili motiv u priči).
Grad Beograd mora biti jedan od dominantnih motiva u prijavljenom scenariju.
Autori odabranih scenarija će dobiti nagradu u iznosu od 300 EUR u dinarskoj protivvrednosti. Pobednike konkursa za scenario bira nezavisni žiri, a o izboru reditelja naknadno odlučuje producent projekta. Selekcionu komisiju (žiri) za odabir scenarija čine: Biljana Maksić, scenarista, Miša Radivojević, reditelj i Stefan Arsenijević, reditelj. Snimanje je planirano za početak marta 2010. godine. Idejni tvorci projekta su Igor Stanković i Saša Radojević, dok je izvršni producent MCF MegaCom Film. Konkurs je otvoren od 15. maja do 30. juna 2009. godine. Radove i kratku biografiju slati na adresu: info@beogradskiomnibus.rs.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Very good idea. Samo sto ce za 90 min. filma platiti 2700 Evra, sto je najmanje 3 puta manje od najnizeg honorara za jedan scenario...

8:43 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jos je i Shtefica u ziriju...

4:15 PM  
Anonymous kakav ti je volja? said...

Da nije malo skromno tih 300€? Da ne vredi scenario malo više? Dobro, jeste ovo konkurs, ali 300€ je ipak ponižavajuće. Očekujem da se moj trud više vrednuje. Neću slati iako imam scenario koji bi mogao uz male prepravke da učestvuje na konkursu. Mutno mi deluje.

4:34 PM  

Post a Comment

<< Home