Sunday, May 17, 2009

STRANCI opet U RAJU


Počele su da se pojavljuju prve detaljnije informacije o filmu CORIOLANUS koji po čuvenom Shakespeareovom komadu priprema Ralph Fiennes kao svoj rediteljski debi, a snimaće se u Beogradu početkom iduće godine.


+ Scenarista adaptacije je čuveni John Logan potpisnik naslova kao što su GLADIATOR, THE LAST SAMURAI i THE AVIATOR. Logan je po Fiennesovim rečima agresivno štrihovao tekst, prebacio ga je u sadašnje vreme, ojačao već visoku tenziju priče kombinujući konflikt unutar porodice sa temom međudržavnog sukoba. Fiennes i Logan su pomerili mesto dešavanja iz Rima u jednu "savremenu moćnu državu".

+ Fiennes će igrati glavnu ulogu Corialanusa, Vanessa Redgrave će igrati njegovu majku Volumniu a mlada zvezda Jessica Chastain (THE DEBT Johna Maddena, TREE OF LIFE Terry Malicka) igra njegovu ženu Virgiliu. Jednu od uloga igraće i William Hurt.
+ O Beogradu, Fiennes kaže da mu savršeno odgovara zbog svoje neo-klasične i savremene arhitekture. Isto tako, sviđaju mu se što je Beograd kako on kaže "bruised".

+ Kao referencu za osavremenjivanje klasika u njegovom filmu, Fiennes navodi ROMEO + JULIET Baz Luhrmanna, pošto smatra da Shakespearea treba učiniti komunikativnim i razumljivim najširoj publici.

+ Kao značajnu stilsku refrencu naveo je i THE BATTLE OF ALGIERS Gilla Pontecorva zbog svog neorealističnog prikaza grada u konfliktu.

+ Direktor fotografije će biti redovni saradnik Ken Loacha, Barry Ackroyd koji je najpoznatiji po saradnji sa Paul Greengrassom na filmu UNITED 93 i sa Kathryn Bigelow na filmu THE HURT LOCKER.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home