Wednesday, June 24, 2009

TRI KARTE

Ovih dana u beogradskim bioskopima prikazuju se čak tri filma koja obavezno treba pogledati na velikom ekranu i u ambijentu kolektivnog gledalačkog iskustva.
Tu je MAMURLUK U VEGASU o kome smo već govorili. Raduje nas da je film jako dobro krenuo i u našim bioskopima i prošle sedmice je bio prvi na top listi.
Zatim, tu je zakasnela premijera filma TAKEN Pierre Morela u kome Liam Neeson sprovodi rezoluciju 1244 na pariskim ulicama. Filmofili koji drže do sebe su ga već pogledali kod kuće. Stigao je u naše bioskope pod naslovom 96 SATI i sasvim je sigurno da ovom akcijašu uprkos gledanju kod kuće treba pružiti priliku i u bioskopu, poželjno u ekipi raspoloženoj za navijanje. 96 SATI je imao zakasnelu premijeru i u Americi ali je uprkos gotovo godini dana zakašnjenja i dostupnoj piratskoj kopiji vrhunskog kvaliteta tamo zaradio preko 140 miliona dolara upravo zahvaljujući tome što je pravo bioskopsko iskustvo i ostavlja sjajan utisak kada se gleda u punoj sali.
Konačno, na repertoaru je i ROK BARKA, drugi rediteljski film ajatolaha britanske komedije Richarda Curtisa, ostvarenje zaista vrhunske klase kakvo se retko sreće.
Odavno nismo imali posla sa ovako bogatom letnjom sezonom. 2009. ponovo dokazuje da su neparne godine obično filmski plodnije od parnih. Setimo se 1999.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home