Tuesday, March 23, 2010

BILATERALNI SUSRETI


ZONA MRTVIH je osvojila nagradu za žensku ulogu Fantasy Horror Awards u Orvietu. Pored dobitnice Kristine Klebe, tamo su bili i reditelji Milan Konjević i Milan Todorović odnosno majstor maske i specijalnih efekata Miroslav lakobrija koji su tom prilikom uspeli da se sretnu sa mnogim svojim uzorima.

Evo i zvanične vesti:

Američka glumica KRISTINA KLIB osvojila je nagradu za svoju ulogu u domaćem horor filmu ZONA MRTVIH na FANTASY HORROR AWARD, ceremoniji koja se po prvi put održala u prestižnom teatru Mancinelli u italijanskom gradu, Orvijetu. Ceremonija je emitovana uživo u 26 zemalja putem FANTASY CHANNELL-a, koji je i organizator ovog događaja. Žiri kojim je predsedavao RUĐERO DEODATO dodelio je nagradu KRISTINI KLIB u veoma jakoj konkurenciji u kojoj su za istu nagradu bile nominovane i ELISON LOMAN za ulogu u filmu ODVUCI ME U PAKAO reditelja Sema Rejmija i IZABEL FURMAN za ulogu u filmu SIROČE. KRISTINI KLIB je nagradu uručila ikona horor žanra – glumac ROBERT ENGLUND, najpoznatiji po ulozi Fredija Krugera u serijalu STRAVA U ULICI BRESTOVA, koji je dobio nagradu za karijeru.

ZONA MRTVIH Milana Konjevića i Milana Todorovića bila je nominovana i u kategoriji „najbolji horor film“ zajedno sa hit filmom Sema Rejmija ODVUCI ME U PAKAO, kao i sa REC 2 Žaume Balaguera i Paka Plaze, koji je i osvojio ovu nagradu.

Na fantastičnoj ceremoniji koja se tokom tri dana održavala u srednjevekovnom gradu Orvijetu bili su prisutni i legendarni američki reditelj MIK GARIS - autor serije MASTERS OF HORROR, najpoznatiji po filmskim adaptacijama romana Stivena Kinga; zatim čuveni producent i reditelj BRAJAN JUZNA (Re-Animator, The Dentist), koji je dobio nagradu za životno delo, kao i maestro horor žanra DARIO ARĐENTO koji je dobio specijalnu nagradu za doprinos žanru.

Ovo je veliko priznanje za film ZONA MRTVIH, koja se našla u društvu svetski poznatih i priznatih autora i filmova, kao i za glumicu KRISTINU KLIB, koja je pre ZONE MRTVIH igrala u filmu NOĆ VEŠTICA.

Srpsko DVD izdanje ZONE MRTVIH pojaviće se krajem meseca, dok je film već izašao u Velikoj Britaniji i Japanu, a uskoro će se u prodaji naći i u Francuskoj, Nemačkoj, Bliskom Istoku, a tokom leta i u SAD.

Na slikama iz Orvieta su sledeći ljudi:
Na prvoj Brian Yuzna, čuveni horor reditelj i producent davi Milana Todorovića
Na drugoj, Miroslav Lakobrija i Milan Konjević stoje sa čuvenim italijanskim majstorom horor efekata Sergio Stivalettijem.
Na trećoj, Konjević, Todorović i Lakobrija na večeri su Robertom Englundom.
Na četvrtoj, isti srpski sastav sa Nicholas Winding Refnom, rediteljem filma VALHALLA RISING koji se ovih dana daje u našim bioskopima.
Na petoj su Konjević i Todorović sa Jaume Balaguerom, poznatim španskim žanrovskim rediteljem koji je trijumfovao na ovim nagradama sa filmom REC 2.

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

:) Sve sami majstori

4:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Svaka čast! Pored Šarenića,Cankića i Mišovića i ovo je Srbija!!!

5:09 AM  

Post a Comment

<< Home