Sunday, June 17, 2007

MUZIČKE VESTI







Proteklih dana, desio se niz zanimljivih muzičkih događaja.






Prvo se na Internetu pojavio demo za našu novu omiljenu pesmu DEVOJKA IZ OBRA3A koju je uradila nova grupa Nimani Teenage Riot. Možete je skinuti odavde.






Zatim je izašao novi album grupe Lutke, o kome se već razvila snažna polemička aktivnost. Dimitrije je pisao nešto o ovom albumu na Press blogu, a naš drug i najveći pop intelektualac Andrej Dolinka na svom blogu ima svoje viđenje.




Konačno, poledajte šta je Popboks javio!




Naši omiljeni albumi će biti reizdati na našoj omiljenoj etiketi:




Diskografska kuća Mascom do kraja juna objaviće remasterizovana izdanja nekih od ključnih albuma srpskog gitarskog popa prethodne decenije.
U okviru njihove novoosnovane etikete Arhiva biće reizdati debi albumi
Eve Braun Prisluškivanja (1992), Popcycle - Popcyclopedia (’98), te prva dva albuma Oružjem Protivu Otmičara – OPO (’95) i BarbieCue (’96).
Sva četiri albuma je remasterizovao
Srđan Gojković Gile, a izdanja će pored prvobitnih omota imati zajednički dizajn Arhive koji je uradio Lazar Bodroža (korežiser ovogodišnjeg eksperimentalnog kratkog filma Gorski vijenac).
"Bazična ideja nam je bila da se ponovno izdaju davno zaboravljeni albumi, koji su na neki način bili antologijski za proteklu deceniju u smisli uticaja, tiraža i svega ostalog", rekla je agenciji Beta predstavnica Mascoma Ksenija Jovanović.
Mascom namerava da nastavi sa takvim reizdanjima u okviru Arhive i tokom jeseni, za kada je između ostalog planirano objavljivanje albuma Cijena ponosa (’97)
KUD Idijota.
"U principu imamo ideju da pozovemo da nam se jave svi bendovi, bez obzira na žanr, koji imaju stare i zaboravljene albume izdate samo na kaseti, a na neki način su antologijski", kaže Jovanovićeva.
Albumi izdati na etiketi Arhiva trebalo bi da koštaju kao i ostala domaća izdanja Mascoma.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home