Wednesday, January 27, 2010

AVATAR U BUHI


Danas smo naišli na ovu vest o srpskoj pozorišnoj adaptaciji AVATARa. Mislimo da je prilikom izbora reditelja trebalo parirati Cameronu i ako već mora da se radi domaća postavka, uzeti Dejana Mijača da je režira. No, SF stalno nailazi na predrasude kao materijal za decu čak i onda kada stoji kao globalni fenomen. U svakom slučaju evo vesti iz današnjih dnevnih novina:




“Avatar” u “Buhi”


Histerija oko “Avatara” proširila se i na daske koje život znače. Beogradsko pozorište “Boško Buha” priprema pozorišnu predstavu “Avatar” po filmu Džejmsa Kamerona. “Posle dosta dugih i mučnih pregovora, otkupili smo prava da napravimo pozorišnu predstavu Avatar”, kaže upravnik “Buhe” Boško Đorđević. Đorđević podseća da je “Buha” i ranije imala iskustava sa pozorišnim verzijama poznatih filmova, pre svega na svojoj večernjoj sceni. “Avatar će biti komad za celu porodicu i igraće se u terminu dečjih predstava. Ipak, siguran sam da će i odrasli imati šta da vide u ovoj predstavi.”
Sigurno da će deo odrasle, pre svega muške publike, obradovati informacija da će glavnu junakinju Nejfiri igrati Aleksandra Janković, dok su kandidati za ulogu Džejka Salija u navijevskoj verziji Ivan Bosiljčić i Vojin Ćetković. U ulogama Zemljana pojaviće sa Maša Dakić kao doktorka Ogustin, Boro Stjepanović kao pohlepni menadžer Parker Selfridž. dok je jedan naš poznati glumac nižeg rasta u pregovorima za ulogu pukovnika Kvodriča.
Ogromni zahtevi će biti postavljeni pred šminkerku Dudu Bušatliju koja će imati puno posla sa likovima visokih plavih vanzemaljaca Navija. “Okupićemo vrhunsku autorsku ekipu”, kaže upravnik “Buhe”, “scenografiju radi iskusni Miodrag Tabački, kostime Angelina Atlagić a muziku Sanja Ilić.”
Dramatizaciju scenarija Džejmsa Kamerona napisaće Igor Bojović, autor nekih od najvećih hitova pozorišta “Boško Buha” a za režiju je zadužen pouzdani Milan Karadžić. Za sada se zna jedna od krupnih promena u odnosu na filmski scenario koji smo uspeli da ekskluzivno saznamo, a to je da božanstvo Ejva neće biti samo pomenuto već će biti otelotvoreno u pojavi barda našeg glumišta - Petra Božovića.
“Ukoliko želite da vidite Avatar stvarno u tri dimenzije, dođite u Buhu”, zaključuje kroz šalu upravnik ovog teatra.

5 Comments:

Anonymous Anonymous said...

FENOMENALNO!

Moram priznati da sam se slatko nasmejao!
Ne znam ciji je ovo blog i ko izmislja ovakve gluposti, ali za duhovitost cista desetka!

Ustvari za predlozenu podelu sam se nasmejao do suza!

Na zalost, da se ne bi bavili prijavljivanjem ovog bloga za ozbiljnu zloupotrebu, moram da obavestim eventualne posetioce da je ovo izmisljotina nekog dobrog 'poznavaoca' pozorista.
:)

Bosko Djordjevic
direktor pozorista Bosko Buha ;)

5:16 AM  
Anonymous Anonymous said...

svakome ko se iole razume u pozoriste je jasno da od ovoga nema nista posto misa tabacki ni u ludilu ne bi radio sa milanom karadzicem!!!

8:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

4:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

post je sasvim u skladu sa repertoarom boska djordjevica.
za ukinuti.

12:47 PM  
Blogger 柯云 said...

2015-12-25keyun
ray-ban sunglasses
vans sneakers
fit flops
michael kors handbags
cheap uggs<
coach outlet
cheap ray ban sunglasses
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
cheap rolex watches
ugg boots
coach outlet store
michael kors outlet online
coach clearance
nike roshe run mens
abercrombie outlet
hollister clothing
hollister outlet
coach outlet online
michael kors outlet
sunglasses oakley
michael kors outlet online
louis vuitton outlet stores
cheap ugg boots
uggs on sale
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
soccer shoes
ray ban sunglasses
ugg slippers
uggs boots for women
gucci outlet
toms outlet
michael kors outlet clearance
p90x
nike trainers sale
replica rolex watches
air max 95
lebron james basketball shoes
hollister clothing

7:23 PM  

Post a Comment

<< Home