Thursday, July 28, 2005

STICANJE NEVINOSTI

Nakon debakla na gradskom konkursu za sufinansiranje debitantskih filmova, autori filma DOBA NEVINOSTI su prinuđeni da potraže druge načine da izgube svoju filmsku (i ne samo tu) nevinost. U toku su preliminarni kontakti sa nekoliko beogradskih i novosadskih produkcijskih kompanija. U ovim pregovorima od nemale je važnosti moralna, ali i logistička podrška koju su našim junacima pružili afirmisani srpski reditelji kao što su Srđan Dragojević, Miloš Radivojević, Miloš Radović, Uroš Stojanović i Mladen Matičević.
Paralelno sa obezbeđivanjem finansijskih sredstava, radi se na sastavljanju ekipe saradnika. Dok glumačka podela iz brojnih razloga za sada mora ostati tajna, već sada je prilično izvesno da će direktor fotografije biti Mihajlo Savić, mladi snimatelj koji je već dokazan u televizijskom radu i ima iza sebe nekoliko zapaženih reklama i muzičkih spotova. Pored fotografske veštine koju je više puta pokazao, ono što je jako bitno za DOBA NEVINOSTI jeste smisao za humor. Direktor fotografije mora disati zajedno sa glumcima a uvereni smo da je Mihajlo idealan čovek za taj zadatak jer je vrlo stručan i izuzetno duhovit.
Posao sastavljanja filma će najverovatnije biti poveren mladom reditelju i montažeru Stevanu Filipoviću, kome će ovo posle režije ŠEJTANOVOG RATNIKA biti povratak u osnovnu struku. Filipović takođe ima senzibilitet koji je neophodan za ovu vrstu filma, što je već pokazao radeći na "Šejtanu", koji uspešno kombinuje žanrovske elemente omiljenih adolescentskih filmova. Sa Filipovićem dobijamo boljeg montažera nego što zaslužujemo.
Interesantno je da su Savić i Filipović klasići (generacija 2000) rediteljsko-scenarističkog para Vojnov-Bećković, te da su već radili zajedno na nekoliko studentskih filmova na FDU.
Za dizajn promotivnih materijala u pre-produkciji zadužen je Andrej Dolinka, arhitekta i dizajnerski guru, čiji talenti povremeno prevazilaze izvorne delatnosti, no o tome više saznajte ovde.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home