Wednesday, December 21, 2005

INTERVJU SA DARKOM MITREVSKIM!



Odavno se nije pojavio neki film sa naših prostora o kome bi vredelo pisati, a kamoli porazgovarati sa rediteljem. Posle dužeg vremena, stigao je BAL-CAN-CAN Darka Mitrevkog u kome se odmah videlo da iza rediteljskog rukopisa stoji zanimljiv i izgrađen ukus.
Što je još važnije reč je o dobrom i uspešnom filmu nastalom u regionalnom produkcionom kontekstu koji se do sada nije pokazao kao najpovoljniji za nastanak dobrog filma. Otud je Darkov slučaj ne samo uspeh već i putokaz za neke sledeće korake naših filmskih autora. Naročito treba obratiti pažnju na Darkov spoj internacionalne filmofilije i poštovanja prema klasicima sa zanimljivim promišljanjem regionalne pop kulture!
Na našu molbu za intervju, Darko se poneo kao vrhunski evropski profesionalac, odmah odgovorio i i obezbedio nam sve materijale koji su potrebni. Čak je za potrebe Dimitrijevog militarističkog fetišizma našao i fotografiju na kojoj se vidi sa gomilom naoružanja. Darko je u majici SECURITY a sa njim je na slici i italijanski glumac Adolfo Margiotta.
Nadamo se da ćemo ga uskoro sresti i uživo!
+ U jednom intervjuu ste se deklarisali kao fan Zike Mitrovica. On je jedan od najplodnijih jugoslovenskih autora. Zasto ga volite i zbog kojih filmova?

Jedan od prvih jugoslovenskih filmova (a mozda i prvi) koji je radjen u tehnikoloru bio je makedonski film “Miss Stone” u reziji Zike Mitrovica. Prica o americkoj protestantskoj misionarki koju otimaju komite ne bi li novcem od otkupa za nju kupili oruzje za borbu protiv Turaka. U tom filmu makedonski revolucionari nalikuju Apacima ili Meksikancima, a turska konjica jurisa na njih kao Kasterov puk na ratnike Bika Koji Sedi... Ta Zikina “Western Macedonia” je identicna nacinu na koji ja dozivljavam moju zemlju i prostore oko nje – kao divlja prostranstva koja treba osvojiti. Ili usnimiti, svejedno.

+ Na spici za BAL-CAN-CAN se zahvaljujete Veljku Bulajicu. Otkud to...?

Secate li se one (meni omiljene) scene iz filma “Bitka na Neretvi” kad Nemci i ustase napadaju bolnicu, a ranjeni pevaju “Padaj silo i nepravdo”? E pa, Veljko Bulajic nam je dozvolio da upotrebimo taj soundtrack u jednoj sceni “Balcancana” (onoj kad mali Trendafil gleda partizanske filmove u bioskopu). Eto, to je jedini razlog zasto mu se zahvaljujemo na spici. Kao sto vidite, iza svake mitologije krije se vrlo prozaicna prica.

+ Kakav je bio Vas odnos prema Svetom trojstvu reditelja jugoslovenskog NOB filma: Zika Mitrovic-Hajrudin Krvavac-Veljko Bulajic?
Svojevremeno je Emir Kusturica napadao Bulajica, optuzujuci ga kao nemoralnog coveka koji je navodno isisao filmske budzete tadasnje drzave, ne ostavljajuci nista njegovoj “praskoj” generaciji.
Al’ promenila su se vremena, a Emir je u medjuvremenu promenio i zemlju, i ime, i zaracenu stranu, i moralne principe.
Hajrudina Krvavca su ubile granate onih kojima je Kusturica aplaudirao.
Zika Mitrovic je umro bez velike buke, zaboravljen od mnogih.
Bulajic je ziv i zdrav, sreli smo se onomad u Zagrebu. Privrsava svoj novi film.
Da se vratim na vase pitanje: cesto (i po ko zna koji put) gledam filmove tzv. “Svetog trojstva”, i iznova im se divim.
A “Zivot je cudo”, nazalost, nisam gledao.
I nemam nameru.

+ Koji su Vam reditelji van ove klasicne faze jugoslovnskog filma omiljeni nasi (SFRJ) autori?

Volim Branka Bauera. Volim i prva dva filma Antuna Vrdoljaka, kao i prva dva filma Slobodana Sijana. Dragi su mi i Rajko Grlic i Zivko Nikolic.

+ Sta mislite o trenutnom stanju regionalne kinematografije?

Novi bosanski i hrvatski film ima potencijala (mada njihova publika to jos uvek ne ume uvideti). Cuo sam da i Bugari nisu losi.

+ Koji su Vam omiljeni regionalni reditelji?
U zadnje vreme najbolji su dokumentaristi: Igor Mirkovic, autor filma “Sretno dijete”, Boris Mitic i njegova “Dijana”, kao i Aleksandar Manic koji je radio “Shutka Book of Records”.

+ Sta mislite o savremenom srpskom filmu?
Na zalost, srpska kinematografija prolazi kroz najvecu kreativnu krizu u svojoj istoriji. “Rane” je bio zadnji veliki srpski film, nakon toga je bilo jos dva-tri pristojna naslova, i kraj. Paradoksalno je da je vas film bio vitalniji i zanimljiviji u doba sankcija, rata i Miloseviceve vladavine, nego u ovo kakofonicno doba demokrata, biznismena i neofasista. Ali to me ne cudi: turbo-folk sljokice su inficirale sve celije srpskog drustva i bilo je pitanje kada ce i srpski film biti zarazen.

+ U jednom trenutku ste pominjani kao potencijalni reditelj filma CARLSTON ZA OGNJENKU. Kako je do toga doslo i sta Vas je privuklo tom projektu?
Ma niko mi to nije nudio, nego sam ja slucajno naleteo na sinopsis tog filma i potpuno sam odlepio od te kombinacije apsurdnog humora i divljeg temperamenta! Pazite: narikaca iz divljine koja nikad varosi nije videla zaljubljuje se u ekscentricnu urbanu legendu - akrobatu Aleksica. U euforiji sam nazvao scenaristu i predlozio da mu nadjem lovu i produciram film, ali pod uslovom da ga ja reziram. On je ljubazno odbio, i tu se prica zavrsila. Cujem da je film gotov, jedva cekam da ga vidim.

+ BAL-CAN-CAN je posvecen Billy Wilderu. Koji bi njegov film izabrali kao idealan double-bill uz BAL-CAN-CAN?
Nisam o tome razmisljao, ali valjda “One, Two, Three”.

+ Kada bi bio program BAL-CAN-CAN na nekom festivalu, koje bi filmove prikazali kao `bratska` ostvarenja Vaseg debija?
Kad bi postojao film “Dozivljaji Alana Forda & Tajne grupe TNT”, ja bih ga sa bratskim zadovoljstvom uvrstio u taj program.

+ Koji su bili produkcioni kapaciteti BAL-CAN-CANa, koliko je kostao, koliko dugo je sniman?
Pedeset i sest dana snimanja, pedeset i sedam lokacija, pedeset i devet glumaca, oko sto pedesetak clanova ekipe, milion i trista hiljada eura budzeta. Mada ne verujem da ovaj odgovor bilo koga zanima.

+ Kakve ste kompromise morali da napravite tokom saradnje sa stranim producentima?

Morao sam da montiram pet (umesto sest) dana nedeljno, jer to nalazu pravila njihovog sindikata. Morao sam da dajem pauzu tacno u dva, jer je Talijanima gastronomija vaznija od kinematografije. I morao sam ulogu Lare dodeliti Antonelli Troise, iako sam za taj lik planirao puno lepsu, mladju i sladju glumicu. O svemu ostalom niti su imali stav, niti su se mesali.

+ Debitovali ste kao ko-reditelj sa Acom Popovskim na filmu ZBOGOM XX VEK. Kako bi uporedili rad na ova dva filma?
“Zbogom XX vek” je bio zamisljen kao kratkometrazni igrani film. Al’ kad smo ga usnimili, shvatili smo da imamo dovoljno materijala za 40 minuta filma. Onda smo smislili jos jednu pricu, pa jos jednu koja se nadovezuje na prethodne dve. Na kraju je to ispalo kao neki zeleni pulover kome ste zasili kratke rukave od crvene vunice, pa ste onda dosili i dugacke rukave od plave vunice, pa vam je na kraju nestalo vunice i morali ste kapuljacu sasiti od najlonskih kesa. Mada, ruku na srce, taj je film ucestvovao na tridesetak festivala, dobio je neke nagrade, pa cak i bio distribuiran u Americi.
“Balcancan” je radjen drugacije – tamo se od samog pocetka sve precizno znalo, a najvise od svega se znalo da zelimo napraviti film koji ce publika voleti i zeleti da gleda.

+ Sta Vi kazete na njegov potonji pozorisni rad, sta kaze on za Vas filmski?

Aleksandar je u medjuvremenu postao jedno od najvecih pozorisnih imena u regionu. Gledao sam neke njegove pretstave, bile su zaista fascinantne. Ali ja ne volim puno taj medij, pa sam tokom godina prestao gledati pozorisne pretstave, ukljucujuci i radove mojih prijatelja.

+ BAL-CAN-CAN je najgledaniji makedonski film svih vremena. Kako ste pomirili repertoarsku i internacionalnu (festivalsku) relevantnost?

Nisam nista pomirio jer ne vidim gde je tu konflikt. Mislim, ja zaista ne kapiram tu podelu na repertoarski i festivalski film, odnosno na komercijalni i umetnicki. Kako iole dobar film moze da ne bude komercijalan? Dobro, postoje manje i vise komercijalni naslovi, ali kako mozete da radite film za koji u startu znate da ga nikom necete prodati i niko ga nece gledati? A s druge strane, kako iole dobar film moze da ne bude umetnicki kad je filmski medij sam po sebi umetnost? To su evropske budalastine, u Americi niko normalan tako ne razmislja. Pa pogledajte trilogiju “Gospodara Prstenova”, kako je to divan spoj para i talenta! S jedne strane su napravili milione dolara, a s druge strane su napravili jedan od bastiona savremene umetnosti. Da se vratim na vase pitanje: mislim da se filmovi trebaju raditi kao sto zanatlije prave cipele – bitno je da greju noge i ne propustaju vodu, a od zanatlijinog umeca zavisi da li ce te cipele biti i lepe i moderne. Mada je to u Evropi cesto obrnuto: nagledao sam se nagradjivanih “umetnickih” filmova isprane fotografije, neinventivnih kostima i drndave muzike, gde glumci neartikulisano jurcaju i vriste dok publika drema od dosade.

+ Gde bi voleli da radite svoj sledeci film, u Makedoniji ili na Zapadu?
Volim snimati makedonske pejsaze, ali sam video i mnoge lepse... mada pretpostavljam da se vase pitanje ne odnosi na lokacije, vec na produkciju. U svakom slucaju, volim da radim nesto sto ce se na Zapadu gledati.

+ Je li Vam BAL-CAN-CAN otvorio neke perspektive? Kako je njegov rezultat uticao na Vasu poziciju?

Pozicija je puno bolja nego pre tri godine kada sam sa zadnjim novcem koji sam imao krstario Italijom i Spanijom ubedjujuci producente da sam u stanju snimiti film. Sada se vec lakse dise. Mada su ambicije porasle, tako da mu dodje na isto. Pakujem jednu hrvatsko-kanadsko-makedonsku koprodukciju u kojoj zelim okupiti razne zvezde sa ovih prostora: od Branka Djurica i Serbedzije do Severine i Toseta Proevskog. Bice u njemu mozda i nekih srpskih glumaca.

+ Glumci u BAL-CAN-CAN su krem ex-jugoslovenske scene. U Vasem filmu deluju disciplinovanije nego inace. Kako ste uspeli da ih pripitomite?

Ma nisu to zveri, pa da ih moram pripitomljavati. Ali ja sam za “Balcancan” (kao i za sve sto radim) imao cvrst koncept koji nije trpeo velika otstupanja i improvizacije. Ali zato sam prihvatao i snimio svaku glumacku inovaciju koja je doprinosila tom konceptu.

+ Koji su sektori filmske ekipe razvijeni a koji zaostali u regionu? Koji su po Vama regionalni filmski radnici na svetskom nivou?

Svako ima po nesto, niko nema sve. Evo na primer, mi Makedonci patimo od hronicne besparice!

+ U filmu ima dosta pucanja koje je poslednjih par decenija prisutno u stvarnosti, ali je tabu u regionalnim kinematografijama. Sta odvaja nase filmove od dobrih akcionih scena?

Iskreno, nemam pojma, mogu samo da nagadjam. Ja volim da radim akcione scene i mislim da nisam los u tome. Za ostale ne znam.

+ Eksterijeri u filmu BAL-CAN-CAN izgledaju fantasticno. Da li mislite da je filmicnost naseg podneblja dovoljno iskoriscena ili tu ima jos neotkrivenih setova?

Pa, ja bih voleo da iduci film snimam na Pagu. Svidja mi se taj predeo reduciranih boja, gde se plavo more i plavo nebo spajaju sa sivim kamenom. A svidja mi se i paski sir.

+ Muziku za BAL-CAN-CAN radio je Kiril Dzajkovski. Sta po Vama donosi angazovanje kompozitora koji ima iskustva van filmske muzike. Kako se on snalazi u filmskom procesu rada?

Kiril je u zivotu radio sve i svasta: bio je osnovac benda “Bastion”, pa je zatim svirao klavijature u grupi “Leb i sol”, pa je u Australiji radio muziku za TV reklame, pa je sa Vladom Divljanom nastupao pod imenom “Aparatchicks”, pa je izdao album u Americi, pa se vratio u Makedoniju gde gura taj svoj etno-elektro fazon... Usput je uradio i muziku za tri filma: “Prasina”, “Velika voda” i “Balcancan”. Kompozitor sa tako uzbudljivom biografijom garantuje uzbudljiv proizvod. Osim toga, Kiril osim talenta poseduje i razvijenu intelegenciju – on hirurski precizno zna da ubode ono sto reziseru treba. Ako ima Boga, taj covek ce zavrsiti u holivudskoj A produkciji.

+ BAL-CAN-CAN je slikao Suki Medencevic, jedini makedonski DP u Holivudu koji u domovini operise i kao producent. Kako je tekla saradnja sa direktorom fotografije koji se vec angazovao kao producent i verovatno ima drugaciji pogled na posao od ostalih svojih kolega?

Nije on makedonski direktor fotografije, vec bosanski. Secate li se onog refrena “Ne salji mi, referente, sina dalje od Dervente”? E pa, Suki je iz Dervente. Studirao je kameru u Beogradu, ali tehnicki nivo ga nije zadovoljavao, pa je uoci svog diplomskog rada napustio SFRJ i krenuo ispocetka studirati istu stvar u Pragu. Zatim je dig’o ruke od Evrope i otisao u Kaliforniju gde je za 14 godina uradio 19 igranih filmova. Dok sam radio sa Sukijem razmisljao sam o tome kako ta Amerika moze promeniti prkosnog balkanskog coveka: pretvori te u hladnog, racionalnog profesionalca koji se ne folira, ne namece sebe reditelju, ne maltretira ekipu, uvek zavrsi svoj posao u predvidjenom roku i nakon toga se zahvali svakom pojedinacnom clanu ekipe. Svasta!

+ Negativac koga igra Branko Djuric zove se Sefket Ramadani kao iz pesme Zabranjenog pusenja. Da vam neko ponudi da radite celovecernju ekranizaciju rok ili pop pesme, koju bi odabrali?

Jeste li mozda slusali pesmu “Mahir i Alma” hip-hopera Ede Maajke sa njegovog prvog albuma “Slusaj mater”? Cuo sam da je Miljenko Jergovic vec izrazio zelju da napise scenario po motivima te pesme. S tim sto bih ja promenio naslov, pa bi taj film snimao pod radnim nazivom “Nocas mi srce pati”.

+ Za koju pesmu bi voleli da radite ili, ako vec postoji, da ste radili, spot i kako bi izgledao?

Pesma se zove “Ajde da letame”, u izvodjenju makedonskog elektro-benda “Novogradska” i popularne pop-pevacice Karoline.
Tekst je prilicno inspirativan: “Ajde da letame, ne plasi se, dopri me, toa ne sum jas...”.
Ja sam zeleo da uradim jednu... ajde, nazovimo je video-interpretacijom tog teksta, gde Karolina leti po nebu iznad Skopja dok oko nje sa krovova ruznih skopskih solitera skacu tuzni ljudi u crnim kaputima.
Na zalost, nije bilo ni uslova, ni budzeta, ni interesa za to.

+ Kada bi Vam ponudili da radite nastavak bilo kog filma, stranog ili naseg, koji bi odabrali?
Ne volim sequele. Ne kazem da ih ne bi radio, ali ne mastam o tome.

+ Vasa kompanija Partysans proizvodi reklame, video klipove i dokumentarne filmove. Koliko Vas je njen rad odvojio od igranog filma a koliko je pak pomogao da do njega dodjete?

Bile su to vezbe za akciju, da ne zardjamo dok cekamo velike stvari. Revolverasi vezbaju gadjajuci konzerve, porno zvezde vezbaju na gumenim lutkama, mi filmski radnici vezbamo na reklamama.
Bilo i ne povratilo se. Mislim, ko bi pozeleo “plastic-pussy” nakon sto je proveo noc sa Sylviom Saint?

+ Da li biste mladim filmmejkerima preporucili da se pre celovecrnjeg filma okusaju u svetu advertajzinga? Koje se klopke tu kriju? Imate li neki savet za njih?

Naravno da imam savet: drage mlade kolege, svet advertajzinga je svet nedostojan pristojnog coveka. To je jedan zatvoreni krug u kome raznorazni mistifikatori zvucnih titula (tzv. “accounti”, njihovi “project manageri”, “copyrighteri”, “executivi” i slicni prodavci magle) hrabro spletkare zasticeni gluposcu svojih klijenata, gazeci pritom dostojanstvo pravih radnika i stvaralaca: dizajnera, reditelja, direktora fotografije, scenografa, kompozitora i ostalih. To je jedna okrutna profesija koja nema postovanja prema ljudima koji se njom bave, a u kojoj se odnosi izmedju kolega razvijaju po sistemu komande bivse Jugoslovenske narodne armije: gazi potcinjenog, pusi ga nadredjenom.

+ Makedonski autori su odmah po izbijanju albanske pobune progovorili o tome u svojim filmovima. Tom temom se posredno bavi i film BAL-CAN-CAN. Kako je govoriti o takvom sukobu u neposrednoj blizini samog zarista. Strahujete li za svoju bezbednost?

Ma ne, pa nisam ja Teo Van Gog, niti je Makedonija tako rizicna i opasna zemlja kao Holandija. A to sto se bavim tom traumaticnom 2001. godinom – to je zato sto sam je traumaticno doziveo.

+ U portfoliu kompanije Partysans postoji i reklama za Makedonsku vojsku. Postoje li sanse da o dogadjajima iz 2001. snimite ortodoksni ratni film?

A ko bi to gledao? Koga u svetu zanimaju ratovi malih plemena? Narocito kad su u pitanju ovi nasi ratovi u kojima nema pobednika, a sve strane se ponasaju kao da ih tek ocekuje drugo poluvreme. Na zalost, nakon partizanskog filma nece biti dobrih ratnih filmova na Balkanu. Sto ne znaci da nece biti i ratova.

+ U BAL-CAN-CANu koristite neka zanrovska resenja koja dodatno oplemenjuju film. Sta je po Vama prepreka za razvoj zanrovskog filma na Balkanu?

Hocete da se navratimo na pricu o cipelama? Zanrovski film je zanat, a u zanatu treba biti dobar zanatlija. Tu nema foliranja i mistificiranja. Zamislite komediju koja nije smesna? Ili triler koji nije uzbudljiv? Zato mnogi beze od zanra i stvaraju nesto sto se zove “autorski film”. Ko da Hitchcock, Hawks i Peckinpah nisu bili autori. I to kakvi autori!

+ Koji su autori i filmovi najvise uticali na Vas?

John Ford. Kad mi ne ide u zivotu, zatvorim se u sobu i na DVD-ju gledam “Tragace”. Volim njegovu patetiku, te scene fanatizma, ljubavi i smrti. Ponekad zaplacem dok se njegovi likovi sahranjuju pevajuci “Shall We Gather at the River”.

+ Sanjate li o odlasku u Holivud? Kakav bi holivudski film voleli da snimite?
Voleo bih da snimim jedan lep holivudski film u boji i na engleskom jeziku. Glumci da pricaju u koloru i ceo svet da ih razume. A ja da im dajem instrukcije s jakim makedonskim akcentom. Milina jedna!

27 Comments:

Blogger John said...

gucci shoes
louis vuitton uk
mont blanc
michael kors outlet
louis vuitton handbags
ray ban sunglasses
abercrombie and fitch
christian louboutin outlet
christian louboutin shoes
michael kors handbags
tory burch outlet
oakley sunglasses
michael kors handbags
jordan 3 retro
oakley sunglasses
kids lebron james shoes
timberland pro
jordan 11 snakeskin
ray ban sungalss
oakley vault
ray ban glasses
louis vuitton
burberry outlet
fitflops outlet
michael kors outlet
coach factory online
coach outlet
2015711yuanyuan

8:43 AM  
Blogger Unknown said...

2015-8-29 xiaozhengm
air max 90
kate spade bags
toms shoes
barbour jackets
louboutin pas cher
jordan pas cher
tory burch shoes
michael kors handbag
michael kors bag
oakley sunglasses outlet
gucci outlet
polo ralph lauren
true religion
nike roshe run women
toms outlet
sac longchamp
nike roshe runs
nike running shoes
hollister clothing
ray bans
michael kors handbags
ralph lauren outlet
mont blanc pens
coach outlet
cheap uggs
oakley sunglasses
nike elite
michael kors bags
cheap jordans for sale
christian louboutin
ray ban glasses
nike cortez
toms shoes outlet
nike tn pas cher
tory burch handbags
michael kors
instyler curling iron
canada goose jackets
nike blazer
mizuno shoes

8:14 PM  
Blogger oakleyses said...

louis vuitton outlet stores, nike free, louboutin shoes, cheap uggs, longchamp handbags, oakley sunglasses cheap, ugg boots clearance, louis vuitton, nike shoes, ugg outlet, cheap oakley sunglasses, tiffany and co, tory burch outlet, jordan shoes, christian louboutin, prada outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet, polo ralph lauren, air max, louis vuitton handbags, prada handbags, michael kors outlet, uggs outlet, oakley sunglasses, polo ralph lauren outlet, uggs, longchamp outlet, michael kors outlet, kate spade outlet, replica watches, rolex watches, louis vuitton outlet, air max, longchamp handbags, michael kors outlet, oakley sunglasses, michael kors outlet online sale, ray ban sunglasses, burberry outlet, louboutin, chanel handbags, ray ban sunglasses, louboutin outlet, michael kors outlet, louis vuitton outlet, burberry outlet, ray ban sunglasses

10:20 PM  
Blogger oakleyses said...

ray ban sunglasses, michael kors, nike air force, longchamp, oakley pas cher, coach outlet, north face, air jordan, coach purses, hollister, replica handbags, michael kors uk, hogan outlet, nike tn, north face, converse pas cher, polo ralph lauren, air max, air max pas cher, michael kors pas cher, sac guess, kate spade handbags, new balance pas cher, nike roshe, air max, true religion jeans, hollister, coach outlet store online, true religion outlet, ralph lauren, vanessa bruno, true religion jeans, nike free, abercrombie and fitch, polo lacoste, michael kors outlet, vans pas cher, ray ban pas cher, louboutin, nike blazer, timberland, nike air max, nike free pas cher, sac longchamp pas cher, nike roshe run pas cher, sac burberry, mulberry, sac hermes, lululemon outlet online

10:23 PM  
Blogger oakleyses said...

vans, canada goose jackets, pandora charms, moncler, pandora charms, rolex watches, toms shoes, moncler, moncler, moncler, louis vuitton, swarovski, ugg, wedding dresses, moncler outlet, moncler, thomas sabo, karen millen, converse, sac louis vuitton, abercrombie, supra shoes, juicy couture outlet, barbour, barbour, hollister, ugg, ray ban, ugg, pandora jewelry, converse shoes, air max, swarovski crystal, gucci, juicy couture, canada goose uk, canada goose, pandora jewelry, moncler, links of london, sac louis vuitton, canada goose, marc jacobs, louis vuitton uk, ugg boots, canada goose, coach outlet store online, louis vuitton, canada goose, ugg pas cher, montre homme, sac lancel, canada goose

10:26 PM  
Blogger بيت العز said...

مما يميز شركة نقل أثاث بمكة عن غيرها:

تعتبر شركة
نقل أثاث بمكة
واحدة من أفضل وأكفأ الشركات التي يمكنها القيام بهذه المهمة بكفاءة عالية وذلك يعود إلى الخبرة الطويلة في مجال نقل العفش، ويوجد العديد من الأمور التي تجعل شركة اشراف
أفضل شركة نقل أثاث بمكة
وتجعلها
محل ثقة العملاء، فمن أكثر ما يميزها عن غيرها:
• تتمتع
دينا لنقل العفش بمكة
و
شركة نقل عفش مكة رخيص
بخبرتها الطويلة في مجال نقل العفش وهذا يجعل لديها معرفة بأحدث الطرق والوسائل التي يمكن إتباعها في هذه المهمة.
• يوجد لدى
مركز نقل عفش بمكة
فريق عمل مدرب على أعلى مستوى فتقوم
شركة نقل عفش داخل مكة
بعمل تدريب دوري له حتى يتمكن من القيام بهذه على أعلى مستوى، وأيضًا فريق العمل لديه خبرة كافية تمكنه من استخدام أحدث المعدات بطريقة صحيحة.
• تستخدم شركة
نقل عفش مكة وجدة
سيارات مجهزة على أعلى مستوى في عملية نقل العفش حتى تحافظ على العفش خلال عملية النقل.
• تلتزم
شركة تخزين اثاث بمكة
بالمواعيد التي يتم تحديدها مع العملاء بكل دقة، فمجرد اتصال العميل تقوم
نقل عفش مكة
بإرسال فني له ليقوم بمعاينة المكان وتحديد كمية العفش حتى يتمكن من خلال ذلك معرفة عدد السيارات والمعدات التي سوف يحتاج إليها خلال النقل.
• كما أن السعر الذي تأخذه جميع الفئات لمعرفة
اسعار نقل عفش بمكة

أفضل شركة نقل أثاث بمكة
شركة نقل أثاث بمكة
نقل أثاث بمكة
شركة نقل عفش مكة رخيص
شركة تخزين اثاث بمكة
اسعار نقل عفش بمكة
شركة نقل عفش داخل مكة
شركة نقل عفش فى مكة
نقل عفش بمكة المكرمة
دينا لنقل العفش بمكة
مركز نقل عفش بمكة
نقل عفش مكة
نقل عفش مكة وجدة

3:49 AM  
Blogger Unknown said...

شركة تنظيف خزانات بالدمام وكشف تسربات بدون تكسير
تعد المياه من أهم أساسيات الحياة، التي تعمل على بقاء الحياة فمن الضروري الاهتمام الجيد والحرص على نظافة المياه بصفة مستمرة، من أجل الحفاظ على صحة وسلامة افراد الأسرة، ولكن يوجد الكثير من الأشخاص ليس لديهم الخبرة الكافية في القيام بمهام تنظيف الخزانات، فيكون الحل الأمثل لديهم وقتها هو الاستعانة بشركة تنظيف خزانات بالدمام، لكي تضمن لكي اعلى مستوى من النظافة في العمل، ونحن جميعاً نعلم أن مهمة تنظيف الخزانات ليس من ضمن المهام السهلة للقيام بها من قبل الشخص العادي، وبالأخص أن الخزانات بصفة عامة تحتاج دائماً للمهارة العالية والدقة
شركة تنظيف خزانات بالدمام
شركة تسليك مجاري بالدمام
شركة عزل فوم بالدمام
كشف تسربات المياه بالدمام

4:15 PM  
Blogger بيت العز said...

ابراج-دبى
شركات تنظيف الكنب في دبي
شركات تنظيف السجاد في دبي
شركة تنظيف سجاد بالبخار بدبى
شركة تنظيف كنب بالبخار بدبى
شركة تنظيف موكيت بالبخار بدبى
شركة تنظيف كنب بالبخار فى دبى
تنظيف كنب بالبخار بدبى
افضل شركة تنظيف كنب بالبخار بدبى
تنظيف كنب بدبى
شركة تنظيف سجاد بالبخار فى دبى
تنظيف سجاد بالبخار بدبى

3:03 AM  
Blogger بيت العز said...

الدانة
شركة تنظيف شقق فى دبى
شركة تنظيف فلل فى دبى
شركة مكافحة حشرات فى دبى
شركة مكافحة الرمة فى دبى
شركة مكافحة الصراصير دبى
شركة مكافحة الفئران فى دبى
شركة مكافحة البق فى دبى
شركة جلى وتلميع رخام فى دبى
شركة تنظيف خزانات فى دبى
شركات تنظيف الفلل فى دبى
شركات تنظيف المنازل فى دبى
تنظيف ستائر بالبخار مع التعقيم
شركة تنظيف سجاد في عجمان
شركة تنظيف موكيت في عجمان

3:09 AM  
Blogger بيت العز said...

المزهر
شركة تنظيف سجاد بالبخار بدبى
شركة تنظيف موكيت بالبخار بدبى
شركة تنظيف كنب بالبخار بدبى
شركة تنظيف ستائر بالبخار بدبى
شركة تنظيف بالبخار بدبى
شركة نظافة بدبى
شركة تنظيف فى دبى
شركة تنظيف منازل فى دبى
شركات تنظيف المبانى فى دبى
شركة تنظيف شقق فى دبى
شركة تنظيف فلل فى دبى
شركة مكافحة حشرات فى دبى
شركة مكافحة الرمة فى دبى
شركة مكافحة الصراصير دبى
شركة مكافحة الفئران فى دبى
شركة مكافحة البق فى دبى

3:14 AM  
Blogger بيت العز said...

المنارة-الامارات
شركة مكافحة الصراصير بدبى
شركة مكافحة حشرات بدبى
شركة مبيدات حشرية في دبي
افضل شركة مكافحة الحشرات في الامارات
مكافحة بق الفراش فى دبى
شركة مكافحة الفئران بدبى
شركة مكافحة النمل الأبيض بدبى
شركة مكافحة الرمة بدبى
شركة مكافحة حشرات دبى
مكافحة حشرات فى دبى
افضل شركة مكافحة حشرات بدبى
شركة تنظيف بدبى
شركة نظافة بدبى
<a href="http://servicesksa.com/%d8%b4%d8%b1%d9%83%d8%a9-%d8%aa%d9%

6:22 AM  
Blogger بيت العز said...


شركة تنظيف بالطائف
شركة تنظيف خزانات بالطائف
شركة غسيل خزانات بالطائف
شركة عزل خزانات بالطائف
شركة تنظيف مسابح بالطائف
ديكورنيد
شركة مكافحة حشرات بالطائف

8:59 AM  
Blogger بيت العز said...

رواد-التميز
شركة تلميع وجلى الرخام فى عجمان
شركة تلميع وجلى رخام فى الفجيرة
شركة تلميع وجلي رخام في راس الخيمة
شركة تلميع وجلى رخام فى ام القيوين
شركة تلميع وجلى رخام فى العين
شركة تلميع وجلى رخام فى دبى
شركة تلميع وجلى رخام فى الشارقة

9:01 AM  
Blogger بيت العز said...

فرسان المدينة
شركة كشف تسربات المياه بالمدينة المنورة
شركة تنظيف مساجد بالمدينة المنورة
شركة جلي بلاط ورخام بالمدينة المنورة
شركة تنظيف خزانات بالمدينة المنورة
شركة غسيل خزانات بالمدينة المنورة

9:26 AM  
Blogger OGEN Infosystem (P) Limited said...

Informative blog, thank you so much for sharing with us. Get the best Web Designing Service by Top Website Designing Company at.
Web Designing Company in Delhi

3:51 AM  
Blogger Unknown said...


Rice Bags Manufacturers
Pouch Manufacturers
wall putty bag manufacturers

11:18 PM  
Blogger Unknown said...

Bali Honeymoon Packages From Delhi
Bali Honeymoon Packages From Chennai
Hong Kong Packages From Delhi
Europe Packages from Delhi
Bali Honeymoon Packages From Bangalore
Bali Honeymoon Packages From Mumbai
Maldives Honeymoon Packages From Bangalore
travel company in Delhi
Bali Honeymoon Packages From Delhi
Bali Honeymoon Packages From Chennai
Hong Kong Packages From Delhi
Europe Packages from Delhi
Bali Honeymoon Packages From Bangalore
Bali Honeymoon Packages From Mumbai
Maldives Honeymoon Packages From Bangalore
travel company in Delhi

11:19 PM  
Blogger Just Info said...

Nice blog, visit Kalakutir pvt ltd Distributor of School Bus painting and Truck Painting & Branding.
School Bus Painting

3:15 AM  
Blogger marketing plus5 said...

شركة التميز للخدمات المنزلية بالامارات
شركة تسليك مجارى حفر الباطن
شركات مكافحة الحشرات بحفر الباطن
شركة نقل عفش بحفر الباطن
شركة كشف تسريبات بحفر الباطن
مظلات وسواتر
مظلات
سواتر
هناجر

2:40 PM  
Blogger rony said...



تقدم شركة تنسيق حدائق الرياض خدمة تنسيق وتصميم حدائق كما يتوافر لدينا شركة تنظيف مجالس بالرياض و شركة تنظيف كنب بالرياض و شركة نقل اثاث بالرياض و شركة تنظيف سجاد بالرياض

9:41 AM  
Blogger azadseo said...

Morning Desert Safari is something mind-blowing, and what is more significant is when you witness the wilderness and beauty of the desert in the morning.

Morning Desert Safari in Dubai is one of the most done excursion by the western visitors. And was rates as the most popular Excursion in Dubai last year.

When you have experienced the roller coaster ride in the Desert you are given a chance to ski on the Dunes with sand boards. Camel riding is also available in the morning desert safari which is an unforgettable experience.

12:43 PM  
Anonymous Anonymous said...

Drop for 25 - 35 minutes with Desert safari Dubai ​and Dune Beijing with 4x4 pickup. Free dinner camel rides including live entertainment shows. Soft drink. An evening escape. Henna Design Key Features: 24/7 customer service is available, team of experts is available

12:43 PM  
Blogger Sarah said...

Desert Safari Dubai has perfect includes for Sole, Family, and Couples. If you are traverse in Dubai or on a stopover flight. You were most likely to do different activities in Dubai. Either than visiting malls, dine in restaurants or city sightseeing. For an adventure break, one should endure a 6 Hours Evening Desert Safari.

5:13 AM  
Blogger Travel lover said...

Enjoy the good morning desert safari in Abu Dhabi including dunes, camel farm visit, camel ride and sand board surfing.
Book now to start your thrilling and morning desert safari the best tour that will help you escape from the hustle and bustle of Dubai.Enjoy a camel ride in the morning desert safari and more.Morning Dubai Desert Safari with Camel Ride and Sand boarding.
Explore the dramatic sand dunes of the Lahbab morning desert safari by adventure group.

8:32 AM  
Anonymous Desert Safari Tour said...


Safari Dubai Tour is one of the best places to visit in the world. All the safari tour will allow you to enjoy life to the fullest. We have listed some of the best deals you can get during a visit to Dubai desert safari, and now it's your turn to enjoy the world.

4:45 AM  
Anonymous Abu Dhabi Tour said...

In Abu Dhabi Tour deals you can enjoy the country and its cultural heritage, a city that is set out for the great craftsmanship. You can explore the history of Abu Dhabi during an 8-hour round trip to the largest city in the United Arab Emirates, from the center at this time. Ferrari World, Emirates Palace, Heritage Village, Abu Dhabi is a Museum, etc.). Also, in the.

4:51 AM  
Anonymous Software development company in chennai said...

Hey there
impressive article, thanks for sharing it

Best web development company
Software Development company in chennai
Best web development company

12:32 AM  

Post a Comment

<< Home