Monday, December 11, 2006

SRБSKI SLATE 2007

UPDATE!

Prošlogodišnji tekst u kome smo pratili filmsku ponudu u 2006. je bio pun pogodak. Danas taj tekst praktično stoji i kao neka vrsta dokumenta o svemu onome što se zbivalo u 2006. godini.

Sada ćemo napraviti nešto slično i za 2007. godinu. Bookmarkujte ovu stranu, biće jako korisna.

Takođe, želimo da poput stranih filmofilskih sajtova objavljujemo i zanimljive inside scoopove, slobodno nam ih šaljite na POŠTU NEVINOSTI ili ih ostavljajte dole u komentarima.

Čeka nas uzbudljiva filmska sezona, i ovaj entry će biti pravi tobogan, već se vidi.

post-produkcija

ČARLSTON ZA OGNJENKU, Uroš Stojanović

ČARLSTON ZA OGNJENKU je film od koga očekujemo da preporodi srpski film. Ova priča o dve mlade narikače koje posle Prvog svetskog rata odlaze u pustolovinu kako bi dovele momke u selo koje je ostalo bez muških glava, u sebi sadrži apsolutno sve što treba da nam pruži savremeni film.

Sonja Kolačarić i Katarina Radivojević su fenomenalan buddy tim. Scenario koji su napisali Uroš Stojanović i Aleksandar Radivojević nosi u sebi emocionalnu srž i humor kakav nismo imali od najboljih dana Dušana Kovačevića. Fotografija Dušana Ivanovića je nešto što nije do sada viđeno u našem filmu. Po količini specijalnih efekata, OGNJENKA je u ravni sa najambicioznijim stranim filmovima.

Film je stilski postavljen kao kada bi TWO MULES FOR SISTER SARA režirao Timur Bekmambetov, dakle sa korenima u Siegelu i Peckinpahu a ishodištem u Gilliamu, Burtonu i Jeunetu.

ČARLSTON ZA OGNJENKU je film koji bi velike pionire srpskog filma poput Dragoljuba Aleksića, Žike Mitrovića, Soje Jovanović i Voje Nanovića učinio ponosnim.

ODBAČEN, Miloš Radivojević

ODBAČEN je novi minimalistički art-house projekat poznatog autora. Posle BUĐENJA IZ MRTVIH, ODBAČEN je znatno manje verbalan, i govori o nekadašnjem bankarskom službeniku koji odlučuje da prekrati svoj umor životom. Glavni glumac i producent je opet Svetozar Cvetković a u ostalim ulogama se pojavljuju Aleksandra Janković, Renata Ulmanski, Nenad
Ćirić, ... Direktor fotografije je Radoslav Vladić. Muziku je napisao Kornelije Kovač.

AGI, Milutin Petrović

AGI Milutina Petrovića je ekranizacija dečjeg romana Igora Kolarova koji je dobio „Zabavnikovu“ nagradu 2002. godine. Film gopvori o prijateljstvu malog dečaka Agija sa starijom gospođom Emom. Emu igra Milena Dravić a u ostalim ulogama se pojavljuju i Ana Sofrenović, Nikola Đuričko i Lena Bogdanović.

Film je snimao Milutinov redovni DP Predrag Bambić. Pored post-produkcije, ovaj film se čeka i zbog nekih dosnimavanja koja su tek nedavno završena pošto je lokacija u jednom periodu bila nedostupna.

Trivia: Producent filma je Miroslav Mogorović, šef Fonda B2B na FESTu na kome je u proleće 2006. Milutin petrović dobio podršku za razvoj projekta KAMARAD BUNKER.

Lik Agija se pojavljuje i opisuje u sinopsisu Vladislave Vojnović koji je dobio pomoć FCS za razvoj scenarija. Ovakav vid bizarnog postmodernizma u odnosu na film koji nije još snimljen, nikada nije viđen u istoriji kinematografje.

PEŠČANIK, Szabolcs Tolnai

PEŠČANIK je ekranizacija romana Danila Kiša koja je prošla kroz velike teškoće u toku snimanja koje je kako zbog tehničkih tako i zbog finansijskih problema prekidano u više navrata. Film je dobio pšoprdšku republičnog i pokrajinskog fonda. Glavne uloge igraju Nebojša Dugalić, Slobodan Ćustić i regionalna zvezda Jasna Žalica iz Bosne.

Trivia: PEŠČANIK se na IMDb vodi kao mađarski film, i ne pominje se srpsko državljantsvo iako su ga finansirale srpske institucije.

FANTOM, Jovan Todorović

Spektakularno snimanje FANTOMA je podsetilo građane Beograda šta je ozbiljna kinematografija. Za potrebe ovog igrano-dokumentarnog filma o misterioznom vozaču koji je provocirao policiju tokom 1979. za vreme Titove poslednje posete Kubi, bila je zatvorena Slavija a tim kaskadera je rekonstruisao Fantomove neustrašive vožnje.

Kao odličan publicity stunt producenti kriju identitet glumca koji igra Fantoma a pored njega u filmu još igraju i Nada Macanković, Marko Živić, Radoslav Milenković, Boris Komnenić.

Dok čekate film, pretražite Internet, prepun je sjajnih legendi o Beogradskom Fantomu.

KLOPKA, Srdan Golubović

KLOPKA je film koji posle niza internih projekcija ima izuzetno pozitivan buzz u gradu. Priča o ocu koji mora da ubije čoveka kako bi obezbedio novac za lečenje deteta, navodno ima jako dobru perspektivu na stranim festivalima i tržištima. Štaviše, čak ga je i distributer Tuck pomerio za proleće 2007. kako ne bi konkurisao A3 i kako bi mogao da računa na solidan prostor u bioskopima.

KLOPKU je radila Golubovićeva standardna ekipa. Direktor fotografije je Aleksandar Ilić, njegov stalni saradnik. Scenario su po romanu Nenada Teofilovića napisali Srđan Koljević i Melina Pota a glavne uloge igraju Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Anica Dobra i Predrag Miki Manojlović.

ZAVET, Emir Kusturica

Emir Kusturica se vraća minimalizmu sa filmom ZAVET, malom pričom o dedi koji šalje unuka u grad da kupi ikonu i nađe devojku, ili tako nešto.

Na scenariju je sa Kusturicom radio i ranko Božić, a jedno vreme je cirkulisala i informacija da je priču za film izmislio glumac Rade Marković Mlađi. Direktor fotografije je Milorad Glušica.

Čini se da je Kan 2007. realan datum svetske premijere ovog filma.

S.O.S., Slobodan Šijan

Krajem novembra je završeno naporno snimanje novog filma Slobodana Šijana, po scenariju Miloša M. Radovića (ne to nije čovek koji je radio MALI SVET), koji govori o doživljajima grupe kandidata za Nagradu „Podvig godine“ koju su tradicionalno dodeljivale „večernje Novosti“. Film je sniman u Boru, novom Sadu, na Fruškoj Gori i u Beogradu a glavna priča filma se zbiva na Plitvicama pred početak Balvan Revolucije.

Glavne uloge igraju Lazar Ristovski, Neda Arnerić, Bogdan Diklić, Vuk Kostić, Dragan Bjelogrlić, Katarina Radivojević.

Direktor fotografije je bio Milan Spasić Papi, redovni saradnik praške škole, naročito Gorana Paskaljevića i reditelj treš klasika ZVEZDE LJUBAVI.

SELO GORI A BABA SE ČEŠLJA, Radoš Bajić

“Poetska komedija bazirana na životnim navikama srpskih seljaka, puna muzike, smeha i snažnog osećaja postojanja. Glavni junak Radašin putuje iz svog sela u centralnoj Srbiji u veliki evropski grad. Na tom putu mora da savlada razne prepreke, što ga uvodi u niz komičnih situacija. Ovo je film o čoveku koji pokušava da okupi svoju porodicu i očuva veru u vrednosti srpskog sela.” Tako piše u vodiču FCS kroz srpsku filmsku ponudu za 2007.

CRNI GRUJA, Marko Marinković

U kreativnom smislu, CRNI GRUJA predstavlja kreativni reunion ekipe filma ONA VOLI ZVEZDU. Reditelj je Marko marinković, jedan od najhajpovanijih talenata sa FDU sa početka devedesetih koji je posle omnibusa KROZ PRAŠUME JUŽNE AMERIKE, ušao u industriju sa tezga-debijem ONA VOLI ZVEZDU, a scenarista je Jovan Popović, koji je bio saradnik na scenariju Marinkovićevog debija. Pored Popovića na scenariju je radio još i "kreator" serije Aleksandar Lazić i mlađi glumac Rade Marković, koji je je autor priče za Kuturičin film ZAVET i uopšte je vrlo aktuelan scenarista u ovom trenutku.

Direktior fotografije Nebojša bašić je radio seriju CRNI GRUJA i ONA VOLI ZVEZDU, kostimograf Boris Čakširan ima iskustava u epohi sa filmovima kao što su IVKOVA SLAVA i TITO I JA, serija CRNI GRUJA, i nizu televizijskih programa smeštenim u epohu. Scenograf Kiril Spaseski je vrlo iskusan i radio je jedan od naših omiljenih filmova BAL-CAN-CAN.

Producenti filma su nam inače ranije doneli naslove poput APORIJE i POTERE ZA SREĆ(K)OM. Nadamo se da će ovog puta biti srećnije ruke i da će CRNI GRUJA zaista dovesti televizijske gledaoce u bioskope.

Evo i Tuckovog zvaničnog saopštenja.

Premijera filma “CRNI GRUJA I KAMEN MUDROSTI”, 1. februara u Centru Sava


Nakon dve uspešne televizijske sezone “Crnog Gruje”, bioskopska publika već 1.februara moći će da uživa u dugometražnom ostvarenju “Crni Gruja i kamen mudrosti”, na svečanoj premijeri u Centru Sava.

Radnja dugometražnog filma, proizašlog iz popularne TV serije, vrti se oko misterioznog kamena koji ima magično dejstvo, jer ko u njega udari glavom tri puta, postaje mudriji!
Zato Karađorđe (Nikola Kojo) angažuje svog rođaka Crnog Gruju (Nenad Jezdić), da mu uz pomoć vernih slugu Čeda Velje (Marinko Madžgalj) i Boleta (Boris Milivojević), pronađu čudotvorni Kamen.
Ekipa, koja se dokazala u radu na seriji, za potrebe filma je proširena novim članovima porodice Crnog Gruje.
Tako, pored Nenada Jezdića, Borisa Milivojevića, Marinka Madžgalja, Nikole Koje i Zorana Cvijanovića, uloge tumače i Bogoljub Mitić Đoša, Ognjen Amidžić, Dragan Jovanović... U ulogama specijalnih gostiju u filmu našli su se: Petar Božović, Dragan Nikolić, Dragan Bjelogrlić i Voja Brajović, dok ženski deo ekipe čine: Tanja Bokan, Nela Mihajlović i Dušanka Stojanovic.
Scenario za film potpisuju Aleksandar Lazić, Rade Marković i Jovan Popović.
Direktor fotografije je Nebojša Bašić, scenografi su Vladan Caričić i Kiril Spaseski, kostimograf Boris Čakširan, montažer filma je Branislav Godić.
Režiser je Marko Marinković.
Producenti filma su BS group, Intermedia Network i Media net.
Distributer filma je Tuck, premijera je 1. februar.

HADERSFILD, Ivan Živković

HADERSFILD je debi nekolicine ljudi. Pre svega debitant je reditelj Ivan Živković koji je ranije stekao bogato iskustvo kao pomoćnik režije u srpskim i američkim filmovima, kao i reditelj reklama. Zatim, debitanti su scenaristi Uglješa Šejtinac, poznati dramski pisac i Dejan Nikolaj Kraljačić, po struci filmski reditelj. Konačno debitanti su i producenti, glumci iz predstave Goran Šušljik i Nebojša Glogovac.

Glumačka ekipa je uglavnom ponovljena iz predstave. Direktor fotografije je iskusni Vladan Pavić (RAT UŽIVO, SKORO SASVIM OBIČNA PRIČA) a montažer još iskusniji Marko Glušac.

KONJI VRANI, Ljubiša Samardžić

Pre ćemo doći u posed materijala iz AVATARa Jamesa Camerona negio saznati šta se zapravo zbiva sa filmom KONJI VRANI Ljubiše Samardžića koji bi trebalo da bude nastavak filma JESEN STIŽE DUNJO MOJA. Ovaj nastavak se snima bez glavnog glumca koji bi trebalo da povezuje celu trilogiju – Branislava Trifunovića.

Serijal o Savi Lađarskom počinje da podseća na serijal o Jack Ryanu iz romana Toma Clancyja koga su igrali Alec Baldwin, Harrison Ford i Ben Affleck.

Evo kako BLIC izveštava sa snimanja:

Na pitomom vojvođanskom salašu, dvadesetak kilometara iza Zrenjanina na putu ka Novom Sadu, reditelj i glumac Ljubiša Samardžić snima film „Konji vrani“. Nastavak priče „Jesen stiže, Dunjo moja“, ponovo se fokusira na lik siromašnog paora Save Lađarskog. Savu Lađarskog ovoga puta igra glumac iz Vranja Milan Vasić.

Na setu smo zatekli brojnu filmsku ekipu, kojom besprekorno rukovodi Ljubiša Samardžić. Ekipu „Cinema design“ čine brojni rekviziteri, šminkeri, garderoberi... asistenti reditelja, te kamerman Miladin Čolaković, glumci Milan Vasić, Milena Vasić-Ražnjatović, Andrija Milošević, Marta Uzelac i, naravno, sam Ljubiša Samardžic. Malo iznenađenje je i prisustvo Ljubišine supruge Mirjane, koja sarađuje sa produkcijskim timom.

Ljubišu i ekipu smo zatekli na snimanju scene u kojoj nadničari, koje glume Milena Vasić i Andrija Milošević, pomažu Savi Lađarskom da nađe vodu u bunaru. Na salašu vreme kao da je stalo još pre par vekova. Sve je autentično, stara ravničarska kuća, ambar, drveni bunar, živina koja trčkara po blatnjavoj avliji. Iz bunara izranja mladi Milan Vasić u beloj platnenoj košuljici. Pridružuje im se Ljubiša Samardžić sa balonom rakije i čašicama u rukama. Pričaju o mladom inžinjeru koji je smislio da kanalom poveže reke Dunav i Tisu, te da na taj način navodni pola Vojvodine. Vetar duva i oktobarsko zubato sunce se tek povremeno probije kroz oblačiće. Sve je u žutim jesenjim nijansama poljane koja se prostire iza salaša. Glumcima je hladno, pa se u pauzama ponavljanja istog dubla greju na razne načine. Andrija Miloševic trčka u mestu, a Milan Vasić radi zgibove na ogradi bunara. Po završetku scene ulaze u kućicu sa ognjištem da se ogreju. Debitant Milan Vasić ima najviše posla.

- Ljubiša ima energiju dvadesetogodišnjaka. Kada vidim sa kakvim elanom radi, pokušavam da i ja dam maksimum. Ljubiša je autoritet u svakom pogledu. Njegovo filmsko iskustvo je neverovatno - kaže Milan, koji je u ovoj ulozi nasledio Branislava Trifunovića i kome mnogi prognoziraju veliku karijeru.

Andrija Milošević promrzao, ali apsolutno koncentrisan, odeven u seljačko sukno, hvali atmosferu.

- Radim sa Ljubišom prvi put u životu i veliko mi je zadovoljstvo. Glumim nadničara koji dolazi na salaš Save Lađarskog da prenoći, a ostane tu nekoliko godina - kaže raspoloženi Andrija.

Najveću pažnju svih prisutnih pleni mala Marta Uzelac, Ljubišina i Mirjanina unuka. Mirjana se posebno stara o njoj. Slatka i fotogenična Marta se neprekidno igra sa životinjama na salašu i prava je miljenica ekipe. Kada stane pred kamere, mala Marta se ponaša kao profesionalac. Ima veliku i zahtevnu ulogu. U filmu je ćerka Save Lađarskog, koja živi sa ocem i dekom na salašu. Pitali smo je šta joj se najviše sviđa na snimanju.

- Životinje! - rekla je Marta i izazvala smeh, i otrčala da se poigra sa svojim psom.

Od kaskadera Miše, koji obezbeđuje trenirane konje za film, do kamermana Miladina Čolakovića, svi su posle tri nedelje snimanja puni elana i ne smetaju im niske temperature. Konačno, uspeli smo da na trenutak odvojimo Ljubišu od ekipe.

- Negde smo na polovini snimanja. Sve teče po planu. Veoma sam zadovoljan saradnjom sa glumcima i ekipom. Ne mogu da stignem da se bavim produkcijskim poslovima! Međutim, ne mogu da prećutim jedno zbunjujuće i neshvatljivo saznanje! RTS je stavio moratorijum na mogućnost sklapanja ugovora o delu finansiranja filma „Konji vrani“ i TV serije od osam epizoda, iako je na mom imenu i radu u poznatim serijama „Vruć vetar“, „Policajac sa Petlovog brda“... zarađivao i još uvek zarađuje nemale pare. Ne znam prave razloge za to. U ovom trenutku film snimamo svojim sredstvima i novcem produkcijskih kuća iz Hrvatske i BIH - kaže Ljubiša i odlazi da nastavi snimanje koje će biti gotovo prvih dana decembra, a premijerno prikazivanje planirano je za Berlinski festival sledeće godine.

DVA, Mladomir Puriša Đorđević

Novi film drevnog veterana Puriše Đorđevića je čist art-house curio. Snimljen je na jako niskom budžetu, po prozi Zorana Živkovića, za samo šest dana. Direktor fotografije je Šortrin verni saradnik Veselko Krčmar a glavne uloge su ostvarili Dragan Jovanović, Ana Sofrenović i Dragan Mićanović.

SENKA, Miloš Jovanović

SENKA je film o Milevi Ajnštajn koji režira ambiciozni novosadski diletant Miloš Jovanović „Hammer“ koji inače nije rod sa Fred Williamsonom „Hammerom“, mada ga možda neko zove „Humvee“.

Setimo se samo njegove besmrtne izjave, „Mene ne zanimaju kadriranje, montaža i rad sa glumcima. Ja nemam vremena da se bavim time. Moj posao je umetnost.“

Milevu će igrati Anica Dobra. I to je verovatno jdino dobro što nas tu čka.

AKO ZRNO NE UMRE, Siniša Dragin

AKO ZRNO NE UMRE je još jedan pobednik stote sesije Eurimagesa u Beogradu.

To je priča o dva oca, Rumunu koji traži svoju kćerku odvedenu u belo roblje u Bosnu i Srbinu koji traži leš svog sina poginulog u saobraćajnoj nesreći u Rumuniji. Oni se sreću na Dunavu i upoznaju sa skeledžijom koji se priseća dvestogodišnje legende o rumunskim seljacima koji su neuspešno pokušavali da popnu staru drvenu crkvu na brdo i vreme kada su Pravoslavne crkve bile zabranjene u Rumuniji.

snimanje

TOPLI ZEC, Goran Vukčević

O ovom projektu najdetaljnije govori DNEVNIKOV izveštaj sa prve klape:

Reč je o dugometražnom igranom debiju reditelja i scenariste, Novosađanina Gorana Vukčevića. U filmu igraju: Nenad Jezdić, Nataša Šolak, Vesna Trivalić, Slobodan Ćustić, Mira Banjac, Velimir Bata Živojinović, Gordan Kičić, Remos Haralambidis, Miljan Prljeta, Srđan Miletić, Goran Jevtić, Lidija Stevanović, Branislav Vidaković, Sonja Damjanović, Jovana Balašević, Ivana Vukčević, Nenad Pećinar... Producent filma je Srboljub Marisavljević, direktor filma Robert Klajn, dramaturg Biljana Maksić, umetnički direktor Slobodan Ivetić, direktor fotografije Dušan Ninkov, scenograf Aurel Dolinga, kostimografi Jasna Badnjarević i Majkl Farineli, masker Radmila Todorović dok je za muziku zadužen Nemanja Nešić.

Film će se raditi u tri - četiri etape. Snimaće se u Novom Sadu, Baču, pomalo po Sremu i nešto kratko u Atini, Budimpešti i na Paliću. Planiramo da film završimo tokom proleća pa da ide na letnje festivale. Naravno, ako sve bude kako smo planirali.

Kada su u pitanju finansije Vukčević kaže: - Za sada film ima samo delić budžeta. Sa tim parama smo ušli u prve dve nedelje snimanja. Sledi zatim pauza pa će se u januaru realizovati taj grčki deo. Film je koprodukcija “Digitela” iz Novog Sada, Televizije Vojvodine, “Midnight filmsa” producenta iz Atine i producenta iz Mađarske. Ovo će biti niskobudžetni film. Još nema obećane podrške republičkog Ministarstva kulture. Za sada je projekat podržala jedino Pokrajina, a to je dvadesetak odsto od budžeta filma. Zato smo ispočetka primorani da radimo jednostavnije scene. Srećom niko iz glumačke ekipe nije postavljao specijalne finansijske uslove jer su svi jako dobro reagovali na scenario - kaže Vukčević.

Naslov ove filmske priče je preuzet iz golootočke treminologije. U tom kazamatu je svaki novopridošli osuđenik morao da prođe surovu torturu. Novi zatvorenik je protrčavao kroz špalir ostalih zatvorenika koji su bili primorani da ga udaraju. Ukoliko bi neko poštedeo novajliju, sam bi postajao žrtva.

– Gotovo tri godine se borim za ovaj film. Pre toga sam dugo nastojao da snimim nešto drugo. Iz tog vremena sam neke autobiografske momente iskoristio za ovu priču. Scenario se od prve ideje menjao i prilagođavao. Ovo vreme koje se ubrzava je taj scenario ne neki način stalno bogatilo. Topli zec je metafor za život koji postaje sve suroviji i iza bezazlenih naslova krije nešto što je često i vrlo mučno, naporno, iscrpljujuće i surovo. Dakle, ovo jeste komedija ali o ozbiljnim stavarima. Ne jeftina, komedija za kratkoročnu upotrebu, nego angažovana komedija. Imaće neku težinu, govoriće o muci ovog našeg života u Srbiji ovog trenutka. Spolja gledano to može biti smešno ali je i teška muka - kaže Vukčević

UPDATE: Pre neki dan smo dobili mejl sledeće sadržine:

Ovo su sve informacije iz pouzdane druge ruke:TOPLI ZEC ono sto bi se dobilo kada bi LIBERO snimili na HD-u. Pare je dala ista ekipa koja je dala pare za LIBERO, i vec vidim identicnu situaciju: bice odrzana jedna predpremijerna projekcija, a onda ce film da proguta mrak. Sada je vec jasno kao dan da Pokrajinski sekretarijat za kulturu nema obraza, niti ce ga ikad imati. SENKU mozete da skinete sa spiska jer je onaj diletant nikada nece dovrsiti, jer ne placa ljude. Objavite i moj mail, nek mi se jave, pa da im licno kazem da se jebu, jer mi ih je pun.

PROMENI ME, Milan Karadžić

Ekipa koja stoji iza serije MJEŠOVITI BRAK je prva dobila priliku da se oproba u Pinkovom slejtu niskobudžetnih filmova koje planiraju za iduću godinu. Karakteristika te serije filmova su snimanja u trajanju do 30 dana, urbana, savremena tema i nizak budžet. Stevan Koprivica je napisao scenario a Milan Karadžić režira film o sredovečnom čoveku koga počinje da hvata kriza srednjih godina te se podvrgava plastičnoj operaciji i preljubi sa mlađom devojkom.

Koprivica je za GLAS JAVNOSTI, o filmu rekao sledeće

- Na suprotstavljenosti te dve generacije građen je zaplet koji je duhovit, sa puno kalambura, ali i sa pomalo setnom notom koja bi trebalo da probudi neku misao više -

U filmu glume usual supectsi iz projekata Braće Karadžić. Dakle tu su Mima Karadžić, debitantkinja Ivana Popović, Neda Arnerić, Dara Džokić, Dragan Nikolić, Milorad Mandić Manda, Andrija Milošević, Viktor Savić i Mira Banjac plus Pinkova nova zvezda Katarina Marković iz AGENCIJE ZA SIS.

Muziku će pisati vođa Nevernih Beba Milan Đurđević.

Pa sad vi gledajte...:)

HITNA POMOĆ, Goran Radovanović

Projekat Gorana Radovanovića je pobednik Konkursa za sufinasiranje filmova koji je organizovao FCS. Jedna od kontroverzi je to što u filmu igra Nikola Pejaković, jedan od članova Komisije FCS koji su mu dali novac za realizaciju.

Evo, šta novine kažu o tome projektu:

Prva klapa dugometražnog igranog filma pod radnim nazivom „Hitna pomoć“, produkcijske kuće „Nama film“, a u režiji Gorana Radovanovića, pala je u jednom zanimljivom prostoru - podrumu „V beogradske gimnazije“.

„Hitna pomoć“je savremeni film koji odslikava dramatiku dubokih promena srpskog društva s početka veka. Priču, od sloma poslednjeg evropskog totalitarizma 2000. godine do čekanja srpske demokratije u predvorju Evropske Unije, sedam godina kasnije, pratimo kroz razvoj službe hitne pomoći. U duhu poetskog realizma ovaj razvoj je dat kroz tri različite priče u tri različita vremena, s međusobno povezanim i uslovljenim likovima.

Snimanje filma je planirano do sredine decembra u Beogradu i tokom proleća 2007. godine po Srbiji. Glumačku ekipu čine Eva Ras, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nenad Jezdić, Rada Đuričin, Sonja Kolačarić, Tanasije Uzunović i drugi. Želja autorskog tima koga čine reditelj Goran Radovanović, direktor fotografije Radoslav Vladić, scenograf Vladislav Lašić, kostimograf Mirjana Ostojić i masker Tina Dodočić, jeste da film bude premijerno prikazan na nekom od svetskim festivala. Ulazak u domaću distribuciju možemo da očekujemo krajem 2007. godine.

FILM O MILOŠU BRANKOVIĆU, Nebojša Radosavljević

FILM O MILOŠU BRANKOVIĆU je bizaran linčovski triler koji govori o beogradskom arhitekti i mladom reditelju koji hoće da snimi film o njemu. Glavne uloge tumače Miloš Vlalukin, Jovana Stipić (koja je u OGNJENCI toliko seksi da ruka sama pođe, zaslužuje spin-off) i Nada Šargin. U ostalim ulogama se pojavljuju Petar Božović, Slobodan Ćustić, Lena Bogdanović i drugi.

Čuli smo da Lena takođe ima jednu steaming hot scenu na foru MULHOLLAND DRIVEa, ili, da izvinu ova deca, BOUNDa, te apelujemo na Čupka da nam nareže DVD sa materijalom sa snimanja. U kameo ulogama se pojavljuju javne ličnosti poput političara Miloša Aligrudića i Đuleta iz Van Gogha.

Film će biti crno-beli, direktor fotografije je Miloš Kodemo. Scenografiju radi Dukan Radenković a muziku Đule iz Van Gogha.

NA LEPOM PLAVOM DUNAVU, Darko Bajić

NA LEPOM PLAVOM DUNAVU je ekranizacija pozorišne predstave BROD LJUBAVI koju su u Zvezdara teatru prošle godine postavili pisac Nebojša Romčević i reditelj Darko Bajić.

Film govori o brodu za zabavu koji krstari Dunavom i na kome se susreću bogati Zapadnjaci željni razvratne zabave i prostitutke sa Istoka, ili kako sam pisac u najavi drame kaže Svinje sa istoka i Govna sa zapada.

Međutim, još je bizarnija rediteljska eksplikacija predstave koju je napisao Darko Bajić:

Vatromet. Početak milenijuma. Globalna pirotehnika sreće.
Prodao sam sebe da bi postao vrednost. Zadovoljan cenom. Gubim. Shvatam. Zamka. Odustajem. Pomislim na talenat. Da li vredim.

Poštedite me trgovine, ostavite nešto duha za mene. Pristanem pa ponovo odustanem. Šta da radim. Da prodam i život. Da. Pristanem na cenu. Ponovo nešto vredim.

Komunizam = Elektrifikacija + Mehanizacija + Industrijalizacija + Tržište = Globalizam

Padne zavesa. Odahnem. Mislim neko će me zapamtiti.
Na fotografiji zaborava, obrisan moj lik, ostaje samo cena. Bar kod ili odlikovanje.

Za koju cenu ste prodali vaš život?

Podela iz pozorišne predstave se delimično ponavlja i u filmu. Glavne uloge igraju Miki Manojlović, Gordan Kičić, Branislav Lečić, Bojana i Ana Maljević, Ana Franić, Sloboda Mićalovića a biće i stranih glumaca, među kojima je i Thomas Seyfi, epizodista iz Fatih Akinovog filma GEGEN DIE WAND.

Direktor fotografije je stari Bajićev saradnik Boris Gortinski, film će se snimati na filmskoj traci. Scenograf je Milenko Jeremić. Brod će biti sniman na pravom brodu što će predstavljati poseban izazov za produkciju, pre svega zbog skučenih enterijera.

Dobili smo scoopove od ljudi koji su čitali scenario, kažu da izgleda kao mešavina Čalića i Sartra, da je vrlo teatralan i nefilmičan.

NA LEPOM PLAVOM DUNAVU je bio najkontroverzniji pik na prošlogodišnjem Republičkom konkursu za sufinansiranje filmova. O tome je nedavno bila zanimljiva polemika na Blogu Bojane Maljević na sajtu B92, gde je izvesna glumica (barem se tako predstavlja) iznela niz opservacija o nameštanju ovog Konkursa.

ČETVRTI ČOVEK, Dejan Zečević
ČETVRTI ČOVEK je po najavama triler.
Po nekim inside scoopovima ljudi koji su imali prilike da pročitaju scenario, a imamo ih više. Film će biti priličan rip-off BOURNE IDENTITYja i MEMENTOa a gde je BOURNE tu je i LONG KISS GOODNIGHT. Doduše, kada čovek pomisli, šta je čovek sa amnezijom do plaćeni ubica. Odnosno, šta raditi čoveku sa amnezijom, do nagovarati ga da ubija.
Isti ti scoopovi kažu da scenario obiluje sličnostima i sa scenarijem za OFICIRSKI KLUB koji su prošle godine Dimitrije i Mladen Matičević prodali Cobra Filmu.
Uostalom, čak ni naslov nije orginalan, pošto već postoji Verhoevenov film istog imena, a ako je do polemike sa klasikom Carol Reeda, Zoran tadić je to već radio u TREĆOJ ŽENI.
Ako su sve ove tvrdnje tačne, postavlja se pitanje kako je ovaj scenario uopšte prošao kod Komisije Filmskog Centra Srbije gde je dobio 250 000 evra za sufinansiranje. Međutim, pogledavši sastav Komisije, izuzev Biljane Maksić koja je pisala esej o Verhoevenu za nezaboravni zbornik SVETLO U TAMI, ostatak članova verovatno nije ni gledao niti jedan od navedenih uzora pa je njima ovaj projekat verovatno delovao užasno originalno.
U svakom slučaju očekuje nas amnesiac hitman triler remiksovan za srpske potrebe sa gangsterskim i haškim tonovima.
Scenario su zajedno napisali Zečević i Boban Jebtić, stari žanrovac i pajkićevac koga pamtimo još iz SVETLA U TAMI po tekstu o Wings Hauseru ili po scenariju za prvu priču u omnibusu RASKRŠĆA. Glavnu ulogu će verovatno igrati Nikola Kojo.

pre-produkcija

ŽIVOT I SMRT PORNO BANDE, Mladen Đorđević

Jedan od filmova od kojih najviše očekujemo je celovečernji debi Mladena Đorđevića ŽIVOT I SMRT PORNO BANDE koji bi trebalo da počne da se snima na proleće i iza koga stoji pomoć Skupštine Grada i producentska kuća Srdana Golubovića Baš Čelik. Mladen Đorđević priprema radikalan estetski koncept u svojoj priči o srpskom pronografskom undergroundu, koju je načeo u svom dokumentarnom remek-delu MADE IN SERBIA. Ovaj scenario važi za jedan od najprovokativnijih u gradu i svakako za jedan od najradikalnijih među onima koji su dobili pomoć velikih srpskih fondova.

ZAJEDNO, Mladen Matičević

ZAJEDNO je apsolutni pobednik prošlogodišnjih Konkursa pošto je osvojio pomoć i na Konkursu FCS za razvoj scenarija i na Gradskom konkursu za finansiranje filma. Uz Mladena matičevića, producent filma je i Aleksandar Srećković-Kubura koji će igrati i glavnu ulogu.

Rečje o kamernom suspense trileru o beogradskom piscu koji pokušava da sačuva svoj brak kada počne da ga ugrožava bogati tajkun.

Nikola Kojo je prošle godine bio attachovan za ulogu tajkuna ali je sada ta podela pod znakom pitanja zbog angažmana koji su se pojavili u međuvremenu.

ČITULJA ZA ESKOBARA, Milorad Milinković-Debeli

Srspka kinematografija nikad ne ide sama. I Debeli sprema novi film. Posle PROMENI ME Milana Karadžića, ČITULJA ZA ESKOBARA će biti drugi filmu u Pinkovom slejtu niskobudžetnih srpskih filmova. Evo vesti iz BLICa:

Milorad Milinković snima film „Čitulja za Eskobara“
Sergej ubija mafijaše
U novom filmu Milorada Milinkovića Debelog „Čitulja za Eskobara“, koji bi trebalo da se snima početkom sledeće godine u produkciji PFI („Pink film internešenel“), pojaviće se mlada hrvatska zvezda Tamara Garbajs i popularni Sergej Trifunović.
Oko Tamare Garbajs se u hrvatskim medijima ovih dana podigla velika prašina jer se glumica koja je igrala u serijama „Vila Marija“, „Ljubav u zaleđu“ i „Obični ljudi“ razvela od svog supruga, vaterpoliste Hrvoja Šintića. Angažman u novom filmu Milorada Milinkovića joj je u ovom momentu pravi izazov i velika šansa, tim pre što će u njemu zaigrati uz jednog od najatraktivnijih srpskih glumaca Sergeja Trifunovića. Sergej sada u Americi snima čak tri filma, ali je prihvatio da bude glavni junak neobične priče „Čitulje za Eskobara“. Trifunović će glumiti ulogu Gandija, kriminalca koji ubija šefa podzemlja - srpskog Eskobara. On upoznaje Lelu, koju glumi Tamara Garbajs, i u nju se zaljubljuje. Ono što on ne zna, jeste da je Lela nekada bila muško, ali je operacijom postala vrlo zgodna žena. Reditelj i scenarista Milinković definiše budući film kao filozofsku komičnu melodramu.
- Jako se radujem što ću snimati upravo ovakav film. Film je zaista neobičan po svojoj dramaturgiji. Radi se o tome što veliki broj slučajnosti zapravo pravi neobičnu sudbinu glavnih junaka. Sve počinje od novinske šale. Naime, dvojica bezveznih likova daju čitulju za kolumbijskog kokainskog bosa Eskobara. Policija počinje istragu i posle niza slučajnosti dolazi do glavnog junaka kriminalca - kaže Milinković.
U filmu će glumiti Tamara Garbajs i Sergej Trifunović. Kako će Sergej uspeti da uskladi svoje obaveze i da bude na tvom snimanju četiri nedelje?
- To zaista ne znam. Verujem da će se sve to rešiti. Sergej je profesionalac i zna dobro da rasporedi vreme. Svakako me raduje saradnja sa njim i Tamarom Garbajs. Najvažnije je reći da se cela tema tretira veoma humorno, toplo. Svi likovi, bez obzira na svoje evidentne mane, imaju neku unutrašnju toplinu koja ne može a da ne izmami slične osećaje kod šire publike. Čak i tema promene pola glavne junakinje se tretira na jedan pozitivan način. Cilj je, kao što sam već rekao, da gledaoci izađu iz bioskopa sa osmehom i olakšanjem - kaže na kraju razgovora Milorad Milinković Debeli.


Vladimir Đurić Đura

Vrlo zanimljiv detalj je naglašavanje da će se promena pola tretirati na "pozitivan" način, da li su autori možda mislili da ova medicinska intervencija, koju čak i Crkva toleriše ima neki neki negativan predznak?

24 Comments:

Anonymous Anonymous said...

tekst u kome darko bajic pominje talenat... ajme majko moja...

4:09 PM  
Anonymous Anonymous said...

KONJI VRANI se snimaju, valjda. Neki dan su snimali u katolickoj crkvi u centru NS. Necemo tek tako izbeci to remek delo.

5:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

AKO ZRNO NE UMRE moze odmah da dobije nobelovu nagradu za najdosadniji film EVER. Zaspao sam citajuci sinopsis.

5:40 PM  
Anonymous Anonymous said...

Hvala na ovome velikom trudu...medjutim, pitanja...

Sta je sa filmom "Hamlet" - snimanom na djubristu, sa filmom "Senka" o Milevi Maric, onda(k) kada se tacno ocekuje premijera Ognjenke i Fantoma, i uopste, da li su neki od filmova pozvani na neke velike svetske festivale, ili nameravaju da konkurisu? Blagodarim

5:45 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

Film "Senka" je "obradjen", pregledaj ponovo tekst pazljivije, to nam je drugi omiljeni film sledece godine :). "Hamlet" ne pominjemo zato sto o tom projektu vec neko vreme nema nikakvih vesti, a i dok ih je bilo sve je zvucalo veoma sumnjivo. Sto se "Ognjenke" i "Fantoma" tice, oba filma se, kako smo rekli, nalaze u fazi postprodukcije koja je, u oba slucaja, veoma zahtevna i vrlo je tesko prognozirati kada ce biti zavrseni. Koliko znamo, jos nijedan film nije dobio zvanican poziv za neki festival, ali je veoma realno ocekivati to za "Ognjenku", a za svoje mesto ce se boriti i "Odbacen", "Klopka"...

3:01 PM  
Anonymous Anonymous said...

Izvinjavam se, obradili ste "Senku," to mi je nekako promaklo, sva slova su bela, i "brzo idu" :)...Nisam imao prilike da gledam "Memo," ali i sama namera da se napravi umetnicki film je plemenita, a to sto za reditelja nije skolovan, to ne mora da ima nikakve veze...

10:23 PM  
Anonymous Anonymous said...

arsenijevic, stefan? zar ne igra i njemu anica dobra glavnu ulogu, zar nije i on dobio pare na jednom, pa izvisio na drugom konkursu?!

3:12 PM  
Blogger doba_nevinosti said...

daj neke podatke pa cemo ga staviti...

2:59 PM  
Blogger doba_nevinosti said...

Danas smo dobili prijavu da ce ciganski HAMLET imati neku akciju u Roterdamu, ali jos uvek ne znamo koju, da li je film gotov ili je to neki development ili sta...

4:50 PM  
Anonymous Anonymous said...

Blic“ razrešio misteriju - snima se film „Ko je Miloš Branković“
Striptizete u podzemlju


Ko je Miloš Branković? Priča o tajanstvenom filmu koji se snima u centru Beograda poslednjih dana kružila je gradom. Misterija je rešena juče kada je reporter „Blica“ u jednom dvorištu u centru Beograda naišao na devojku sa majicom na kojoj piše „Who the Fuck is Milos Brankovic“. Na pitanje odakle joj majica i šta znači taj natpis, ljubazno nas je povela stazicom kroz dvorište i uputila nas na vrata koja vode u podrum. U lagum.

U poluosvetljenoj katakombi punoj dima dočekala nas je svađa.

Za improvizovanim šankom raspravljaju se Petar Božović i Nebojša Milovanović. Prete jedan drugom. Neko nekom duguje pare. Samo nekoliko metara dalje, igraju dve striptizete, crnka i plavuša. Skidaju sve sa sebe i uvijaju se oko šipke. U jednom momentu, Milovanović vadi pištolj i puca dva puta.


- Kupljeno! - viče glas iz tame.

- Upravo ste, ako niste svesni, snimili istorijsku scenu za srpski film - dodaje snimatelj iza kamere.

Saznajemo da se radi o snimanju filma čiji je radni naslov „Film o Milošu Brankoviću“. Scenarista i reditelj ovog tajanstvenog projekta je Nebojša Radosavljević Čupko.

- Ovaj film predstavlja žanrovski surogat i u njemu ima iz svih žanrova po nešto. To je priča odavde, iz Beograda, sa svim problemima i tugama - priča Čupko i dodaje:

- Ovo nije „brufen“ film, onaj koji će da vas odvuče od bola i da nakon dva sata gledanja izađete veseli i zdravi, a da ništa nismo uradili na poboljšanju stvari, već smo samo zataškali stvar. Za to služi lek „brufen“.

Umesto toga, mi postavljamo pitanja i tragamo za odgovorima - zaključuje Radosavljević.

U filmu se pored Petra Božovića i Nebojše Milovanovića u glavnim ulogama pojavljuju Miloš Vlalukin, Jovana Stipić, Andrej Šepetkovski, Nada Šargin, Slobodan Ćustić, Marina Bukvički i drugi. Producent filma je Nataša Milojević iz producentske kuće „Ideja“, a direktor filma je Tatjana Bokan.



N. Džodan


Ljuba Bajker: Petar Božović je u sigurnim rukama
Ekipu filma i glumce na setove dovozi čuveni Ljuba Bajker, odnosno Ljuba Božović, predsednik Motociklističke asocijacije Srbije.

- Pozvala me je Nataša Milojević i odmah sam pristao. Moje iskustvo kao bajkera, poznavanje Beograda i ljudi bilo je presudno da i ja učestvujem u ovom projektu. Pogodilo se da vozim i mog prezimenjaka Petra Božovića, a imamo dosta zajedničkih tema. Kada ga ja vozim, u sigurnim je rukama. Opusti se i uživa, a pričamo o gradskom životu, kako je nekada bilo. Budući da sam ja rođeni Beograđanin, znam tu gradsku priču i onda se radosno sećamo Slavije, Skadarlije, Dorćola...

Bane kuvar: Glumci vole piletinu
Glumci i ostala ekipa imaju na raspolaganju veliki žuti autobus koji je pretvoren u pravi restoran na točkovima. Bane, majstor kulinarstva je i autor rečenice: „Miloš Vlalukin glumi k’o glumac, a jede ko statista. To znači mnogo i više puta“. Njegova funkcija je da zadovolji svačije apetite.

- Srećom, niko nije mnogo zahtevan, često jedu roštilj, vole piletinu... Uvek im ponudim više jela, tako da uvek biraju između posne hrane, roštilja, kuvanog jela. Niko mi se do sada nije žalio. Ko se bude žalio, neće dobiti sledeći put - šali se Bane i dodaje da mu je najlakše sa Petrom Božovićem jer je na dijeti, pa mu samo sprema salate.

6:17 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ljubiša Samardžić završio snimanje filma „Konji vrani“
Priča o sudbini ljudi iz Banata

Ljubiša Samardžić je nedavno završio snimanje svog novog igranog filma „Konji vrani“ u kome igraju Kalina Kovačević, Andrija Milošević, Renata Ulmanski, Slavko Štimac, Milena Vasić, Ivo Grgurović, Milan Vasić, Ljubišina unuka Marta Uzelac i drugi, a kao specijalni gosti pojavljuju se Petar Božović, Petar Kralj, Rada Đuričin, Voja Brajović. Govoreći za „Blic“ o ovom filmu čija je radnja, kao i prethodnog („Jesen stiže, Dunjo moja“) smeštena u banatsku ravnicu, Ljubiša Samardžić kaže: „‘Konji vrani’ je film o sudbini ljudi sa ove zemlje koji su, ne svojom voljom, bili primorani da trpe vladavinu severa (Marija Terezija je odredila Banat kao kazamat za svoje neposlušne građane!). Ostale su od tada rane na kojima se rodio inat sredine. Milje u kome su, i tada i danas, vršljali lihvari, nož bio sredstvo prisile, a čovek bivao razapet između poštenja i prevare.“

Iako se bavi danima nakon Prvog svetskog rata, film je i savremen jer osvetljava poziciju pojedinca uhvaćenog u mrežu svakovrsnih društvenih, političkih, istorijskih sila gde je gotovo nemoćan. A bolno mesto priče o ovom filmu je s druge strane uistinu lepa vest. Naime, „Konji vrani“ su pozvani na prestižni Filmski festival u Berlinu, ali da li će film u adekvatnoj postprodukcionoj obradi i stići na festival, pitanje je. O tome Samardžić kaže: „Direktori i selektori festivala Viland Spek i Kosilk poslali su specijalan poziv, čekaju da vide film do 4. januara 2007, dan pre no što zatvore listu za učešće na festivalu! Da li ću stići, zavisi od novca koje mi Ministarstvo kulture Republike Srbije duguje za završetak filma. Nada, priznajem, postoji! Ali... Zapravo, tekst (scenario) je dobio novac od Ministarstva kulture Srbije, prošao konkurs Ministarstva kulture Hrvatske, ali ostaje gorak ukus činjenice da film nije pomoglo Izvršno veće Vojvodine na čijoj teritoriji je sniman i koji jeste priča o ljudima s tog tla. Za to su, uveren sam, krivi oni koji će pocrveneti kad budu videli ‘Konje...’, a koji se nalaze na izbornim listama 21. januara 2007. Njima nek je na čast. A nama ostaje nada da ćemo ipak stići u Berlin i, razume se, filmska umetnost takođe.“


T. Nježić

3:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

„Blic“ na poslednjoj klapi „Hitne pomoći“ Gorana Radovanovića
Kad izmišljeno postane realno




U podrumu Osnovne škole „Majka Jugovića“ u Zemunu preksinoć je pala poslednja klapa filma „Hitna pomoć“ scenariste i reditelja Gorana Radovanovića. Film bi trebalo da se u bioskopima pojavi na jesen sledeće godine. Goran Radovanović je karijeru započeo kao autor igranih filmova („Oktoberfest“), zatim se tokom devedesetih posvetio dokumentarcima („Maketa“, „Moja domovina - za unutrašnju upotrebu“, „Columba urbica“...) za koje je dobio brojna međunarodna priznanja, pa je odlučio da u filmu „Hitna pomoć“ ukrsti igrano i dokumentarno.

„Sada pokušavam da napravim kvaziistorijski film, a dokumentarni materijal će mi označavati neka najznačajnija mesta u savremenoj srpskoj istoriji oko kojih se pletu tri glavne priče u filmu: Peti oktobar, smrt premijera i današnji trenutak kada Srbija teži da bude primljena u Evropsku uniju. Ovo je priča o krahu totalitarizma i počeku srpske demokratije. To je jedan film s pomalo neurotičnom, postmodernističkom strukturom, gde je dokumentarni materijal dostojan fikcije. Naime, ja dokumentarnost tretiram kao podsticaj za fikciju. To su moji originalni, dokumentarni snimci“, kaže Radovanović za „Blic“.

Film se, inače, sastoji od tri priče, a glavni likovi su vozač (Nenad Jezdić), lekar (Vesna Trivalić) i pacijent u Hitnoj pomoći. Likovi koji su sporedni u jednoj postaju glavni u drugoj priči, ovi iz druge u trećoj... Upitan zašto se odlučio baš za službu Hitne pomoći, Radovanović kaže da to nije nikakva globalna metafora, već vezivno tkivo koje povezuje različite priče u jednu celinu. „Nema tu nikakvog značenja u smislu - Treba nam prva pomoć! Treba nam katarza!“ Mada to jeste politički i socijalni film u bekgraundu. Dokumentarnost je potvrđena fikcijom, a fikcija je potvrđena dokumentarnošću. Ja sam se, recimo, temom izbeglica bavio ne zato što je to filmski atraktivno, nego zato što je to bolna tema u kojoj se prepliću srpska politika, destrukcija, sudbine... U tom smislu je ovaj film iskren.“

Osim Nenada Jezdića, u filmu između ostalih igraju i Tanasije Uzunović (lik bivšeg oficira JNA Sime Lončara) i Nataša Ninković (bivša spikerka RTS-a). Upravo Nataša glumi u završnoj sceni u podrumu zemunske osnovne škole, koji je poslužio kao bolnička soba. „Kada je reč o liku koji ja tumačim, to je osoba koja je čitala vesti, pa ju je narod poistovetio s tadašnjom vlašću. Kada se desio Peti oktobar, ona je, naravno, prva žrtva jer gubi posao, moć, novac, prijateljstva koja je zasnovala na pogrešnim osnovama verujući da će ta trenutna moć koju je dobila večno trajati. Tu je i njena ‘lična’ priča s detetom, pogrešno vaspitanje koje se prenosi takoreći s kolena na koleno. I kako to obično biva, sve završava tužno i tragično“, kaže Nataša i spontano kroz smeh dodaje: „Dosta je tragedija, od sada igram samo u komedijama!“

Govoreći o radu s rediteljem, ona kaže da je u svemu sledila Gorana jer su im se mišljenja apsolutno podudarala. „Goran ima vrlo čudne i zanimljive uglove i ja prvi put tako radim, pa ne mogu još uvek da kažem kako će sve ispasti jer apsolutno nijedan kadar nisam videla. On je tražio da u načinu glume to bude što više verističko, istinito, apsolutno je insistirao na tome. U to ili poveruješ ili ne. Ja sam poverovala u to i sledila sam ga“, kaže Nataša Ninković za „Blic“.

Milan Vukelić

3:27 AM  
Anonymous Anonymous said...

a sto niste ostavili mail onog sto vam je pouzdana ruka koja komentarise filmove koji nisu niviđeni tj. koji nisu zavrseni...sto se tice pokrajinskog, konacno su dobili šansu ljudi koji su zaista školovani za posao, a ne ovi što imaju kuma gde treba....
pouzdana prva ruka

7:26 AM  
Blogger Unknown said...

je l' zna neko kako da dodjem do "pescanika"? taj film je snimljen, prikazan kojekude par puta i NESTAO!
help!

3:31 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://loveepicentre.com/][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/6.jpg[/img][/url]
weathly wemen for dating [url=http://loveepicentre.com/]jagdeep singh ma dating[/url] perfect dating ideas
rhus dating [url=http://loveepicentre.com/taketour.php]dating site for fat guys[/url] dating india asian sex before
maturegay dating [url=http://loveepicentre.com/advice.php]cool opening ines on dating sites[/url] memphis area dating services

11:12 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://loveepicentre.com/taketour.php][img]http://loveepicentre.com/uploades/photos/12.jpg[/img][/url]
on line dating cancer survivour [url=http://loveepicentre.com/taketour.php]free dating sites datehookup mingle plentyoffish[/url] dating deutschland
outgoing singles dating online [url=http://loveepicentre.com/faq.php]free dating introduction[/url] dating for dummies email
internet jewish dating services in manhattan [url=http://loveepicentre.com/articles.php]free local online dating[/url] dating elgin watches

11:46 PM  
Anonymous Anonymous said...

sony ebook gift certificate http://audiobookscollection.co.uk/Kent-H-Summers/m71798/ borders refur ebook reader [url=http://audiobookscollection.co.uk/Brian-Alderman/m14725/]free ebook sharing[/url] nokia e63 ebook

10:17 PM  
Anonymous Anonymous said...

gale ebook http://audiobookscollection.co.uk/New-Tastes-in-Green-Tea-A-Novel-Flavor-for-Familiar-Drinks-Dishes-and-Desserts/p182037/ sony online ebook store [url=http://audiobookscollection.co.uk/it/Clinical-Neurology/p228386/]torrent ebook search[/url] ebook historical $0.00 romance

9:24 PM  
Anonymous Anonymous said...

elliot roosevelt ebook http://audiobooksplanet.co.uk/Nightingale-Legacy/p200553/ adobe ebook bruce elbert satellite introduction [url=http://audiobooksplanet.co.uk/es/Otras-religiones-orientales/c1291/]ebook of the cay[/url] ebook raus aus schulden

11:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

computer networking first step ebook http://audiobooksworld.co.uk/Crime-Thriller/c106/?page=6 free robin cook ebook download [url=http://audiobooksworld.co.uk/Masahisa-Adachi/m84925/]web cache replacement ebook[/url] the truth about cell phones ebook

9:16 PM  
Anonymous Anonymous said...

zune software compatibility http://buyoem.co.uk/es/contact parts inventory software program [url=http://buyoem.co.uk/es/product-24113/BitRock-InstallBuilder-Enterprise-6-0]computer speed fan software[/url] dsm software
[url=http://buyoem.co.uk/category-9/Antivirus-and-Security?page=2]Antivirus & Security - Cheap Legal OEM Software, Software Sale, Download OEM[/url] brigadoon software reviews
[url=http://buyoem.co.uk/de/category-8/Office-Tools][img]http://buyoem.co.uk/image/1.gif[/img][/url]

12:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

x10 home software http://buysoftwareonline.co.uk/fr/account/password dvb s software for 2030 [url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-36650/Pc-Tools-Privacy-Guardian-4-5-Multilingual]what is supply chain management software[/url] xp pro cluster software
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-33535/Digital-Anarchy-Beauty-Box-1-0-for-Adobe-Photoshop]Digital Anarchy Beauty Box 1.0 for Adobe Photoshop - Software Store[/url] drivers logging software
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-37066/EnterpriseDT-edtFTPnet-Compact-2-2][img]http://buyoem.co.uk/image/6.gif[/img][/url]

9:42 PM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://redbrickstore.co.uk/products/pulmicort.htm][img]http://onlinemedistore.com/2.jpg[/img][/url]
pravachol phentermine pet pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/lexapro.htm cals pharmacy skateboards and snowboards [url=http://redbrickstore.co.uk/products/hytrin.htm]clomid pharmacy[/url]
nevada pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/colchicine.htm schools of pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/revia.htm]revia[/url]
heb pharmacy number 43 san antonio http://redbrickstore.co.uk/products/diabecon.htm masters in pharmacy course [url=http://redbrickstore.co.uk/products/cipro.htm]pharmacy technician school[/url]
retail pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/speman.htm canandian pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/lysexl.htm]lysexl[/url]

1:33 AM  
Anonymous Anonymous said...

[url=http://englandpharmacy.co.uk/products/epivir.htm][img]http://onlinemedistore.com/10.jpg[/img][/url]
cvs pharmacy hyattsville md chillum road http://englandpharmacy.co.uk/products/kamasutra-ribbed-condoms.htm pharmacy mount carmel pa [url=http://englandpharmacy.co.uk/catalogue/s.htm]propecia online prescriptions pharmacy[/url]
pharmacy techinician http://englandpharmacy.co.uk/products/himplasia.htm lubbock pharmacy jobs [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/minocin.htm]minocin[/url]
pharmacy abreviations http://englandpharmacy.co.uk/products/ranitidine.htm bossier city walmart pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/speman.htm]washington state pharmacy seminars[/url]
annual university pharmacy http://englandpharmacy.co.uk/categories/hypnotherapy.htm drug development and industrial pharmacy [url=http://englandpharmacy.co.uk/products/triphala.htm]triphala[/url]

1:12 AM  

Post a Comment

<< Home