Monday, June 18, 2007

KAD PORASTEM BIĆU DANILO BEĆKOVIĆ!


Evo i jedne simpatične i slatke aktivnosti koja će se dešavati u vreme Nazi festivala u Novom Sadu. Ovo je odlična prilika da prijavite sebe ili malog brata i naučite da snimate film:


U okviru Filmskog festivala Srbije, biće organizovana filmska radionica "Kako snimiti film", namenjena mladima, uzrasta od 14-19 godina, koju će voditi Branko Vučić, uz stručnu pomoć saradnika sa kojima već obavlja ovakav vid nastave u Dečjem kulturnom centru Beograda.
Cilj radionice je da ohrabri polaznike i da im omogući da zabeleže teme koje ih okupiraju, a povrh svega da ih nauči da ispričaju priču, posmatrajući je kroz objektiv kamere. Svim učesnicima će biti omogućeno da prođu kroz proces stvaranja filma i nauče kako da koriste tehniku, koja je danas svima pristupačna i uz njenu pomoć pretoče ideje i događaje iz svog okruženja u kratke dokumentarne ili igrane filmove.
Poslednjeg dana radionice, posetioci festivala će imati priliku da vide njene proizvode, kada će biti prikazano nekoliko kratkih filmova, koje su polaznici sami realizovali. Povod za ovu filmsku radionicu je i promocija knjige Radivoja Andrića „Kako snimiti film“, čiji će sadržaj ujedno biti i osnova teoretskog i praktičnog rada radionice.
Uslovi prijavljivanja:Svi zainteresovani moraju da pošalju rad u kome je koncipirana ideja za kratki film. Opis ne treba da bude duži od par rečenica. Teme za rad mogu biti:

• Podvig

• Šala

• Prevara
Prijave šaljite do 25. juna:

Aleksandra Bajović

koordinator pratećih programa
+381 11 262 31 51
aleksandra.bajovic@fcs.co.yu