Monday, June 18, 2007

ŠKOLA ZAVOĐENJA

Ukoliko su vam se dopali članovi ekipe DOBA NEVINOSTI a niste znale kako da im priđete, provele besane noći diskutujući sa drugaricama koji je pravi način, šta li znače stvari koje su vam rekli, pokušajte ovo:
U Domu kulture nekadašnje Fabrike kugličnih ležajeva u Moskvi Vladimir Rakovskij drži školu zavođenja koja polaznicama treba da pomogne da osvoje čoveka svog života, piše „Blic”. Šestodnevni kurs devojke plaćaju oko 200 evra, a one koje žele da dostignu najviši nivo i postanu fatalne žene moraju da završe šest ovakvih kurseva, plus dopunske časove „umetnosti zavođenja”. „U zemlji u kojoj hronično vlada nedostatak muškaraca i u kojoj se smatra da je sasvim u redu kada muškarac tuče svoju ženu, to je dobro uložen novac”, kaže jedna od mladih žena koja pohađa ovaj kurs, dodajući da je „konkurencija u borbi za muškarce koji nešto valjaju vrlo oštra”. Zato je škola Vladimira Rakovskog veoma dobro posećena. Mnoge njegove učenice su mlade, pametne i atraktivne - i očajne zato što uprkos svim tim kvalitetima ne uspevaju da pronađu onog pravog.
„Ruski muškarci pružaju tužnu sliku, mnogi od njih nikada ne izađu iz puberteta, dozvoljavaju da ih partnerke izdržavaju i ispoljavaju ponašanje tipično za žene. To ide dotle da glume da ih boli glava kada žele da izbegnu seks”, jadikuje Rakovskij, koji je ranije radio kao psiholog u ruskom Ministarstvu za zaštitu od katastrofa. Njegovi kursevi su, dodaje on, ruska varijanta emancipacije.
U maloj sali sedi 15 devojaka u tesnim mini suknjama, sa kosom skupljenom u rep ili čvrsto upletenom u kike. Preko puta njih, ispred zida prekrivenog ogledalima, stoji devojka u ružičastoj majici, čizmama iste boje i tesnoj suknji na falte. To je Šenja (21), koja je fotomodel i četvrta žena Rakovskog. Dok on predaje teoriju, ona je zadužena za praksu - primenjeno zavođenje. Tako, na primer, uči žene kako da se izazovno nagnu prema muškarcu ili dođu do njegovog broja telefona. „Zamolite ga da vam pozajmi telefon da biste pozvale drugaricu. Tako će njegov broj biti memorisan na njenom aparatu, i moći ćete da ga pozovete kada poželite”, objašnjava ona.
Tu je i trik sa bananom i lizalicom: „Najvažnije od svega je da se oslobodite stidljivosti”, kaže Šenja.
U susednoj sali, njen suprug razrađuje teoriju: „Postoje tri tipa muškarca: mali dečak, koji čitavog života traži mamu, tinejdžer, koji nikada ne sazri i trajno je opsednut seksom, i, na kraju, muškarac koji mora da zadovolji zaštitnički instinkt i zato bira tip Lolite. Tri tipa žene su žena, koja je spremna da zadovolji potrebe deteta u muškarcu i zato je veoma poželjna među malim dečacima, mala devojčica, čije ponašanje odgovara ponašanju petogodišnjakinje, i koja zbog toga budi zaštitnika u zrelom muškarcu, i, na kraju, tinejdžerka, koja je veoma popularna među pripadnicima suprotnog pola iz iste grupe, koji su u potrazi za zadovoljstvom i zabavom”.
Ostalo je jednostavno, tvrdi Raskovskij. Kada žena dobro upozna sva tri tipa, ona prvo treba muškarca koji joj se dopada da svrsta u određenu kategoriju i da primeni odgovarajući model ponašanja. „Važno je da ubedi muškarca da može da mu pruži sve što mu je potrebno, kao da kaže ´ako imaš mene, druge ti nisu potrebne´”, objašnjava on.
„Zahvaljujući Rakovskom, započela sam novi život”, kaže Marina (29), koja je završila tri fakulteta, dodajući da je, pre pohađanja ovog kursa, „sebe u mislima već sahranila kao ženu”.

3 Comments:

Blogger Unknown said...

Zanimljiv text moram da priznam.Cini mi se ta bi takvu skolu mogli otvoriti i u Srbiji ozbzirom na to da cure imaju isti problem.Ali da li bi ponos nasih uspesnih zena dozvolio da se spuste na taj nivo i uce kako da uhvate muskarca ili ce pre izabrati da budu same nego da jure za tzv. muskarcinom.
Poremetilo se sve kako ja vidim.Sada ispada da mi cure trebamo da hvatamo muskarce a ne oni nas da osvajaju.
Neka hvala.Meni takav ne treba :)

3:44 AM  
Anonymous Anonymous said...

ima toga i kod nas

npr http://www.zavodjenje.com

4:28 PM  
Anonymous Anonymous said...

Zanimljivo... To je fina ideja, ali pogresan pristup! Na prevaru uzeti njegov broj?! To nije hrabro vec ponizavajuce... Mada, muskarcu treba da budes u isto vreme vatrena lavica i nezasticena srna. Fora je izabrati momenat. I uvek ga prodorno gledati u oci i nikad ga ne obasipati ljubavlju vec pazljivo dozirati. Mada se neki bas opiru, dosad nije zakazalo! ;)

3:38 PM  

Post a Comment

<< Home