Monday, June 25, 2007

NATIONAL LAMPOON'S GRADSKI KONKURS 2007

Danas je objavljeno ko je dobio pare na Gradskom konkursu. U svakom slučaju to nismo mi. Dok se Komisija prenemaže da nam kaže bolnu istinu, evo dobitnika, da znate šta ćete gledati iduće godine umesto DOBA NEVINOSTI.

Prvonadrađeni film je KAZNA NA PLANINI KUPRES koji će režirati Mladen Matičević. U pitanju je film koji govori o borbama koje su pod komandom generala Slavka Lisice vođene na planini Kupres za vreme građanskog rata u Bosni. Kako smo uspeli da saznamo, u pitanju je veliki projekat, vredan četiri miliona evra, kojim srpska emigracija, ali i pojedini tajkuni iz Republike Srpske žele da odgovore na Dragojevićevog SVETOG GEORGIJA koji je za njihove standarde nedovoljno nacionalno osvešćen – ili kao što to formuliše Mladen Matičević – ovaj narod je propao jer je zaboravio svoje heroje. Generala Slavka Lisicu bi, prema nekim najavama, trebalo da igra Miki Krstović, dok bi Milorada Ulemeka Legiju na platnu trebalo da otelotvori Nikola Kojo. Matičević kaže da će se tokom rada na filmu pre svega oslanjati na uzore kao što su Žika Mitrović, Klint Istvud i Majkl Man.

Drugi film, pod nazivom ZVONO ZA KRAJ RATA se otprilike može definisati kao nešto između PROFESORU S LJUBAVLJU i 12 ŽIGOSANIH. Scenario za ovu dramu potpisuje Ivan Velisavljević, dok će režija biti poverena Vladi Mančiću, jednom od najtalentovanijih mladih reditelja u Srbiji. U pitanju je epska priča o grupi otpuštenih prosvetnih radnika koje BIA okuplja kako bi popunila nastavni kadar u najopasnijoj srpskoj školi na Kosmetu, u kojoj niko drugi ne želi da radi. Novi kolektiv sačinjavaju ljudi koji su sa svojih prethodnih radnih mesta otpušteni zbog raznih prekršaja i/ili krivičnih dela: korupcije, alkoholizma, pedofilije... Agenta BIA koji ih regrutuje, a koji paralelno vrši dužnost direktora škole, po rečima reditelja Mančića trebalo bi da igra Dragan Bjelogrlić, dok će se u glumačkoj podeli naći i Petar Božović, Branka Pujić, kao i rediteljev omiljeni glumac, Rade Miljanić.

BAKANALIJE je erotska komedija o odrastanju koja govori o dvojici braće tinedžera koji nerado odlaze na letovanje sa svojom dobrodržećom bakom. Međutim, kada se zaljube u devojčice iz susednog izviđačkog kampa, baka će im pomoći da ih se domognu tako što će zavesti mladiće nihovih simpatija. „Iako naša kinematografija nikada nije imala ikonu kalibra Laure Antoaneli koja je krasila filmove Salvatorea Samperija, sigurna sam da će Tanja Bošković briljirati u ulozi razvratne bake“, sa osmehom kaže Maja Miloš koja planira da u ovom filmu rehabilituje našu poznatu glumicu. „Sledeća je Neda Arnerić“, u šali dodaje Maja Miloš. Film će biti sniman u Barandi, u kojoj se trenutno snima serija „Vratiće se rode“. „Kada odu rode, red je da se ovde snimi nešto o tome kako se stvarno prave deca“, kažu meštani koji se raduju što je njihovo mesto postalo pravi mali Holivud ovog leta.

10 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ne odustajteeeeee!
nego, cekaj, pa ja sam isla u istu tu skolu iz mancicevog filma! samo ne na kosovu, nego u beogradu?!?

5:31 AM  
Anonymous Anonymous said...

dobro, dobro...znaaaam da se zezate! ali ne treba odustati od te ideje. znam sta pricam :).

5:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kako bi bilo lepo da ....

8:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Kako bih ja to volela da gledam, narocito film Vlade Mancica koji je definitivno najbolji srpski reditelj jos od .... ko zna... podrska!!!

4:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Kako bih ja to volela da gledam, narocito film Vlade Mancica koji je definitivno najbolji srpski reditelj jos od .... ko zna... podrska!!!

4:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Mancic i jos nekoliko ljudi/mladih mogu i imaju obavezu da snime dobre filmove i pokazu da je pokazu da je pravi/novi srpski film moguc....

6:21 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ova vest izgleda nije tacna... cini mi se da niko od ovih ipak nije dobio... sto je dobro.

8:02 AM  
Anonymous Anonymous said...

kol'ko ja znadem uboli su koljevic, momcilovic & baljak, al jos nije 100% sigurno

9:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Još kad bi bila istina... Ovo sa Tanjom Bošković u ulozi razvratne bake bi bio megahit : D

4:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Zna li neko koji su rezultati kratkih filmova, animiranih?

5:59 AM  

Post a Comment

<< Home