Saturday, December 01, 2007

NEVINOST BEZ SLUHA

Sinoćnji koncert OPO je bio za pamćenje. Naša omiljena grupa se vratila, with a vengeance.


Iako je svirka u Muzeju primenjene umetnosti bila pre svega promocija novog albuma Znaš ko te pozdravio koji je danas izašao u prodavnice, koncert koji su nam pružili Otmičari bio je pravi full nastup, tek malo skraćena verzija dvoipočasovnog seta koji su uvežbali za predstojeću turneju.


Novi album je odličan i uopšte ne treba strahovati da će pesme sa njega biti slab deo koncerta, međutim, što je još važnije setlista uopšte ne insisitira na novom albumu već pravi fenomenalan presek karijere sa akcentom na klasike sa PRVOG albuma i to ne Barbiecue kako većina misli već baš sa prvog-prvog self-titled albuma, zatim naravno apsolvira sve pogotke sa Barbiecue i na vrlo zanimljiv način rehabilituje neke od aduta sa trećeg i četvrtog albuma koji mnogima deluju kao deep cuts a u stvari su super pesme.


Bend zaista zvuči moćno uživo za razliku od prošle inkarnacije koja je svirala u povodu Maštoplova. Nadamo se da će OPO uspeti da se u potpunosti na vrate na scenu i u svakom slučaju nemojte propustiti da ih overite uživo ako budu svirali u vašoj blizini.


Rokenrol vikend se nastavlja večeras u Livingroomu u SKCu na svirci Čoveka bez sluha. Uopšte nemojte sumnjati da će biti fenomenalno. Vidimo se!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home