Wednesday, December 05, 2007

pop



Naš drug Zoran obavestio nase je da se autori naše omiljene dokumentarne serije FUDBAL NOGOMET I JOŠ PONEŠTO vraćaju sa jednim jako zanimljivim projektom. Evo šta kažu TV NOVOSTI:


Fenomen pop-kulture

Posle sjajnih kritika za „Fudbal, nogomet i još ponešto“, autorski tandem Igor Stoimenov – Zoran Zoza Panjković „oštri“ se za još jedan dokumentarni serijal koji će nas vratiti u vremena kojih se često sećamo... mnogo više po dobrom.

Pre nekoliko dana, sa RTS je potpisan (koprodukcijski) ugovor za seriju (još uvek bez naslova) koja će „pretresti“ pop-kulturu ovih prostora – u bivšoj SFRJ, ali i u godinama po njenom raspadu. Planira se čak 29 epizoda, koje bi bile prikazane s jeseni 2008.

Nagoveštava Stoimenov da će „pregled“ krenuti od početka 50-ih godina prošlog veka i da će obuhvatiti sve što je preživelo zub vremena – muziku, film, TV, modu... Nastavci neće biti poređani hronološki, već bi svaki pokrivao po jedan „fenomen“: Tita, partizanske filmove, novi talas, folk dive, novi primitivizam, sportiste koji su bili više od sportista (Šeki, Džaja, Čava, Dražen, Vlade...).

- Složićemo seriju slično „Fudbalu, nogometu...“. Dakle, sa gomilom arhivskih snimaka i još više intervjua. U prethodnoj seriji imali smo oko 80 sagovornika, sada ih očekujem najmanje 200! Od Ljubljane do Skoplja, s tim što ćemo, sigurno, pored Beograda, najviše snimati u Zagrebu i Sarajevu, otkriva Stoimenov.

Od Igora smo još saznali da je, posle emitovanja u Bosni i Sloveniji, „Fudbal, nogomet i još ponešto“ u vrlo ozbiljnim pregovorima „u vrlo ozbiljnom inostranstvu“.

2 Comments:

Blogger 30.februar said...

Pazi, ako neko nesto zna o popu to su Doba i Agit! Moramo uzeti ucesce ( samo nemoj ti o popovima, molim te:-)))

4:00 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

Valjda će nas zvati. Ko će da priča o partizanskom filmu?

5:21 AM  

Post a Comment

<< Home