Thursday, July 15, 2010

EDITOVANJE MOTOVUNA I HRVATSKE


Imamo radosnu vest za fanove filma EDIT I JA Alekse Gajića. Kako smo već najavili, srpski selektor filmova za nagradu BAUER Vladan Petković nominovao je EDIT za ovu nagradu i posle prvog kruga glasnja, našla se među tri kandidata.
Evo zvaničnog saopštenja motovunskog festivala:
Motovun Film Festival ove je godine pokrenuo novu, nagradu Bauer, koja se dodjeljuje najboljem filmu u regiji. Cilj iste je da filmski profesionalci iz sedam kinematografija - Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije – zajednički i ravnopravno zastupljeni odaberu najbolji film sezone iz spomenutih zemalja.

S velikim veseljem javljamo vam da je cetrnaesteroclano biracko tijelo odabralo tri filnalista koji su u posljednjoj utrci za nagradu: rijec je o filmovima„Crnci“ Gorana Devica i Zvonimira Jurica, „Kenjac“ Antonia Nuica i „Technotise – Edit i ja“ Alekse Gajica!

Nakon sto spomenuti filmovi budu prikazani u Motovunu, sedmeroclani ziri medju njima bira laureata, a redatelj odabranog filma prima nagradu Bauer za najbolji film godine i novcani iznos od 5000 eura.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home