Saturday, September 18, 2010

ŠIŠANJE australije & novog zelanda





Evo i zvaničnog saopštenja ekipe filma ŠIŠANJE posle nove avanture u zemljama koje su nam dale George Millera i Peter Jacksona.

„ŠIŠANJE“ PRETPREMIJERNO PRIKAZANO NA NOVOM ZELANDU I U AUSTRALIJI

Film Stevana Filipovića dobio odlične kritike posle prikazivanja u privatnom bioskopu reditelja i višestrukog oskarovca Pitera Džeksona


Autorska ekipa filma „Šišanje“ (reditelj Stevan Filipović, direktor fotografije Mihajlo Savić, izvršni producent i montažer Nataša Vranješ, scenograf Nenad Marković i kostimograf Maja Mirković) na poziv petostrukog oskarovca Ričarda Tejlora prethodnih dana je boravila u Velingtonu na Novom Zelandu, gde je bila u poseti njegovoj kompaniju za specijalne efekte „Weta workshop“.
Pored obilaska radionica kompanije koja je radila na filmovima kao što su Gospodar prstenova, King Kong, Narnija, Distrikt 9, Avatar, Tintin, Hobit, ekipa je posetu Velingtonu iskoristila i za mastering blu-ray diska svog filma u postprodukcijskoj kući reditelja Pitera Džeksona.
„Šišanje“ je svoje prvo svetsko prikazivanje imalo u bioskopu u okviru Džeksonove postprodukcijske kuće „Park Road“, u sali gde su premijerno bili prikazani svi filmovi tog Oskarovca.
„Ovo je izvanredan doprinos filmskoj umetnosti. Izbor glumac je odličan i za mene je to bio savršen performans svakog ponaosob. Fotografija je jedinstvena i potpuno zaokružuje film, gruba je i moćna. Scenografije je izuzetno lepa, svi komplimenti osobi koja je radila. Na momente vam se čini kao da živite u filmu sa tim ljudima. Kostim je nepogrešiv i naravno rediteljski deo je savršen. Mislim da je ovo potpuno zaokruženo filmsko delo.“, rekao je Ričard Tejlor po zavr[etku projekcije.
Među prisutnima je bio i Džejms Selkrik, izvršni producent i montažer trećeg dela „Gospodara prstenova“ za koji je nagrađen Oskarom.
„Mislim da je film izuzetno dobro sklopljen u celinu, zanatski odlično urađen, jako dobro snimljen i mislim da je montažer Nataša Vranješ uradila izvanredan posao i verovatno joj nije bilo lako .“ rekao je Selkrik posle odgledanog filma.
Dva dana kasnije u bioskopu Paris Fox Studio u Sidneju „Šišanje“ je prikazano i australijskoj publici. Neposredno posle premijere reditelj i koscenarrista je izjavio „Plašio sam se kako će da reaguju na film publika na Novom Zelandu. Ipak su to vrhunski profesionalci, ljudi zbog kojih sam počeo da se bavim filmom i kada su oni tako fenomenalno prihvatili film i kada su shvatili slojeve za koje nismo ni sanjali da će da ih shvate i to na tako sjajan način bilo mi je mnogo lakše. Ispostavilo se da je i ovde u Sidneju publika divno reagovala“.
Veći deo publike je ostao posle projekcije da podeli utiske sa autorima filma.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Ko je onaj sa naočarima ispred Mihe na prvoj slici?

11:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

To je čika Pera. Predsednik kalabićevskog društzva "Beli Orao" iz Adelaide.

1:13 PM  
Anonymous Anonymous said...

OFF-White
golden goose outlet
supreme clothing
bape
Jordan Travis Scott
golden goose outlet
kd 15
golden goose sneakers men
off white outlet
palm angels hoodie

11:36 AM  

Post a Comment

<< Home