Sunday, October 31, 2010

ŠIŠANJE osvaja prve dve nagrade

ŠIŠANJE Stevana Filipovića osvojilo je Grand Prix i nagradu kritike FIPRESCI na Festivalu LIFFE u Leskovcu gde je imao tri pune projekcije. Posebnu draž nagradi daje to što je uz članove Nikšu Sviličića i Antonija Mitrikeskog radom ovog tela predsedavao Darko Bajić.
Evo šta kaže Politika o ishodu festivala u jednom krajnje neobičnom izveštaju:

Филму „Шишање” две награде на фестивалу у Лесковцу

ЛЕСКОВАЦ – Филм „Шишање” Стевана Филиповића добио је две награде на на интернационалном филмском фестивалу „Лајф” у Лесковцу.

Филиповић је проглашен за најбољег редитеља и добио је награду „Златни лешник”, док је жири критике његов филм прогласио најбољим дугометражним филмом на фестивалу који се одржава трећи пут заредом.

Жири критике је доделио награду и редитељу Миши Тоту за америчко - српски филм „Избор”, који је своју светску премијеру имао у Лесковцу. Жири је доделио и диплому словеначком режисеру Винку Модемдорферу за филм „Пејзаж бр. 2”, као и Желимиру Жилнику за филм „Стара школа капитализма”.

На фестивалу је приказано 36 играних и документарних филмова, а за награде се такмичило седам играних филмова.

Стручним жиријем председавао је режисер Дарко Бајић, које је вечерас позвао лесковачку омладину, „која седи по кафићима”, да убудуће у већем броју дође на фестивалске филмске пројекције.

Жиријем критике је председавао Милан Д. Шпичек.

Фестивал је отворен филмом „Избор”, а затворен пројекцијом хрватског филма „Верујем у анђеле”, режисера Никше Свиличића.

Лесковачкој публици се током протеклих пет дана није поклонио ниједан од глумаца из приказаних филмова, а једини награђени режисер који је дошао у Лесковац и примио награду био је Миша Тот.

Бета
објављено: 31/10/2010

4 Comments:

Anonymous Anonymous said...

sisanje je najvece razocarenje u poslednjih par godina

3:14 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nemoj da vise sisas onda!

4:38 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ja od sada puštam kosu.

6:05 PM  
Anonymous Anonymous said...

film nije za one preko 15 godina

5:39 AM  

Post a Comment

<< Home