Thursday, January 30, 2014

MALI BUDO nastavlja medijski rat

Beogradske noćne avanture sina podgoričkog hirurgra koji nije baš na dobrom glasu moći ćemo uskoro da gledamo u bioskopima u komediji "Mali Budo". Ostvarenje rediteljsko-scenarističkog tandema Danilo Bećković i Dimitrije Vojnov, još jedan je pokušaj da se publika vrati tamo gdje joj je i mjesto u bioskope.  
 
"Plašim se da imamo hit", kazao je za Dnevne novine scenarista Vojnov.

"Mali Budo” govori o prvom susretu osamnaestogodišnjaka sa Beogradom, uz pomoć očevih prijateljesko-rođačkih veza. Crnohumorna komedija naslonjena je na najbolju tradiciju repertoarskog filma nekada i sada.

Dimitrije Vojnov je istakao da je cilj da film bude duhovit "ali i da funkcioniše i na drugim nivoima"
"Da bude dramatičan, vizuelno ekspresivan, ali da se u svemu tome maksimalno opuste glumci i pruže svoj maksimum. Mislim da su Petar Strugar i Sergej Trifunović sjajni u glavnim ulogama i da je Danilo (Bećković, reditelj) stvorio ambijent u kome su se oni sjajno snašli", istakao je Vojnov.

Osim Strugara i Trifunovića u filmu igraju i Petar Božović, Tihomir Stanić, Andrija Milošević, Milorad Kapor, Stefan Bundalo, Slobodan Ćustić, Aleksandra Janković, Hristina Popović, Marko Kon, Jelena Rakočević, Slaviša Čurović, Tanasije Uzunović, Toma Kuruzović i Marko Baćović.

Na ovim prostorima nijesmo baš navikli da se smijemo na svoj račun. Ipak, Vojnov vjeruje će ljudi u Crnoj Gori sjajno reagovati na film.

"Podgoričani imaju istančan smisao za humor koji se meni veoma dopada i žao mi je što nije toliko afirmisan u našoj popularnoj kulturi kao što je recimo sarajevski. Uvjeren sam da neće biti negativnih reakcija, niti polemike, iz prostog razloga što niko neće priznati da se prepoznaje u ovom filmu”, smatra scenarista "Malog Buda" koji je zajedno sa rediteljem Danilom Bećkovićem pisao scenario.

Izvor: CDM