Sunday, July 16, 2006

PRVI FESTIVAL SEZONE

ŠEJTANOVOM RATNIKU čestitamo prvu nagradu u sezoni! Sigurno će ih biti još!
BEOGRAD, 15. jula (SEEcult.org) - Gran pri 35. Filmskog festivala u Sopotu dodeljen je filmu “Sutra ujutro” Olega Novkovica, koji je nedavno dobio specijalno priznanje zirija u Karlovim Varima, a bice prikazan i na 13. festivalu igranog filma u Palicu, koji veceras pocinje.Ziri Filmskog festivala u Sopotu, koji su cinili Bojana Maljevic (predsednica), Dejan Zecevic i Rade Radivojevic, dodelio je nagradu za glavnu musku ulogu Emiru Hadzi-Hafisbegovicu za ulogu u filmu “Karaula” Rajka Grlica, prvoj koprodukciji svih zemalja na prostoru bivse Jugoslavije, koja ce veceras biti prikazana na otvaranju 53. Filmskog festivala u Puli.Nagradu za glavnu zensku ulogu dobila je Nada Sargin za Novkovicev film, u produkciji kuce Zillion, dok je specijalna nagrada dodeljena filmu “Sejtanov ratnik” za “znacajan doprinos filmskom izrazu i potpuno novu estetiku u okvirima domace kinematografije”.“Autori ovog filma nam daju nadu da je buducnost srpske kinematografije u sigurnim rukama”, naveo je ziri.Nagrada za epizodnu ulogu “Dobrica Jovanovic” dodeljena je ex equo Draganu Bjelogrlicu za film “Ivkova slava” i Verici Nedeski Trajkovoj za film “Karaula”.Slobodan Govorcin, Ana Ivanovic i Marina Cetkovic jednoglasno su odlucili da se najboljim studentskim filmom proglasi film “Dosije pacov”, rediteljke Mine Djukic.Novkovicev film nagradjen je i za najbolji plakat Festivala, prema odluci zirija koji su cinili Ana Marija Milutinovic, Vladimir Peric Talent i Slobodan Lukovic. Autorka plakata je Hristina Radovic- Andric.Ziri publike 35. Filmskog festivala u Sopotu proglasio je najboljim filmom “Uslovnu slobodu” Miroslava Zivanovica.Sopotski filmski festival veceras ce biti zavrsen projekcijom Novkovicevog filma i urucenjem nagrada.

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nemojte da zaboravite i nagradu za film sa najevcim brojem glasova publike!

Doduse, ziri publike (neke tri spodobe) je svoju nagradu dodelio filmu "Uslovna sloboda".

To su, inace, dve razlicite nagrade.

6:48 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

Wow, super, nismo znali taj detalj!!!!

10:56 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

BTW, USLOVNA SLOBODA je valjda i snimana u nekim bespucima u okolini Sopota, pa je tu proradio i neki vid lokalnog poznanstva.

10:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pa, treba imati u vidu da je festival u Sopotu privatno vlasnistvo Ace Avramovica, ex direktora RTS-a, inace eminentnog SPSovca, tako da je "Uslovnoj slobodi" moralo barem nesto da se da.

6:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

sta se desilo sa gradskim konkursom zar niste objavili neka imena i gde su ona sad nestala i gde se moze naci ko je prosao na konkursu?

11:51 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

Jos se nista ne zna, postoje tendencije da se obori Gradski konkurs... Zato smo povukli vest...

12:32 PM  
Blogger Unknown said...

michael kors handbags
adidas yeezy boost
lacoste outlet
longchamp le pliage
links of london
michael kors outlet online
nike air max
jordan retro
yeezy boost 350
adidas tubular shadow
20170715

3:05 AM  

Post a Comment

<< Home