Sunday, July 16, 2006

PRVI FESTIVAL SEZONE

ŠEJTANOVOM RATNIKU čestitamo prvu nagradu u sezoni! Sigurno će ih biti još!
BEOGRAD, 15. jula (SEEcult.org) - Gran pri 35. Filmskog festivala u Sopotu dodeljen je filmu “Sutra ujutro” Olega Novkovica, koji je nedavno dobio specijalno priznanje zirija u Karlovim Varima, a bice prikazan i na 13. festivalu igranog filma u Palicu, koji veceras pocinje.Ziri Filmskog festivala u Sopotu, koji su cinili Bojana Maljevic (predsednica), Dejan Zecevic i Rade Radivojevic, dodelio je nagradu za glavnu musku ulogu Emiru Hadzi-Hafisbegovicu za ulogu u filmu “Karaula” Rajka Grlica, prvoj koprodukciji svih zemalja na prostoru bivse Jugoslavije, koja ce veceras biti prikazana na otvaranju 53. Filmskog festivala u Puli.Nagradu za glavnu zensku ulogu dobila je Nada Sargin za Novkovicev film, u produkciji kuce Zillion, dok je specijalna nagrada dodeljena filmu “Sejtanov ratnik” za “znacajan doprinos filmskom izrazu i potpuno novu estetiku u okvirima domace kinematografije”.“Autori ovog filma nam daju nadu da je buducnost srpske kinematografije u sigurnim rukama”, naveo je ziri.Nagrada za epizodnu ulogu “Dobrica Jovanovic” dodeljena je ex equo Draganu Bjelogrlicu za film “Ivkova slava” i Verici Nedeski Trajkovoj za film “Karaula”.Slobodan Govorcin, Ana Ivanovic i Marina Cetkovic jednoglasno su odlucili da se najboljim studentskim filmom proglasi film “Dosije pacov”, rediteljke Mine Djukic.Novkovicev film nagradjen je i za najbolji plakat Festivala, prema odluci zirija koji su cinili Ana Marija Milutinovic, Vladimir Peric Talent i Slobodan Lukovic. Autorka plakata je Hristina Radovic- Andric.Ziri publike 35. Filmskog festivala u Sopotu proglasio je najboljim filmom “Uslovnu slobodu” Miroslava Zivanovica.Sopotski filmski festival veceras ce biti zavrsen projekcijom Novkovicevog filma i urucenjem nagrada.

6 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nemojte da zaboravite i nagradu za film sa najevcim brojem glasova publike!

Doduse, ziri publike (neke tri spodobe) je svoju nagradu dodelio filmu "Uslovna sloboda".

To su, inace, dve razlicite nagrade.

6:48 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

Wow, super, nismo znali taj detalj!!!!

10:56 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

BTW, USLOVNA SLOBODA je valjda i snimana u nekim bespucima u okolini Sopota, pa je tu proradio i neki vid lokalnog poznanstva.

10:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pa, treba imati u vidu da je festival u Sopotu privatno vlasnistvo Ace Avramovica, ex direktora RTS-a, inace eminentnog SPSovca, tako da je "Uslovnoj slobodi" moralo barem nesto da se da.

6:54 AM  
Anonymous Anonymous said...

sta se desilo sa gradskim konkursom zar niste objavili neka imena i gde su ona sad nestala i gde se moze naci ko je prosao na konkursu?

11:51 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

Jos se nista ne zna, postoje tendencije da se obori Gradski konkurs... Zato smo povukli vest...

12:32 PM  

Post a Comment

<< Home