Tuesday, October 17, 2006

ŠEJTAN OD PLASTELINA


Ekipa ŠEJTANOVOG RATNIKA će prekratiti naše muke čekanja na njihov novi film tako što će snimiti spot za novi singl grupe Van Gogh pod nazivom PLASTELIN.

Spot će režirati reditelj ŠEJTANOVOG RATNIKA Stevan Filipović, direktor fotografije je Mihailo Savić (inače direktor fotografije na post-produkciji ŠEJTANOVOG RATNIKA i DP na DOBU NEVINOSTI) a scenario je napisao Dimitrije Vojnov, scenarista DOBA NEVINOSTI.
Spot će biti vrlo ambiciozan, kako u estetskom tako i u budžetskom smislu, obilovaće specijalnim efektima, scenografskim i maskerskim rešenjima, i pokušaće da dobaci do ugođaja koji postoji u Tim Burtonovom EDWARD SCISSORHANDS, zatim Jean-Pierre Jeunetovom i Marc Caroovom LA CITE DE ENFANTS PERDUS i WEIRD SCIENCEu John Hughesa.
Vrlo zahtevnu masku će raditi Sendi Kumalakanta koji je radio ŠEJTANOVOG RATNIKA a zanimljivu scenografiju će napraviti Stefan Ikonić, sa kojim ekipa DOBA NEVINOSTI upravo radi na pripremi snimanja prvih scena iz filma.
Odabir glumaca za spot je još uvek u toku a početak snimanja se očekuje krajem meseca.
Posle spotova za SPISAK RAZLOGA (koji je režirao Miloš Đukelić) i EMIGRANT (koji je režirao Emir Kusturica), Stevin spot za PLASTELIN nije kraj ambiciozne video prezentacije Van Goghovog novog albuma KOLO. Radio televizija Srbije upravo snima ambiciozan show Van Gogha u Viminacijumu, kraj Kostolca, u režiji Nebojše Radosavljevića Čupka (reditelja najpoznatijih Van Goghovih spotova), po scenariju Dimitrija Vojnova, sa Milošem Vlalukinom i Lenom Bogdanović u glavnim ulogama. Ideja je da ovaj show za Van Gogh bude nešto nesvakidašnje, ono što je BEOGRAD NOĆU Stanka Crnobrnje bio za Olivera Mandića pre dvadesetak godina.

10 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Smrt "Van Gogu" i svima koji ih vole!

9:13 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ja, nisam bas neki fan "Van Goga", vise solim "Crvenu Jabuku", mislim Zeru ba...

10:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pa ne mora niko da voli Van Gog da bi im radio spot za pare.

2:37 PM  
Blogger doba_nevinosti said...

tacno...

iz ranijih postova ste videli koji je nas muzicki ukus...

6:51 PM  
Anonymous Anonymous said...

Neka se Stevan bolje drzi snimanja i pripremanja drugog dela "Sejtana",zasto bi tako sjajan reditelj i montazer spao na to da rezira spot Van Gogha...nemam ja nista protiv njih,ali fanovi "Sejtana" su nestrpljivi...:)

2:32 AM  
Anonymous Anonymous said...

Cak i sjajni reditelji i montazeri moraju da zive od neceg, a od filma se u Srbiji ne zivi.
Uostalom,spotovi su odlican poligon za istrazivanje novih stvari koje mogu biti iskoriscene u filmovima.

8:20 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pazi, ako se od filmova ne zivi od cega se onda zivi. Koliki je rediteljski honorar za filmski projekat, a koliki za ovakve stvari?

8:42 AM  
Blogger doba_nevinosti said...

proporcionalno je znatno veci od honorara za film.

10:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Sejtanska Van posla...

11:36 PM  
Anonymous Anonymous said...

pa kada izlazi spot za plastelin?

10:11 AM  

Post a Comment

<< Home