Monday, July 02, 2007

THE CON IS ON!


“The Best Of Festival Srpskog Filma Fantastike” Novi Sad, Sportski tereni Sokolskog doma Program “Bioskop Dvorište” Noć između 8. i 9. jula, početak u 00:30

Trejler:
RIBLOK IZ DUNAVA/ Riblock of The Danube (1,5 minuta) Miroslav Lakobrija i Vladimir Milošević (nezavisna produkcija)

Iz rečne prljavštine na ušću Save u Dunav, izašao je kiklop. Krenuo je na Beograd.
Filmovi:
1. SLATKI MIRIS NAFTALINA/A Sweet Scent Of Mothballs (18 minuta) Jelena Tvrdišić (FDU, 2005)

Ona je mlada, lepa, i dobro situirana – od davno poginulih roditelja nasledila je novac i kuću. Ničim nije sputana, ali je usamljena. Oko nje se muvaju propali slučajevi, dok prava ljubav, suviše pristojna da bi se nametnula, godinama čeka u komšiluku. Pomoć stiže neočekivano, s one strane groba. U dvostrukoj, glavnoj ulozi pojavljuje se Sonja Kolačarić.

2. ONI SU…/They Are… (6 minuta) Autorska grupa “Mladi kadrovi” (nezavisna produkcija, 2001)

Parodija na TV seriju The X Files i pomamu za vanzemaljcima koju je ona izazvala. Glavni junak, kojeg tumači Miroslav Lakobrija, pokušava da uspostavi kontakt sa tuđinskom rasom, što će dovesti do neočekivanih posledica…
3. RAKETE/Rockets (23 minuta) Vladimir Mančić (FDU, 2006)

Malo je poznato da su 1999. godine na braniku naše otadžbine bili i ljudi sa ekstrasenzornim sposobnostima. Pod komandom Vojske Jugoslavije, ti rodoljubi i ESP patrioti branili su goloruki srpski narod od NATO agresora! Ovo je krajnje istinita priča o njima i njihovom vrlom komandiru Guzini… sa elementima mjuzikla!
4. ÜBER SOLDAT (12 minuta) Vladimir Milošević (nezavisna produkcija, 2005)

Nacisti su napravili savršenog vojnika. Evo ga u sadašnjosti, na meti su mu dvojica mladića. U glavnoj ulozi je Miroslav Lakobrija, autor maski u ovom filmu.
5. PACOVI U ZIDOVIMA/Rats In The Walls (20 minuta) Milan Konjević (FDU, 1994)

Četiri ranjena vojnika leže u bolničkoj sobi. Izmučeni umovi čuju čudne zvuke… ili je to nešto u zidovima? U filmu igra Rastko Lupulović, nekada velika glumačka nada i bivši član benda “Kanda, Kodža i Nebojša”.
6. PACIJENT/The Patient (4 minuta) Autorska grupa “Mladi kadrovi” (nezavisna produkcija, 1997)

Šta je to ružno i zubato, pa još juri devojke po parkovima? Prvi deo treš horor serijala koji je nanizao pet segmenata, uključujući jedan prikvel, a snimljena je, u koprodukciji sa Slovenijom i Hrvatskom, specijalna epizoda »Pacijent protiv reketara iz pakla«.
7. ŽUR ŽIVIH MRTVACA/Party Of The Living Dead (15 minuta) Siniša Dugonjić (nezavisna produkcija, 2005)

Prašnjav i nezvan muški gost na žurci punoj usamljenih devojaka. Jedna od njih je “nevidljiva” i stidljiva. Velika je ljubav na pomolu, ali i neke druge stvari…
8. OH, NE!/Oh, No! (9 minuta) Srđan Stojanović (filmski klub “Riječi mladih”, 1987)

Mama i baka su otišle iz stana, i taman je mladi buntovnik zapalio pljugu, kad se srpski “Osmi putnik” urotio protiv njega. Oh, ne!
9. STAR WARS FAN (1,5 minuta) Relja Trajković (nezavisna produkcija, 2004)

Pošto je u dahu odgledao originalnu trilogiju “Ratova zvezda”, naš heroj, ljubitelj “Ratova zvezda” otišao je u park da se prošeta. A tamo su ga čekale mračne sile… Vrhunski primer dobrog vica, uz umešnu upotrebu digitalne animacije.
10. PENA ZA BRIJANJE/Shawing Foam (25 minuta) Mladen Đorđević (CKV “Kvadrat”, 2000)

Pripadnice vladajućeg plemena Žena sa planete Erotikon 6 došle su na Zemlju da preurede tamošnje stanje koje remeti red u kosmosu. Jedna od oblasti njihovog delovanja je Srbija, koju potresa rat na Kosovu u predvečerje NATO bombi…
11. PACIJENT 2: POVRATAK PACIJENTA/The Return Of The Patient (5 minuta)

Autorska grupa “Mladi kadrovi” (nezavisna produkcija, 1999) Ono ružno i zubato, što juri devojke po parkovima, upalo je kod zubara. Šta li mu je to trebalo… Višestruko nagrađivano ostvarenje “Mladih kadrova”; istinski klasik srpskog treš horora.
DANIČKI UŽAS (trilogija)

12. Dunwitch Horror (10 minuta, 2004)

13. Dunwitch Horror – Endgame (4 minuta, 2004)

14. Dunwitch Horror – The Bloodline (14 minuta, 2005)

U pitomi seoskim predelima, tri srpske staramajke bajaju uz pomoć drevne, okultne knjige. I svašta prizovu. Snimljeno prema motivima novele Haurda Filipsa Lavkrafta.
15. PACIJENT 0/The Patient 0 (14 minuta) Miroslav Lakobrija (nezavisna produkcija, 2006)

Nemačka okupacija Beograda. Ona je mlada devojka. On je nacistički naučnik. Ona u njemu vidi ljubav svog života. On u njoj vidi projekat svog života… A iz njihovog spoja može se roditi šta drugo do… Ambiciozna prikvel epizoda najčuvenijeg treš-horor serijala iz Srbije.
16. ŽIVI MRTVACI/The Living Dead (22 minuta) Mladen Đorđević (FDU, 1999)

NATO agresija. Projektili sa osiromašenim uranijumom. Radijacija. Srpsko selo. Mrtvi ustaju iz grobova.
17. GEJ KILER/The Gay Killer (7 minuta) Vanja Čanković (nezavisna produkcija, 2005)

Fašista se krije u liku običnog čoveka. Nemoj biti drugačiji u njegovim očima.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home