Saturday, September 08, 2007

ZLOSTAVLJANJE PENZIONERA

Dimitrije će ponovo da zloupotrebi naš plemeniti blog za svoje lične i sebične potrebe:

Moram ovog puta da zloupotrebim ovaj blog za jedno sebično lično saopštenje. Juče me je kontaktirala novinarka Blica Milica Čule sa molbom da li bih odgovorio na neka pitanja za njen članak. Ja sam na ta pitanja odgovorio mejlom, ali ti moji odgovori su danas osvanuli u Blicu kao samostalan tekst potpisan mojim imenom i u formi nekakve kritičarske kolumne.

Pre svega, naravno, reč je o zloupotrebi moje ljubaznosti i spremnosti da izađem u susret pitanjima novinara i jedno bestidno izvitoperenje mojih reči, pošto da sam pisao tekst na tu temu, svakako ne bih imao fokus na te teme koje mi je ona zadala u svom pismu, što me čini pre svega intelektualno izdanim.

Ja nemam problem sa tim da se sa ukusom preformulišu odgovori u intervjuu, međutim, imam problem sa tim da se odgovori na odvojena pitanja preformulišu i falsifikuju kao autorski tekst, što je poniženje u profesionalnom smislu.

Zatim, sve to je učinjeno sa potpunim zanemarivanjem mojih profesionalnih interesa, i činjenice da se ja više ne bavim kritikom, a naričito ne televizijskom, pošto sam kao profesionalac angažovan na televiziji i smatram da bi kritičarski angažman bio konflikt interesa. Milica Čule i Blic su tu moju odluku izvrgli ruglu i doveli me u neprijatnu situaciju.

Konačno, kao što je poznato, kolumne se pišu po narudžbini i sa materijalnom naknadom, koju ja ne tražim, ali je ovom prilikom takođe nisam dobio, niti su moje reči na bilo koji način autorizovane.

Pokušaću da dobijem izvinjenje redakcije Blica na istom onom prostoru na kome se zloupotrebili moje odgovore, no pošto je to još uvek neizvesno, moraću da iskoristim i ovaj blog kako bih pokušao da u najkraćem roku izvadim fleke ove prevare.

14 Comments:

Anonymous Anonymous said...

O tim prevarama treba pisati cesce, jer je u nasem novinarstvu, zbog nedostatka jasnih pravila, dopusteno gotovo sve. To se narocito odnosi na tabloide, mada ni ostali nisu cvechke. "Pres" mi je bukvalno ukrao AUTORSKI tekst koji sam o grupi Iron Maiden napisao za novinsku agenciju Beta, po principu "dopunim ga sa 20 odsto svojih gluposti i to je - moje". Sto bi "Presov" novinar, koji se na "svoj" tekst i potpisao, morao da obilazi desetine sajtova da bi napravio kvalitetan tekst kad moze da ga ukrade i usput se, kao, zamaskira ubacivanjem svojih par pasusa. Dimitrije, razvaljuj bagru bez milosti.

3:41 AM  
Anonymous Anonymous said...

Milica Cule je kreten

6:14 AM  
Blogger Marina said...

Mislim da je jedini kreten u ovom slucaju Dimitrije Vojnov. Iz dva razloga,
1. Zato sto se "sveti" na ovakav veoma poltronski nacin i time u stvari pokazuje koliko je slab i nemocan. Bez uvrede, ali ovo je veoma, veoma jadan nacin da se privuce paznja na sebe.
2. Zato sto se ispalio.
Pozdrav od Marine mengelice

2:40 PM  
Anonymous Bozidar said...

@Marina

A vi Marina, ne treba da branite Milicu, koja je kreten, samo zato sto se drugarice. Milica novinar? hihihihi....

4:44 AM  
Blogger oakleyses said...

nike roshe run, hollister, nike blazer, air max, polo ralph lauren, nike roshe run, north face, louis vuitton, mac cosmetics, nike roshe, nike huarache, hollister, michael kors, sac louis vuitton, vanessa bruno, louboutin, hogan outlet, barbour, lululemon, new balance pas cher, vans shoes, nike free pas cher, oakley pas cher, sac hermes, abercrombie and fitch, polo lacoste, sac longchamp, michael kors pas cher, converse pas cher, louis vuitton uk, sac burberry, mulberry, nike air max, hollister, timberland, longchamp, ray ban pas cher, ray ban sunglasses, longchamp, air force, nike trainers, abercrombie and fitch, nike free, sac guess, vans pas cher, north face, nike tn, sac louis vuitton, ralph lauren, michael kors

6:30 PM  
Blogger oakleyses said...

ghd, soccer shoes, p90x, birkin bag, moncler, moncler outlet, ugg boots, giuseppe zanotti, north face outlet, ferragamo shoes, celine handbags, ugg australia, asics running shoes, timberland boots, canada goose, baseball bats, north face jackets, babyliss pro, wedding dresses, mont blanc, ugg, canada goose jackets, instyler, valentino shoes, canada goose, jimmy choo outlet, ugg boots, soccer jerseys, moncler, canada goose, lululemon outlet, reebok outlet, canada goose outlet, insanity workout, nfl jerseys, chi flat iron, canada goose uk, marc jacobs, herve leger, moncler, mcm handbags, hollister, uggs outlet, rolex watches, beats by dre, new balance shoes, air max, ugg pas cher, bottega veneta, iphone 6 cases

6:37 PM  
Blogger oakleyses said...

oakley sunglasses, louis vuitton handbags, christian louboutin shoes, true religion jeans, kate spade outlet, michael kors outlet, gucci outlet, polo ralph lauren outlet, prada outlet, kate spade handbags, louboutin shoes, ray ban sunglasses, michael kors outlet, oakley sunglasses, burberry outlet, nike shoes, louis vuitton, oakley sunglasses cheap, michael kors outlet, nike free, michael kors outlet, coach outlet store online, jordan shoes, true religion outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, ray ban sunglasses, tiffany and co, burberry outlet, polo ralph lauren outlet, michael kors outlet, longchamp outlet, air max, coach purses, longchamp handbags, louboutin, coach factory outlet, coach outlet, true religion jeans, michael kors outlet, prada handbags, louis vuitton outlet, chanel handbags, longchamp handbags, air max, louis vuitton outlet stores, tory burch outlet

6:41 PM  
Blogger Unknown said...

15828meiqing
lebron james shoes
coach factory outlet
true religion outlet
louis vuitton
coach outlet
cheap uggs
toms outlet
coach outlet store online
michael kors uk
toms outlet
prada shoes
jordan 4
toms shoes
coach outlet stores
nike air max 90
louis vuitton outlet
nike free run
jordan 13
abercrombie
caoch outlet
football shoes
jordans
cheap vans shoes
michael kors
coach outlet store online
jordan 11s
abercrombie
uggs outlet
hollister outlet
ghd
jordan concords
nike uk
michael kors outlet online
ghd straighteners
ugg slippers
kobe bryant shoes
nike roshe run
michael kors outlet
coach factory outlet
kate spade handbags

6:11 PM  
Blogger Unknown said...

2015-8-29 xiaozhengm
cheap true religion jeans
louis vuitton
polo ralph lauren
gucci outlet
ray ban outlet
timberland boots
ugg boots
nike tn
michael kors handbags
ed hardy clothing
nike elite socks
longchamp outlet
tory burch outlet online
coach outlet store online
cheap soccer shoes
soccer jerseys wholesale
burberry scarf
louis vuitton pas cher
polo ralph lauren outlet
jordan shoes
canada goose jackets
adidas trainers
replica watches cheap
true religion outlet
hermes uk
pandora jewelry
louboutin
burberry handbags
jordan homme
michael kors handbags
replica watches
kate spade handbags
christian louboutin
borse louis vuitton
ralph lauren outlet
coach factory outlet
basket ball shoes
coach outlet
air max 90
chaussure louboutin

8:10 PM  
Anonymous Anonymous said...

ma daj ne seri maleni

12:24 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pa cekajte, zar iznad novinara nije urednik? Evo, ja radim dugo u dnevnoj stampi i znam da ovakvu stvar ne sme i ne moze novinar da uradi. Na zalost, ali mi smo cesto zrtveni jaganci uredjivacke politke i na novinarima se uvek sve slomi. Meni se dogodilo da odem na intrevju sa jednom uglednom osobom, a da mi urednik posle izbaci sva moguca okej pitanja i da mi od jednog odgovora napravi pricu, izvrne tog coveka ruglu i mene potpise. I o tome treba pisati cesce...

2:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

To nije uradila Milica Cule, nego Predrag MIhailovic, nekadasnji urednik u Blicu, a sada desna ruka glavnog i odgovornog u istom tom Ringieru. To pouzdano tvrdim, radio sam bas tada u Blicu nedelje, u zgradi Inexa i bio svedok cele te price. A i veoma je ruzno ovako javno okaciti necije ime i prezime i mozda ugroziti posao nekome, a da pre toga niste ni proverili o cemu se radi. Sve najbolje.

2:08 AM  
Blogger fattoma said...

https://decor-ksa.com/laser-railings/
https://decor-ksa.com/iron-railings/
https://decor-ksa.com/stainless-steel-handrail/
http://mchaabaty.com/factory/
http://mchaabaty.com/new/
http://mchaabaty.com/marble/

10:00 AM  
Blogger rehabgad1 said...


Good write-up. I definitely love this site. Keep it up
< https://prokr123.yolasite.com/
https://rehaabgad.skyrock.com/
https://prokr123.weebly.com/
http://alomr.com/
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies

7:51 AM  

Post a Comment

<< Home