Friday, January 25, 2008

AJMO U BIOSKOP


BEOGRAD - Besplatnom filmskom projekcijom za 1.600 maturanata i studenata, u beogradskoj dvorani Ster Cinemas juče će počela akcija pod nazivom ‘Ajmo u bioskop“, čiji je cilj da podstakne povratak publike u bioskope. Akcija treba posebno da podstakne povratak mlađe publike, budući da je broj posetilaca filmskih dvorana u Srbiji poslednjih pet godina dramatično opao, saopšteno je iz Narodne kancelarije predsednika Republike. Prema prognozama, ove godine će poseta bioskopima u Srbiji biti dvostruko manja nego 2004. godine, a to je razlog što ubrzano nestaju. Akcija „ ‘Ajmo u bioskop“ biće zato organizovana u više od 60 bioskopa širom Srbije.
Počinje projekcijom filma „Cloverfield“ u 16 časova i očekuje se da će ga tokom trajanja akcije videti oko 40.000 maturanata i studenata. Taj film je snimljen prema scenariju Drua Godarda i govori o mladim ljudima poraženim i izgubljenim u Njujorku tokom prve decenije 21. veka.
Film je režirao Met Rivs, a glavne uloge u toj „generacijskoj drami“ igraju Lizi Kaplan, Džesika Lukas, Ti Džej Miler i Majk Fougl.

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Cloverfield ili Huddersfield, pitanje je sad...

2:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

vrh vrhova.... posle onoga za sigala i klopku, ovo je slag na tortu.... vrhunski smisao za humor, koji tako fali domacim filmovima :)

4:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Cloverfield nije, molim doba nevinosti da ispravi informaciju

1:26 PM  

Post a Comment

<< Home