Wednesday, November 04, 2009

KRAJ JEDNE ERE – MAX R.I.P.

Dimitrije želi da se po poslednji put pozdravi sa Draganom Maksimovićem - Maksom, kultnom figurom beogradskog videoklubaškog podzemlja:


Pre neke četiri godine, sa radom je prestao video klub Max, kultna beogradska videoteka iz Knez Danilove ulice koja je počela sa radom početkom devedesetih i sve do svog samog kraja bila verovatno najozbiljnija u gradu. Prvo, imala je ogromnu kolekciju koja se akumulirala godinama. Za razliku od drugih klubova gde su filmovi izbacivani kako su postajali komercijalno prevaziđeni, brisani kako bi se na te trake snimili novi hitovi, u Maxu je čuvano sve što se ikada pojavilo na VHSu. Drugo, videoteku je vodio njen vlasnik Dragan Maksimović Maks koji je svojom harizmom, poznavanjem filma i što je još važnije savršenom upućenošću u ukus svakog pojedinačnog člana činio da ona bude pravo okupljalište i nešto više od servisa za iznajmljivanje filmova.
Kako je tehnologija napredovala i kako je svako postajao sam svoj pirat, tako su i same videoteke postale izlišne i danas postoje samo veliki lanci za one koji gledaju filmove usput. Nažalost, u novim okolnostima nije bilo mesta za čoveka (i klub) kao što je bio Maks. To ne znači da nam takvi ljudi nisu više bili potrebni već naprosto nismo izmislili mesto za njih.
Ovih dana nas je posle kluba napustio i Maks, čovek. Sa njegovim odlaskom definitivno je zaključena jedna era. Zauvek će ostati u našim sećanjima i našim srcima kao čovek bez koga sigurno ne bismo bili ovo što smo danas a njegov klub kao zamena za Kinoteku i bioskop kakve smo želeli da imamo.
Srdačno,
član 57

A evo i saučešća Aleksandra Radivojevića takođe jednog od odanih članova videoteke Max:

Bio si naš lični Ministar kulture u doba kada nam tehnologija nije dozvoljavala da to budemo sami sebi. Ostaćeš zauvek mitska figura u našim životima/u vremenu kada mitovi više ne postoje, distributer snova u doba kada se snovi čak više ni ne sanjaju, a kamoli prenose drugima.

6 Comments:

Anonymous Vanny said...

Slava mu!

1:38 AM  
Blogger Unknown said...

uvek cemo ga se rado secati i filmova koje je birao za nas ...

clan
841

2:26 AM  
Blogger Unknown said...

hermes bags
louis vuitton
michael kors bags
cheap toms shoes
tory burch outlet online
coach outlet online
marc jacobs
lebron 11
hollister outlet
burberry handbags
gucci handbags
coach outlet
polo ralph lauren outlet
hollister
kobe bryant shoes for kids
cheap chi straighteners
michael kors outlet online
abercrombie fitch
michael kors outlet online
oakley frogskins
jordan 11
ralph lauren
michael kors outlet
jordan 11 columbia
red bottom shoes
michael kors handbags
michael kors outlet
jordan 3
louis vuitton
tory burch handbags
air max 2015
louis vuitton handbags
ray ban eyeglasses
hollister outlet
jordan retro 3
michael kors
20150708xiong

6:23 PM  
Blogger Unknown said...

chrome hearts
adidas store
adidas nmd
cheap jordans
nike air huarache
cheap jordans
ferragamo belt
pandora charms
nike air zoom
lacoste online shop
20170715

3:03 AM  
Blogger 4578 said...

0801jejeDans certains nike store france femme environnements de bureau debout et se promener plusieurs nike air max 90 solde homme heures par jour pourrait être exigé, New Balance 678 Baskets ainsi que des chaussures de bureau basket nike jordan bebe fille devraient non seulement sembler qualifiés, nike internationalist femme beige noir mais être à l'aise. Mieux chaussure de course asics homme pas cher vaut acheter une fois de haute asics gel lyte aztec qualité, et laisser les complications aux autres.

8:34 PM  
Anonymous Obat Nyeri Haid said...

This article is interesting and useful. Thank you for sharing. And let me share an article about health that God willing will be very useful. Thank you :)

Cara Mengobati Cacingan
Obat Benjolan di Belakang Telinga
Pengobatan Alternatif Penyakit Hepatitis
Obat Tradisional Cedera Lutut/Keseleo Lutut
Cara Menghilangkan Benjolan di Bibir
Tips Menghilangkan Wajah kusam

6:51 PM  

Post a Comment

<< Home