Friday, February 05, 2010

SRPSKI FILM@SXSW

Informacije o SRPSKOM FILMU Srđana Spasojevića, najočekivanijem naslovu 2010. godine, počele su da se pojavljuju na bitnim stranim sajtovima. Todd Brown sa Twitcha najavljuje učešće ovog filma na izuzetno popularnom i značajnom SXSW festivalu u Americi a nudi i neke svoje opservacije o filmu:

[At the Cannes festival in 2009 I stated publicly that I couldn't imagine a more transgressive film than Lars Von Trier's Antichrist coming down the line any time soon. Having had the chance since then to witness Serbian Film I now say that I was very, very wrong. This is a film that left me feeling dirty and assaulted, a film that will surely spark protest and deservedly so. But it is also something far more than just exploitation - a factor that makes it all the more powerful and disturbing. Freshly selected for SXSW 2010, now seems like a good time to revisit the trailer but bear in mind that it is very, very definitely NOT work safe.]

19 Comments:

Anonymous borkes said...

Ima li informacija kada izlazi?

5:29 AM  
Anonymous Anonymous said...

u Srbiji, verovatno nikada.

9:25 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nadajmo se da nece ni van Srbije...za nase dobro!

1:25 PM  
Anonymous Anonymous said...

A koje je to "nase dobro"?

2:29 PM  
Anonymous Anonymous said...

This comment has been removed by a blog administrator.

3:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

Pa Nemci su poznati po raznim vrstama spaljivanja-knjiga,nacionalnih manjina,verskih objekata. Da li to znaci da su bili u pravu? A sve se desilo u Bavarskoj, koji su poznati kao "gejaci" i lazni moralisti.A nekako je tu i pocela Hitlerova karijera. Da li bi se to desilo u Berlinu? Sigurno ne bi, jer bi se Fasbinder u grobu prevrnuo.Uostalom, i bioskopi u Francuskoj su spaljivani zbog "Poslednjeg Hristovog iskusenja", pa to ne znaci da su klerilalci bili u pravu. U Srbiji se desavalo da ljudi koji su ususkani,salju druge pa nekad i svoju decu u rat-zar to nije "karanje" svoje dece?
Omiljena srpska osobina je baviti se tudjim poslom- ako je neko zeleo da da privatne pare za taj film, sto ga zaliti?
Slazem se da ima puno talentovanih klinaca. Sto im drzava nije,kao debitantima, pomogla da snime svoje filmove. Ili,sto se ti talnetovani klinci nisu izborili da im neko da svoje privatne pare?
Cini mi se da autor prethodnog komentara pati od manije velicine pa sebe predstavlja u prvom licu mnozine ili se radi o dobro organizovanoj grupi "cuvara morala".

5:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ovaj sto se nalupeta o Svabama ocigledno nije svestan da "autor" navedenog filma u stvari salje poruke tatici koji mu je i omogucio da snimi ovo ovaloploceno sinestetski materijalizovano vanvremensko s**nje. Medjutim nije problem kvalitet radnje i grozote koje su snimljene, to je OK i filmsko sredstvo kao i svako drugo, problem je u nazivu filma i idiotski pretencioznim metaforama "na prvu loptu". Nisu Svabe lude, znaju oni....(BMW, Audi, Mercedes, filozofija, muzika, knjizevnost, nauka...a dje smo mi?)!

4:20 AM  
Anonymous borkes said...

a ti što se potpisuješ kao Anonymous i pljuješ po srpskom filmu otkrivajući delove iz njega, hvala ti iz sve snage. za sve pare ti hvala. iz sve snage za sve pare ti hvala. daj mi email adresu pa da mi uz dopisivanje prepričaš ceo film da ne moram da se cimam do bioskopa i čekam premijeru...

7:45 AM  
Anonymous Anonymous said...

Ovom protivniku filma(koji jos nije ni izasao) je trn u oku naziv filma...A zar film nije upravo olicenje nase realnosti,gde se spajaju nespojive moralne i ljudske gadosti?? Film na jedan originalan nacin,sudeci po ovome sto znam o filmu,oslikava srpsku realnost,bez cenzure i bez ''sminkanja''...Malo malo,pa cujemo na TV-u da je otac silovao svoje dete,da je majka ubila svoju bebu i bacila ga u kontejner,da je silovana starica od 90 i kusur godina...Ali nas ovakve price ne pogadjaju dovoljno da se osvestimo i ispravimo sveobuhvatnu devijaciju u nasem drustvu,vec ovakce stvari odlaze u ''recycle bin'' naseg secanja...E zato film donosi scene kao prevenciju,da vidimo gde smo i sta smo...Ako nam se scene iz filma urezu u svest ,lako cemo uvideti na vreme greske koje cinimo...U tome je uspeh filma i poruke koju nosi.

12:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

Vi branioci ovog filma bas lupetate, posebno ovaj poslednji. Pa zar mislis da ce taj sto je j**o babu od 90 godina da se zamisli nad scenama gadosti iz filma i zaplace, ili da ga izdr*a? Koji ste vi m*r*ni...

2:39 PM  
Anonymous Anonymous said...

Moron ti je cale koji te je vaspitao da mrzis sve i svakoga ko pokusa da se iskaze i uradi nesto u ovoj zemlji

3:04 PM  
Anonymous Anonymous said...

Ne mrzim ja nikoga, vec vi mrzite sebe i ono sto je u vama i pokusavate da prenesete taj osecaj na sve oko vas. Mislite da je sve tako, a? E pa nije, postoje i dobre stvari samo sto se ne desavaju vama, verovatno jer ste ruzni, glupi i smrdite! Pri tom ste jos i moroni, tako da je ovo sto pisem uzaludno.
Btw. nisam ja prepricavao film vec neki moj istomisljenik kome svaka cast!

3:14 PM  
Anonymous Anonymous said...

Sad si dokazao da ti nije samo cale moron, vec i keva. A iver ne pada daleko od klade. Ocigledno ni ti ni tvoj istomisljenik niste culi niti videli u od umetnosti, jebao vas sinisa pavic i pandemija njegovih zatucanih serija kad niste za bolje...

6:08 PM  
Anonymous Anonymous said...

Izgleda da je neko bas pogodjen, a?

12:08 AM  
Blogger brezeci said...

Dimitrije, briši spojlere ovih idiota!

11:51 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nece, voli frku...he, he, he...

1:20 PM  
Blogger doba_nevinosti said...

Obrisani su komentari u kojima se odaju preokreti iz filma...

2:30 PM  
Blogger dong dong said...

201510.16dongdong
ugg boots
Louis Vuitton Neverfull Tote Bag
toms outlet
hermes outlet
Louis vuitton Official Website Outlet Online
uggs sale
abercrombie store
coach outlet online
Jordan 4 Shoes For Sale
ralph lauren
true religion outlet
Louis Vuitton Clearance Sale
michael kors outlet
Coach Luggage Bags Outlet Sale Online
New Michael Kors Handbags Outlet Online
louis vuitton outlet stores
ugg boots clearance
michael kors uk
Michael Kors Outlet Online Deals Huge
Coach Factory Outlet Clearance
louis vuitton outlet stores
ray-ban wayfarer
Ugg Boots Outlet Clearance,Cheap Uggs On Sale Discount For Women
ugg boots
Louis Vuitton Outlet Mall Store
cheap ugg boots
ugg boots

8:09 PM  
Blogger happy 123 said...

louboutin shoes
roshe run
yeezy shoes
chrome hearts
kyrie 3
air force 1
tom ford sunglasses
nike dunks shoes
fitflops sale clearance
adidas superstar
20170715

3:00 AM  

Post a Comment

<< Home