Tuesday, April 06, 2010

MORIARTY vs SRPSKI FILM

Još od pojave Interneta i prvih filmskih sajtova, jedna od najbitnijih autentičnih kritičarskih figura na Mreži postao je doušnik sajta Ain' It Cool sa pseudonimom Moriarty. Njegovo konspirativno ime potiče iz vremena kada AICN još nije bio toliko prisutan u mejnstrimu, i kada uticaj ovog sajta još uvek nije prožimao sve pore holivudske produkcije. U to vreme je Moriarty zajedno sa Harryjem vodio mrežu kontakata unutar studija, infiltrirane filmofile koji su koristili svoje zasposlenje da dolaze do cool informacija i plasiraju ih na Internetu.

U samoj kritičarskoj politici sajta Harry i Moriarty su bili dva stuba i razlikovali su po tome što su Moriartyjeve kritike bile studioznije i obrazloženije sa manje emotivnih izliva. Ubrzo, Moriarty se outovao i ispostavilo se da je reč o scenristi Drew McWeenyju koji je najpoznatiji po epizodi serije MASTERS OF HORROR u režiji Johna Carpentera CIGARETTE BURNS.

Ovaj mali uvod poslužio je samo da bi objasnio značaj činjenice da je Moriarty, danas pod svojim svetovnim imenom i osamostaljen od AICNa na sajtu HitFix ODLEPIO na SRPSKI FILM i svakako svojom kritikom ispunio deo snova srpskih geekova, učinivši njihovu aktivnost vidljivom na planetarnom nivou.

Kritiku možete pročitati OVDE.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home