Tuesday, June 01, 2010

FILMSKE AKTIVNOSTI

Ove sedmice čeka nas nekoliko zanimljivih filmskih aktivnosti.
Prvo, u četvrtak 3. juna, promocija DVDa ZONE MRTVIH u Domu omladine. U Tribinskoj sali u 19h reditelji filma Milan Konjević i Milan Todorović odgovaraće pred Sudom Istorije kojim će predsedavati filmski kritičar Đorđe Bajić i Dimitrije. Analiziraće se legacy ZONE, njeni dometi & posledice, trnoviti put njenog nastanka i predstojeći projekti proistekli iz nje.
Zatim, u subotu 5. juna, ponovo u Domu omladine, ovog puta u 20h, Zoran Janković govori o jednoj temi za sve one koji uživaju u perverziji zvanoj srpska kinematografija a to su snimljeni & skrajnuti filmovi nastali posle Petog oktobra sa posebnim osvrtom na započete i nikada dovršene projekte kao što su biografski film o Jovanu Dučiću za koji su tražene nevine statistkinje, POSLEDNJI KRUG U MONCI 2 ali i na nezaboravne klasike kao što su LIBERO, NA LEPOM PLAVOM DUNAVU i MAGMA ĆILIBARA.
U nedelju 6. juna, oni koji ne otputuju na Cinema City u Novi Sad da gledaju PLAVI VOZ mogu da dođu na Producers' Day, tradicionalnu manifestaciju koju organizuju producenti svih uzrasta sa FDU na kojoj se prezentiraju radovi i aktivnosti ove katedre. Ekipa Doba Nevinosti je već imala priliku da učestvuje na ovoj manifestaciji kada je 2007. godine Danilo režirao sitkom ŽELIMMIR. Ove godine, sami studenti produkcije snimili su scenario POGREBNA PRATNJA koji su Danilo i Dimitrije svojeveremeno pripremali ali nisu uspeli da ga snime. U svakom slučaju, 6. juna imaćemo priliku da vidimo kako su ga snimili studenti produkcije kao svoj filmski rad, i da saznamo koje dobitnik laskave nagrade Luča koju su do sada već poneli doajeni naše produkcije Igor Turčinović i Milan Todorović.