Wednesday, February 20, 2019

FEST PREPORUKE (1)

Krenimo od Francuske, omiljene kinematografije onih koji ne vole film.
Ovogodišnji FEST ima snažnu ponudu Vensana Kasela, od Rišea kog još nisam imao priliku da pogledam ali ga sa velikim nestrpljenjem očekujem, do dva koja jesam.
Jedan je CEO SVET JE TVOJ Romana Gavrasa, zanimljiva krimi-komedija koja je prikazana u Kanu. Kasel i Gavras u ovom filmu iznova sarađuju i trude se da naprave nešto neobično, u čemu i uspevaju. Od ovog filma ne treba očekivati da bude gajričijevski hit, ali ne treba tražiti ni mnogo više od toga. Gavrasov film je pre svega visokoestetizovan, atmosferičan, i opterećen temom odnosa dominantnih roditelja i dece koja u jednom trenutku odlučuju da prestanu da budu inferiorna.
Drugi je CRNA REKA, ponovo film o očevima i sinovima, ali bez kamiona. U njemu Vensan Kasel igra policijskog inspektora, potpunu ruinu, u jednom prenaglašenom maniru, ali opet dosta zabavno, i bavi se istraživanjem nestanka jednog mladić. Roman Duris igra nevaljalog komšiju, inače profesora književnosti. Film je režirao Erik Zonka čiji SNENI ŽIVOT ANĐELA sam gledao u ono vreme kad je bio aktuelan i u međuvremenu sam zaboravio na njega kao čoveka i umetnika. Ovde Zonka režira kao da je u međuvremenu zavoleo film, i CRNA REKA je atipičan i zanimljiv krimić izgrađen oko Kaselovog evidentnog uživanja u liku.

4 Comments:

Blogger Lutfi Kurniawan said...

my love never looked at who you never wanted you to be more than you are

Obat Penyumbatan Pembuluh Darah Otak
Obat Tangan Kesemutan
Obat Flu Singapura
Obat Luka Diabetes Bernanah
Cara Mengobati Pembekuan Darah Di Otak

12:12 AM  
Blogger steve said...


افضل شركة تنظيف بالاحساء شركة تنظيف بالاحساء
شركة مكافحة حشرات بالخبر شركة رش مبيدات بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالجبيل افضل شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة رش مبيدات بالدمام شركات رش مبيدات بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالاحساء

4:45 AM  
Blogger lnwslot789 said...

หนังออนไลน์ฟรี 2020 หนังดัง หนังดี ซีรี่ส์โดน ระดับ HD Premium ง่ายๆ ได้ที่ Doonung1234 กับเรื่อง Salt And Fire ผ่าหายนะ มหาภิบัติถล่มโลก (2016)

6:41 PM  
Anonymous Packers And Movers Bangalore said...

Packers And Movers Bangalore Local Household Shifting Service, Get Free Best Price Quotes Local Packers and Movers in Bangalore List, Compare Charges, Save Money
And Time @ Packers And Movers Bangalore

2:33 AM  

Post a Comment

<< Home