Saturday, November 26, 2005

ŠTA JE ZAISTA BILO POSLE

Naš drug ginger toxiqo 2 gafotas kaže sledeće na Forumu Znak Sagite:

...VECERNJE NOVOSTI u danashnjem broju pishu: "Jedna od nashih najpopularnijih knjizevnih junakinja Zona Zamfirova josh jednom ce pohoditi bioskopske sale.Ovog puta bice ekranizovan roman STEVANE SREMAC "ZONA ZAMFIROVA-SHTA JE BILO POSLE",koji je nedavno objavila Narodna knjiga. Producent je isti kao i za prethodni film o Zoni Zamfirovoj-"Drim kompani" Miroslava Mitica,koji nam je potvrdio da su pripreme za ekranizaciju romana vec poodmakle,da se pochetak snimanja planira za prolece,zavrshetak filma za Nishki festival,a premijera na jesen. -Roman je veoma filmichan i to je razlog shto smo odluchili da ga ekranizujemo-kaze popularni producent,koji najavljuje ucheshce veceg dela prethodne ekipe u ovom PODUHVATU,ali i MODERNIJI PRISTUP. A autorka STEVANA Sremac vrlo je zadovoljna.Njeno prvo delo,a vec se ekranizuje!To se dogodilo malo kom piscu..."

Obradovala nas je vest o romanu, a ova još više! Ipak, zanimljivo je da se niko još uvek nije odvažio da snimi kvintesencijalni Sremčev roman POP ĆIRA I POP SPIRA koji ima posebno mesto u našoj filmskoj istoriji kao prvi film u boji, sa potpisom besmrtne Soje Jovanović.
Još je zanimljivije to što je upravo protekle sedmice Mitić izgubio svoj mitski nastavak POSLEDNJEG KRUGA U MONCI, pošto mu ga je preuzela druga producentska kuća. Samim tim, veće su šanse da se nova ZONA desi jer ovom producentu pod hitno treba novi projekat visokog profila.
Relativno kratak rok zacrtan za realizaciju potpuno priada šotrijanskoj tradiciji, i biće zanimljivo ko će je nastaviti i izvršiti najavljenu modernizaciju.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home