Tuesday, December 13, 2005

NEVINOST I POSLEDNJI DANI

Vest iz BLICA:
Srđan Dragojević i Dimitrije Vojnov spremaju zajednički film
Odbrana i poslednji dani
Naziv novog projekta reditelja Srđana Dragojevića, za koji radi scenario zajedno sa Dimitrijem Vojnovim, omaž je istoimenim delima pisaca Platona i Borislava Pekića, te novotalasnog benda „Idoli“. Scenario novog filma nagrađen je na filmskom festivalu u Solunu stimulacijom od 10.000 evra.
U pitanju je nešto što Dragojević smatra trećim delom filmske trilogije koju sačinjavaju njegovi raniji filmovi „Lepa sela, lepo gore“ i „Rane“. Scenario novog projekta poslat je na veliki broj Internet adresa Dragojevićevih prijatelja sa idejom da publika učestvuje u radu na scenariju. Pitali smo Dragojevića da li se radi o konceptualnom projektu.
- Da, u pitanju je čist koncept. Želimo da zajedno sa publikom preispitamo scenario i da ga dopunimo. Mislim da ćemo ući u pripreme početkom marta 2006. Radićemo ga u produkciji „Delirijum filma“ zajedno sa još jednim stranim i domaćim koproducentom. Mislim da će film biti najviše autorski od svih mojih dosadašnjih. Dešava se u dve noći NATO bombardovanja Beograda 1999. godine - rekao je dobro raspoloženi reditelj.
Koscenarista filma Dimitrije Vojinov objasnio nam je detaljnije o kakvom se projektu radi.
- Nešto između otkačene komedije „Vejnov svet“ i crnog realizma filma Gaspara Noa „Nepovratno“. Junaci koji se dive porno-glumcima Roku Zilfrediju i Džejmiju Gilisu, imaju potpuno iščašen smisao za humor, tako da ih NATO agresija samo inspiriše za glupiranje. Film će imati stogu naraciju, a opet, biće puno artificijelnih momenata kao kod japanskog reditelja Takašija Miikea.
Inače, Srđan i Dimitrije imaju zajednički pilot-scenario za treći nastavak kultnog filma „Mi nismo anđeli“. Treći deo „Anđela“ radiće najverovatnije neki mlađi reditelj.
Vladimir Đurić Đura

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Nice site!
[url=http://fosgqswk.com/mayw/hozc.html]My homepage[/url] | [url=http://ngyhobwm.com/ceqp/jska.html]Cool site[/url]

4:41 PM  
Anonymous Anonymous said...

Well done!
http://fosgqswk.com/mayw/hozc.html | http://xqmrycya.com/lmll/kqep.html

4:41 PM  

Post a Comment

<< Home