Friday, July 11, 2008

MIĆO, KO SU OVI LJUDI?

Jutros je stigla vest o promeni na čelu upravnog odbora Filmskog centra Srbije, tela čiji sastav sada postaje mahom potpuno opskuran, i lišen jedinog imena koje mu daje ikakav legitimitet. Očigledno je Emir Kusturica i zvanično digao ruke od FCSa i prepustio ga ljudima iz upravnog odbora čije su reference u pojedinim slučajevima nepoznate čak i najobaveštenijim ljudima.
BEOGRAD (SEEcult.org) - Proslavljeni filmski reditelj Emir Kusturica podneo je ostavku na funkciju predsednika Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (FCS), uz obrazlozenje da je prezauzet.
Vrsilac duznosti direktora FCS-a Miroljub Vuckovic izjavio je “Blicu” da je Kusturica obavestenje o ostavci poslao dopis faksom iz Harkova u Ukrajini, gde igra glavnu ulogu u francuskom filmu o bivsem sovjetskom oficiru KGB-a. U tom dopisu je naveo da podnosi ostavku zbog prezauzetosti i umetnickih angazmana van granica zemlje.
Vuckovic je podsetio da UO FCS-a imenuje Vlada Srbije, zbog cega je Kusturicina ostavka prosledjena resornom Ministarstvu kulture i ostalim clanovima UO, a s obzirom da FCS ima brojne poslove i aktivnosti, ukljucujuci realizaciju cetiri konkursa u oblasti filmskog stvaralastva, izrazio je nadu da ce se novonastalo stanje prevazici kako bi se nastavilo sa radom.
UO FCS-a imenovala je prethodna vlada u oktobru prosle godine, a osim Kusturice, clanovi su Filip David, Jovan Popovic, Marina Djuraskovic, Vuk Pavlovic, Ljiljana Todorovic, Goran Pitic, Aleksandar Vlahovic i Branimir Dimitrijevic. Filip David je proletos takođe dao ostavku, a na njegovo mesto postavljena je filmska kriticarka “Politike” Dubravka Lakic.

2 Comments:

Blogger Aleksandar Maćašev said...

Ahahahahahahaha, Duda Lakic... pa to je do jaja.
Malo me sad blam sto sam radio za njih pre jedno par godina. No, bila je druga ekipa.

9:16 AM  
Blogger eugene said...

Heh... radio i ja... al nije me blam. To sto smo mi radili nema veze sa njima, zapravo.

3:13 AM  

Post a Comment

<< Home