Monday, October 05, 2009

EDIT I JA


Dimitrije je sa zakašnjenjem pogledao EDIT I JA i evo njegovih utisaka:

EDIT I JA Alekse Gajića je prvorazredni događaj za srpsku kinematografiju i pop kulturu uopšte. Internacionalni tokovi u ovoj vrsti animiranog filma verovatno mogu da nađu štošta zanimljivo u njemu, međutim, što se mene tiče, uticaj ovog filma pre svega je važan za Srbiju i razvoj njenog žanrovskog filma koji pretenduje da preuzme neke strane žanrovske obrasce.
Naime, EDIT I JA na jedan izuzetno interesantan način spaja pop kulturne obrasce zapadne kulture (i u izvesnoj meri njene dalekoistočne aproprijacije) sa lokalnim obrascima o po prvi put imamo film koji je konzistentan u svom pop izrazu.
U konkretnom slučaju, EDIT I JA prenosi miteme svojstvene američkoj pop kulturi i japanimaciji i Srbiju bez ikakvog kompleksa. Po prvi put se na tlu Srbije događa neki high concept SF zaplet bez etno elementa, bez i najmanje intervencije zapadnog junaka, a ako imamo u vidu da se čak i na razvijenijim scenama (recimo u Japanu) takvi zapleti običnu prepliću sa uplivom oksidentalnih likova, u najmanju ruku kako bi se delo učinilo internacionalnijim i prijemčivijim na tržištu.
U EDIT I JA nema te vrste ustupaka – svi likovi su Beograđani iz 2074. godine i film se bavi kako smeštanjem SF priče u te okolnosti tako i promišljanjem našeg kolektivnog iskustva života u ovom gradu kroz njegov totalni redizajn usled koga tadašnji Beograd dosta lični na Njujork iz 23. veka u filmu THE FIFTH ELEMENT Luc Bessona (sa kojim na neki način deli dosta toga na planu senzibiliteta).
Pored potpunog redizajna Beograda, EDIT I JA se bavi i političkim aspektom našeg kolektivnog iskustva kroz digresivni fleš-bek o Petom oktobru koji možda nema neku suštinsku funkciju u okviru priče ali je zapravo vrlo interesantan upliv srpske stvarnosti u SF ključ, sličnu traumi atomskih bombi bačenih na Hirošimu i Nagasaki u japanskoj kulturi, pa i japanimacijama. Pored 5. oktobra postoji još niz suptilnih detalja, recimo porodična slika glavnog negativca koja pokazuje da je bio pripadnik Crvenih beretki a sigurno takvih detalja ima još i tek će se otkrivati kroz ponovljena gledanja na DVDu koja ovaj film zaslužuje.
Međutim, ono što EDIT I JA čini posebnim pop kulturnim artefaktom jeste istovremeno najprovokativniji segment filmskog izraza koji nailazi na najviše osporavanja među našom publikom i stručnom javnošću, a to je postavkaa karaktera i njihove međusobne interakcije.
Naime, i na nivou postavke karaktera, Gajić se vodio stilizacijom i koristi se lako čitljivim pop obrascima oličenim kroz konvenciju prikaza porodičnog života iz serija Siniše Pavića (čiji se eho može primetiti i u serijama poput LJUBAVI, NAVIKE, PANIKE koja to reformuliše za 21. vek) i
omladinskog života iz filmova Raše Andrića. Voleli mi Pavića & Andrića ili ne, masovnost njihove publike i uticaj njihovog opusa na oblikovanje životnih sadržaja na ekranu je dosta veliki. Nezavisno od toga da li se Gajić latio tih obrazaca svesno ili ne, on se njima služi i kada su rekontekstualizovani u nove SF okolnosti dobijaju potpuno novi smisao. Slično kao kad je Edgar Wright, dakako namerno, spojio konvenciju britanskog sitkoma i romerovskog zombi filma u SHAUN OF THE DEAD, Gajić je u EDIT I JA stvorio jedno, savršeno precizno i čitljivo delo koje ne luta i ne stoji u praznini.
Iako su mnogi skloni da pre svega Pavića postavljaju u pežorativni kontekst, njegovi socijalni univerzumi sa svojim zakonitostima spadaju među efektnije mehanizme filmskog oblikovanja srpske stvarnosti i sada kada mnogi naši, naročito mlađi reditelji, lutaju u pokušaju da definišu svoj izraz, često odlazeći u pravcu nekih istočnoevropskih devijacija, Gajić je sasvim neočekivano, u animiranom filmu koji po definiciji nema harizmu živih ljudi u kadru uspeo da stvori intrigantnu postavku.
Spoj Srbije i mitema inostrane pop kulture u tom ekscesnom obliku kada se u naše okolnosti donosi neka hiperkodifikovana priča (poput teme vanzemaljaca, puta u kosmos i sl.) obično je ostao nedorečen jer je upravo taj srpski element tog spoja bio manjkav i nejasan, odnosno najčešće se dešavalo da se vrši posrba neke teme u kojoj je upravo Srbija najslabiji detalj. Dobar primer takvog polovičnog rezultata jeste studentski film ZVEZDA TRI koji je na nivou koncepta odličan ali na planu karakterne interakcije jako slab, upravo zato što je nejasan, neprecizan i nema jasnu viziju u kojoj se konvenciji ostvaruje.
U konkretnom slučaju EDIT I JA, kao što je Edgar Wright snimio film o dva britanska sitkom junaka suočena sa zombijima, Gajić je snimio filma o junacima Raše Andrića smeštenim u 2074. godinu i suukobljenim sa zlom korporacijom koja želi da zloupotrebi mističnu formulu.
Tako rekontekstualizovane, Pavićeve i Andričeve konvencije postaju zanimljivije i gledljivije, na neki način, kao i sam Beograd, fetišizovane, a samo snažne i dominantne kulture imaju snagu da na takav način obesmrte svoju popularnu kulturu.
U tom smislu, prostor koji je ostao neiskorišćen i sa kojim bi se neki kreativniji kompozitor mogao više poigravati jeste muzika. Čini mi se da je na tom polju, ekipa EDIT I JA mogla još više da promišlja srpsku muziku (u najmanju ruku kao Vrelo), kao i da izabere bolju pesmu za soundtrack od ove koju izvode Mini Morisi. Štaviše, možda je na polju muzike trebalo da bude radikalna, da ide do kraja i da se srpskim imperijalnim dostignućima poput Pavića doda i turbo folk i da score donese neku futurističku varijantu ovog muzičkog pravca (recimo kao šrilankanka M.I.A.).
Drugi aspekt u kome EDIT I JA nije ubedljiv pre svega je vezan za eventualnu internacionalnu percepciju, odnosno, po čemu se srpska varijanta svega toga razlikuje. Japanci su upravo zbog svog autohtonog vida žanrovskog ekscesa uspeli da nametnu anime kao svetski fenomen. Naravno, tome je svakako doprinela i glad tržišta za animiranim filmovima koji su tradicionalno poznati kao roba koja se jako traži jer je nema previše, međutim, od mnogih ponuđenih formi animacije, japanska se nesumnjivo nametnula. EDIT I JA nema u sebi tu internacionalno prepoznatljivu autentičnost i neće započeti talas ekspanzije nekog srpskog stila. Ipak, u nekoj srednjoj ligi, EDIT I JA dostojanstveno stoji i možda može da započne generalni uspon naše scene iz koje će se možda nekada izroditi i autentični stil.
Poznati glumci koji su dali glasove junacima takođe imaju svoju konotativnost. Sigurno je da mogu i da nerviraju gledaoce (a ovaj film svakako privlači publiku kojoj je muka od tipičnog srpskog filma) ali, s druge strane, ja ne mogu da odolim filmu u kome devojku obuzima entitet sa Glogovčevim glasom.
U tehničkom smislu, EDIT I JA je veliki događaj za našu kinematografiju i probijanje jedne barijere koju FILM NOIR Srđe Penezića i Rista Topalovskog nije ni dotakao jer se dešavao u Americi, dočim EDIT I JA vrlo direktno i beskompromisno želi da ispoštuje srpskog gledaoca bez zadnjih namera i rezervnih planova.
Poslednjih godina, upravo je Novi srpski film doneo vrlo interesantna ispitivanja šrošlosti nudeći interesantan i autentičan generacijski pogled u naslovima kao što su ČARLSTON ZA OGNJENKU Uroša Stojanovića i BEOGRADSKI FANTOM Jovana Todorovića a Gajić se sada bavi budućnošću. Karakteristika ovih filmova je da temporalno izmeštenu Srbiju povezuju sa konkretnim realnim događajima i ličnostima (Dragoljub Aleksić u ČARLSTONU, Vlada Vasiljević u FANTOMU, Slobodan Milošević u EDIT) i objektima (Palata Albanija u OGNJENKI, Slavija u FANTOMU, Beograd u EDIT) i da ih tumače kriz vrlo filmičnu prizmu pop kulturnog iskustva. U tom smislu, ovom nizu može se pridružiti i ŠEJTANOV RATNIK Stevana Filipovića sa svojom pričom o Karađorđu i Milošu Obrenoviću.
Ako imamo sve ovo u vidu, EDIT I JA je film koji prijatno iznenađuje time što je ne samo vrlo solidan u onome što mu je primarni cilj a to su anime ugođaj i fantastika već je možda čak i intrigantniji u onome što su neki dopunski detalji i dramaturški mehanizmi što ga čini jednim od najzanimljviijih ne samo filmskih već i pop kulturnih događaja na ovim prostorima u poslednjih nekoliko godina.

59 Comments:

Anonymous djape said...

pogledati ću ovaj film svakako. nego, samo da pitam - jel se ona tema iz pesme "zbog tebe (a.k.a. gaće)" tap 011 pojavljuje samo u traileru za film ili je i u filmu? eto još jednog detalja B-)

5:58 AM  
Anonymous dimitrije said...

Što se tiče TAP011, ne znam, ali film je zaista za više gledanja da bi se uhvatili svi detalji, tako da ga možda i ima. U svakom slučaju, ovaj film treba obavezno pogledati.

7:12 AM  
Blogger Unknown said...

moze li negde da se nadje u prodaji ova akciona figurica edit ?

7:10 AM  
Blogger 柯云 said...

2015-12-25keyun
ray-ban sunglasses
vans sneakers
fit flops
michael kors handbags
cheap uggs<
coach outlet
cheap ray ban sunglasses
louis vuitton handbags
louis vuitton outlet
cheap rolex watches
ugg boots
coach outlet store
michael kors outlet online
coach clearance
nike roshe run mens
abercrombie outlet
hollister clothing
hollister outlet
coach outlet online
michael kors outlet
sunglasses oakley
michael kors outlet online
louis vuitton outlet stores
cheap ugg boots
uggs on sale
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
soccer shoes
ray ban sunglasses
ugg slippers
uggs boots for women
gucci outlet
toms outlet
michael kors outlet clearance
p90x
nike trainers sale
replica rolex watches
air max 95
lebron james basketball shoes
hollister clothing

7:35 PM  
Blogger Unknown said...

christian louboutin outlet
thomas sabo outlet
ray-ban sunglasses
hollister clothing
chaussure louboutin
cheap ugg boots
nhl jerseys
converse shoes
cheap nfl jerseys
bottega veneta outlet online
nike huarache
louis vuitton neverfull sale
swarovski crystal
lebron james shoes
longchamp bags
beats by dre
air jordan 4
hollister shirts
true religion sale
michael kors uk
louis vuitton uk
kobe bryant shoes
michael kors outlet online
oakley sunglasses wholesale
longchamp outlet online
rolex watches
michael kors outlet online
jordan 11
cartier outlet
ugg boots on sale
lacoste polo shirts
moncler coats
nike air force 1
yeezy boost 350
michael kors outlet
czq20160824

6:59 PM  
Blogger OGEN Infosystem (P) Limited said...

Nice Blog, thanks for sharing it. This really nice amazing and valuable blog. Visit for
Website Development Company in Delhi

11:26 PM  
Blogger Unknown said...

sound engineering courses in Delhi

11:19 PM  
Blogger Unknown said...

sea freight company in Delhi

11:20 PM  
Blogger Aadhya Sharma said...

Thanks for sharing the interesting information, the blog is very interesting to read and may be useful for everything. Visit for:
web development company in noida

2:44 AM  
Anonymous Mobile app Development company in Noida said...

Thanks for sharing this blog, this blog is very helpful information for every one.

6:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

lucky patcher free download

9:19 AM  
Anonymous Mobile App Development in Delhi said...

I want to say that this post is awesome, nice written.

3:45 AM  
Anonymous App Developers in Noida said...

Thanks for the article may be useful for everything

2:26 AM  
Blogger English Guru said...


Thanks for sharing valuable Information, I really very impressive on your blog. I hope you continue on blogging job.
English Speaking Course in Noida

3:22 AM  
Blogger Rahul said...

Thnx For Sharing A valuable Opnion, Thnx For A Sharing Ur Services,I am Very Glad Read Your Services. If u Want To leading manufacturers of plastic pallets in the field. You can select the best product from the wide collection in our online portal. We are supplying high quality of pallets products to customers at affordable cost. From our online portal,Plastic Pllates Manufactures

7:00 AM  
Blogger TRAINING IN GREATER NOIDA said...

Thanks for sharing such a great information with us. Your Post is very unique and all information is reliable for new readers.
Keep it up in future, thanks for sharing such a useful post.
C/C++ Training is particularly basic to anyone who needs to be a programmer.
Regardless of whether you want to enhance your insight in specific zones or searching for a course to upgrade your skills in coding,
joining a C/C++ Training in Greater Noida can without a doubt help.

C++ Coaching in Greater Noida
C Coaching in Greater Noida
C/C++ Training in Greater Noida
C/C++ Classes in Greater Noida

9:45 AM  
Blogger TRAINING IN GREATER NOIDA said...

Thanks for sharing such a great information with us. Your Post is very unique and all information is reliable for new readers.
Keep it up in future, thanks for sharing such a useful post.
DAA Coaching in Greater Noida to improve your skill in the data structure. They offer Data Structure Classes with theory and practical classes.
The institute has designed for the training class that depends on the preferences of candidate and needs of industry.

DAA Course in Greater Noida
DAA Coaching in Greater Noida
DAA Classes in Greater Noida

8:38 AM  
Blogger Kapil Sharma said...

I am exceptionally happy to see this post. It is fascinating and enlightening. Such a pleasant post, I am grateful and I like this post. Likewise I might want to share one thing which is an establishment for learning Digital Marketing, which is the most requesting now daily. For that, you can join at this connection
Digital Marketing Training in Noida
Digital Marketing coaching in Noida
Digital Marketing institute in Noida
Digital Marketing classes in Noida


4:24 AM  
Blogger Vivek said...

I would say to you thanks that you are shareing such a valuable information with

us, I Am very glad to read your blog I am so impressed I hope you will be continue

on blogging job. here you can learn in SEO new techniques or tricks, to acquire new

approaches or just another point of view, is to do a SEO Positioning course.

SEO

Training In Greater Noida

SEO

Training Institute In Greater Noida

SEO

Classes In Greater Noida

SEO

Course In Greater Noida

3:46 AM  
Blogger Vivek said...

Haveing seen your blog i am very happy thanks for shareing such valuable

information keep continue this blogging job, here you can learn C language C is the

precursor and inspirer for almost all the most popular high-level languages

available today.

C Language Training In Greater Noida
C Language Training Institute In Greater Noida
C Language Course In Greater Noida
C Language Tranning In Greater Noida

6:16 AM  
Blogger Vivek said...

Thangs for shareing this Blog I am very happy to see this such a valuable

information, you are doing good job keep continue on Blogging job here you can do

C++ Training in Greater Noida at Mirorsoft Technologies It can be used for low-

level programming, such as writing scripts for drivers and kernels, and also

supports high-level programming language functions, such as writing scripts for

software applications, etc.
C++ Language Training In Greater Noida
C++ Language Training Institute In Greater Noida
C++ Language Course In Greater Noida
C++ Language Classes In Greater Noida

3:18 AM  
Blogger anuj4533 said...

Much obliged for sharing significant Information, I actually quite great on your blog. I trust you proceed on blogging work.
English Spoken Training in Noida
English Spoken coaching in Noida
English Spoken institute in Noida
English Spoken classes in Noida

3:03 AM  
Blogger anuj4533 said...

Decent Post much obliged for sharing it's exceptionally valuable. This article gives me so much data.

Data Science Training in Noida
Data Science coaching in Noida
Data Science institute in Noida
Data Science classes in Noida


3:25 AM  
Blogger Talktoastro said...


Thanks for sharing valuable Information, I really very impressive on your blog. I hope you continue on blogging job. TalktoAstro is a leading astrology prediction platform. Here you can talk to India’s best astrologers, tarot reader, Vastu experts or numerologists over call or order report with just Rs 100. Our mission is to provide exceptional services at a minimum cost. Get predictions related to love, marriage, career or finance from the comfort of your home with full privacy from Talktoastro experts.astrologer online

free talk to astrologer

astrologist online

best online astrology consultation

online astrologist

talk to astrologer free

4:19 AM  
Anonymous CRM Software in Mumbai said...

You have a real ability for writing unique content. I like how you think and the way you represent your views in this article.

7:51 AM  
Blogger Java Coaching In Greater Noida said...

Thank you for sharing your ideas. This blog post is very infortic and helpful for me . I have this content thank you
java traning in greater noida

java coaching in greater noida

java classes in greater noida

java traning institute in greater noida

9:17 PM  
Anonymous CRM Software in Pune said...

A very well-written post. I read and liked the post and have also bookmarked you.

7:55 AM  
Blogger Solitarian Group said...

Le Solitairian is a conglomerate of highly—committed professionals operating in the fields of real infrastructure, construction and manufacturing.

Infra Solitarian Group

4:52 AM  
Blogger Sky Travel said...

As a working customer service executive at spirit Airlines, I can confidently say that we provide in-depth information on flights and its services. If you are planning a low-budget and comfortable journey, just call us at spirit airline reservation number and get to know about all the latest discounts, offers, and deals that will benefit you in saving bucks and most importantly in giving you what you desire. spirit airlines reservation number

3:20 AM  
Blogger Chris Gardner said...

Download movies from tamilrockers


tamilrockers.wc
tamilrockers.co
tamilrockers co
www.tamilrockers.com
tamilrockers 2019 tamil movies download
tamilrockers website
www.tamilrockers.wc
tamilrockers .com
www.tamilrockers
tamilrockers hd

12:08 AM  
Blogger Nick Smith said...


American Airlines Support Number
American Airlines Booking Number
American Airlines Reservation Number

4:02 AM  
Blogger Mr. anonymous said...


Delta Airlines Reservation Number,
Delta Airlines Customer Service Number,
Delta Airlines Booking Number,
Delta Airlines Support Number
Delta Airlines cancellation Number

3:46 AM  
Anonymous Spirit Airlines Cancellation Number said...

Have you seen my latest blog on Why Spirit Airlines are Different from other Airlines? You will get all information and offer of spirit airlines.
Must Visit-
Spirit Airlines Cancellation Number
+1 (888) 595-2181.

5:25 AM  
Blogger Nick Smith said...

Spirit Airlines Booking Number
Spirit Airlines Morning Flights
Spirit Airlines Reservation Number
Spirit Airlines Reservations
Spirit Airlines Support Number


Frontier Airlines Booking number
Cheap Flights
how to find cheap flights
how to get cheap flights
where to find cheap flights
Frontier Airlines Reservation Number
Frontier Airlines Reservations


Etihad Airways, Etihad Airways Cancellation Number, Etihad Airways Cancellation Policy, Etihad Airways Manage Booking, Etihad Airways Refund Policy

Allegiant Air, Allegiant Air Booking Number, Allegiant Air Mange Booking, Allegiant Air Reservation Number, Allegiant Air Support Number

Spirit Airlines Support Number
Spirit Airlines Booking Number
Spirit Airlines Reservation Number
Spirit Airlines Manage BookingAlaska Airlines manage booking
Alaska Airlines manage booking number
Alaska Airlines Booking Number
Alaska Airlines Reservation Number
Alaska Airlines Cancellation NumberJetblue Airways Booking Number
Jetblue Airways Reservation Number
Jetblue Airways Manage Booking
Jetblue Airways Cancellation Number

9:59 PM  
Blogger travel blogs said...


Volaris Airlines Manage Booking Number
Volaris Airlines Customer Care Number
Volaris Airlines Support Number
Volaris Airlines Reservation Number
Volaris Airlines Booking Number
Volaris Airlines Cancellation Number

11:05 PM  
Blogger Đồ gia dụng said...

http://vietnamgsm.vn/members/thanhlymaytinh.159343/
https://pregame.com/members/maytinhcuhanoi
https://www.flickr.com/people/187466161@N05/
http://www.bakespace.com/members/profile/pc%20cu/834398/
https://zeef.com/profile/manmaytinhcu?ref=manmaytinhcu
https://www.trover.com/u/maytinhbancu

1:56 AM  
Blogger Shubham Aneja said...

I have been a keen follower of your blog.
Recently I came across this topic and after reading the whole post I am amazed that how well you have written it.
Thanks for sharing this valuable information.

Solitairian city Review

Solitairian city Complaints

2:58 AM  
Blogger Krishna sharma said...

Have you lost your loved one? Do you need to get lost love back? Are you feeling lonely?
If yes, you can use the vashikaran mantras to get lost love back. Vashikaran is one of the
most popular ways to solve all kinds of problems in business or personal life. It is a powerful
mantra to attract the lost partner back to you within a short time. The Vashikaran Specialist Astrologer
in Visakhapatnam provides the powerful mantras to get lost love back.

Get Lost Love Back

free astrologer online solving problems

vashikaran specialist in australia

9:12 AM  
Blogger Mirrorsoft Technologies said...


Thanks for sharing this blog ...really it's very nice and informative...I genuinely enjoyed this article waiting for some more blogs like this... highly appreciated..:-)
Data Science Coaching Classes in Greater Noida

Data Science classes in greater noida

11:45 PM  
Blogger tejaswani blogs said...

This is, in my opinion, one of the most crucial pieces of information. And I'm delighted I'm enjoying reading your content.

digital marketing training in hyderabad
digital marketing course in ameerpet
digital marketing course training in hyderabad ameerpet
digital marketing online training in hyderabad
digital marketing course in hyderabad

2:14 AM  
Blogger Pakhi arora said...

Your Content is amazing and I am glad to read them. Thanks for sharing the Blog. this blog is very helpful information for everyone. This website is something that’s needed on the internet, someone with some originality! Your writing style is really impressive and you also cover informative information that the people want.
Daa Coaching Classes in Greater Noida

4:25 AM  
Blogger Shubham Aneja said...

Its really great post you have shared, which is informative and knowledgeable. I appreciate your great work.This blog has provided the helpful data to us.

Solitairian city Review

Solitairian city Complaints

3:56 AM  
Blogger TECH 11 said...

this blog is really very helpful, thank you for sharing such a reliable content. i appreciate your effort.
machine learning training in greater noida

1:07 AM  
Blogger Lake B2B said...

Physicians Email List

Dentist Email List
Nurses Email List

Pharmacist Email List
Doctors Email List

Psychologist Email List
Neurologist Email List
Radiologist Email List
Gastroenterologist Email List
Cardiologist Email List

2:03 AM  
Blogger Solitairian City Reviews and Complaints said...

Great post! I am actually getting ready to across this information, It's very helpful for this blog. Also great with all of the valuable information you have Keep up the good work you are doing well.
Solitairian city reviews
Solitairian city reviews

1:09 AM  
Blogger KUPZ said...

Excellent work! One thing I’d really like to reply to is that fat burning plan fast is possible by the suitable diet and exercise. A person’s size not just affects appearance, but also the quality of life. Self-esteem, depressive disorders, health risks, as well as physical abilities are affected in weight gain. It is possible to do everything right but still gain. In such a circumstance, a problem may be the offender. While a lot of food instead of enough exercise are usually the culprit, common health conditions and traditionally used prescriptions can greatly increase size. I am grateful for your post here.

무료야설
립카페
마사지블루
건마탑
온라인카지노

4:07 PM  
Anonymous Anonymous said...

Very useful article for me, there is more information I have is very important. Thank you I'm glad you could get
out of it to share
SEO Firm Chicago
Digital Evrima

10:29 PM  
Blogger Lakshya Aquapolis reviews said...

Your Content is amazing and I am glad to read them. Thanks for sharing the Blog. this blog is very helpful information for everyone.
Lakshya aquapolis reviews and complaints
Lakshya aquapolis reviews and complaints

3:44 AM  
Anonymous iOS App Development Company in Gurgaon said...

Thanks for sharing valuable post

6:02 AM  
Blogger Visitors Insurance said...

Could it be said that you are searching for transient health care coverage to visit the USA? Then Atlas America insurance plans are made for you. Our arrangements are secured by individuals welcoming unfamiliar nationals like guardians and family members to visit their new home in the US or purchased by associations who need to utilize the gifts of global guests. In the event that you or your organization has such a prerequisite, Guest Protection has made buying an arrangement simple. Reach us and purchase your Map book America protection today.

To know more about this visit: https://www.visitorsinsurance.com/Atlas-America-insurance-plan.asp

Contact US:
Location: 425 Huehl Road,Suite 22-A,Northbrook,IL 60062
Phone : 1-847-897-5120 | Fax : 1.847.897.5130 | Toll Free : 1-800-344-9540
WhatsApp : 1-847-897-5120 | Email: info@visitorsinsurance.com
Website: http://www.visitorsinsurance.com
http://www.facebook.com/myvisitorsinsurance
https://www.trustpilot.com/review/www.visitorsinsurance.com
http://www.linkedin.com/company/visitorsinsurance

4:15 AM  
Blogger jhanviusa said...

Thanks for sharing such a great information
https://rigwelllifetimeonline.com/

11:05 PM  
Blogger Allen said...


This is truly a great read for me.
https://www.kararaceramics.in/

8:34 PM  
Anonymous Payday Loans UK said...

A modern and sleek one-bedroom condo in the heart of downtown, steps away from restaurants, shopping, and public transit.

Real Market Adda Loans
Payday Quik Loans

6:19 AM  
Anonymous Top Hospitals in Hyderabad for World-Class Healthcare Services said...

Cancer treatment: Hospitals provide various cancer treatment options such as chemotherapy, radiation therapy, and surgery to help patients fight cancer.

6:31 PM  
Blogger tarun dixit said...

software development company in vaishali , ghaziabad

3:18 AM  
Blogger Getting Payment Gateways in Europe said...

At WebPays, we connect and power an inclusive, digital economy by helping businesses like yours gain uninterrupted access to a Credit Card Merchant Account . Accept credit card payments effortlessly, enhancing customer satisfaction.
10:37 PM  
Anonymous Mobile App Development Company said...

Thanks for sharing valuable post

3:36 AM  
Anonymous Anonymous said...

cheap golden goose sneakers
kobe shoes
off white clothing
golden goose outlet
pg 1
kobe shoes
hermes bag outlet
fear of god essentials hoodie
ggdb outlet
bape

10:58 AM  
Anonymous Anonymous said...

OFF-White
golden goose outlet
supreme clothing
bape
Jordan Travis Scott
golden goose outlet
kd 15
golden goose sneakers men
off white outlet
palm angels hoodie

11:04 AM  

Post a Comment

<< Home