Thursday, October 19, 2006

FESTIVALSKA NEVINOST

Jedan član naše ekipe najzad je dobio priliku da sudi i presuđuje! Naš montažer Stevan Filipović biće u žiriju Osmog međunarodnog festivala studentskog filma:
Osmi međunarodni festival studentskog filma biće održan od 20. do 23. oktobra 2006. godine u Muzeju Jugoslovenske kinoteke.

Glavni program će se ove godine satojati iz dva dela. U okviru Takmičarskog programa (u 20.30h) biće prikazano ukupno 25 filmova koji dolaze sa akademija iz Češke, Nemačke, Mađarske, SAD-a, Tajvana, Švajcarske, Argentine, Slovenije, Kanade, Bugarske, Kenije, Srbije, Danske i Norveške, a u okviru Panorame, u 18.00h, biće prikazano još 29 filmova iz Singapura, Slovačke, Velike Britanije, Izraela i Francuske. U pitanju su igrani, dokumentarni kao i animirani filmovi.

Nagrade se dodeljuju u sledećim kategorijama: Najbolji film festivala, najbolja montaža, najbolja kamera (za inostrani film), specijalna nagrada žirija, nagarada za animaciju, nagrada publike za najbolji film, nagrada Jugoslovenske kinoteke za najbolji srpski film, nagrada “Ponoćni bioskop” Radio Beograda, kao i nagrada Međunarodnog studentskog filmskog kampa u vidu besplatnog učešća na tom kampu 2007. godine.

Žiri će ove godine činiti tročlana ekipa: svetski poznati umetnik Karlo Varini, mladi reditelj i montažer Stevan Filipović, autor filma "Šejtanov ratnik" i Ivan Bevc, filmski kritičar.

Pored glavnog programa, u okviru FSF 08 odžaće se i radionica scenarija Čarlsa Alversona i radionica animacije Jelene Bešir, kao i predavanje i razgovor sa Karlom Varinijem, direktorom fotografije filma "Veliko plavetnilo" (u subotu, 21.10. u 15.00 sati, na FDU).

Svečano otvaranje FSF 08 održaće se u petak, 20. oktobra u 20.00 sati u Kinoteci. Svi zainteresovani su pozvani da dođu i otvore Festival !

Za detaljniji program Festivala i sve ostale informacije posetite sajt
www.fsf.org.yu.