Friday, April 27, 2007

MANISENT I MENTALNOST vs ŠTUKA


Sutra uveče (subota, 28. april, na rođendan našeg reditelja Danila) će u Klubu Doma omladine Beograda biti održan četvrti koncert iz serijala „SCENA Uživo!“ koji od početka marta organizuju Dom omladine i web magazin Popboks.

Nakon tri tematske večeri (art-rok, hip-hop i pop psihodelija), ovom prilikom će se publici predstaviti dva mlada benda iz kataloga „garažni rok“: Manisent i Mentalnost i Stuka (Štuka).

Manisent i Mentalnost je četvoročlani beogradsko-čačanski sastav iz kog stoje brojni nastupi po Srbiji, ali i inostranstvu: prošlog septembra su održali devet koncerata u osam gradove Nemačke. Pre par meseci su sa izdavačkom kućom Automatik Records potpisali ugovor za debi album, a frontmen benda Milan Tica je glumio i u filmu „Mi nismo anđeli 3“ (i sa Dimitrijem i ostatkom ekipe se ludo provodio po premijerama A3 u Srbiji)

Stuka su prošlog leta svirali na prestižnom američkom festivalu „South by Southwest“, a proteklih meseci u Beogradu kao predgrupa Andre Vilijamsu i hrvatskoj surf grupi Bambi Molesters. Njihova pesma „Lord“ se pojavila na nedavno objavljenoj kompilaciji „Jutro će promeniti sve?“ (PGP-RTS).

Oba benda imaju objavljene pesme u okviru Popboksove rubrike „Scena“, na kojoj mlade domaće grupe postavljaju svoje prve radove.

Koncert u Domu omladine počinje u 22 h, a Stuka su publici spremili i specijalni video poklon.

Poslednji koncert u okviru serijala SCENA Uživo! – nastup Nežnog Dalibora i Mothership Orchestra – je bio rasprodat, što se već godinama prava retkost kad su u pitanju koncerti mladih domaćih bendova. To je podatak koji svakako treba uzeti u obzir u proceni svežine i energičnosti onog što s pravom naziva „nova srpska scena“.

5 Comments:

Anonymous borkes said...

Danilo, srećan rođendan!

Sve najbolje!

5:32 PM  
Anonymous borkes said...

Danilo, srećan rođendan!

Sve najbolje!

5:32 PM  
Anonymous danilo said...

Hvala, Borkes! :)

2:12 AM  
Anonymous DusMan said...

Hej ljudi... frontmen Manisenta je VLADE Tica, a ne Milan. :)

Vlaaaaaade... Tica!
Vlaaaaaade... Tica!
:)

6:21 AM  
Blogger Fghkfhk Dfgaert said...

qzz0515
adidas outlet
uggs outlet
chrome hearts outlet
pistons jerseys
ferragamo outlet
coach outlet online
le coq sportif shoes
prada outlet
michael kors handbags
oakley sunglasses

11:25 PM  

Post a Comment

<< Home