Wednesday, November 23, 2005

POSLEDNJA NEVINOST U MONCI


Još jedna vest iz DANASa.

Počele pripreme za snimanje "Poslednjeg kruga u Monci 2"

Novi jezik za Evropu

Pored Dragana Nikolića i Miodraga Krstovića, za uloge u filmu angažovani su Monika Beluči, Džeremi Ajrons, Alesandro Bertoluči, Monika Kruz i drugi

Brojni internacionalni glumci predvođeni italijanskom divom Monikom Beluči potvrdili su učešće u filmu "Poslednji krug u Monci 2", objavljeno je na jučerašnjoj pres konferenciji održanoj u Muzeju Kinoteke. Producenti filma, režiser Luiđi Pereli i predstavnici ministarstva kulture nadaju se da će ovaj projekat otvoriti našu zemlju ka međunarodnom tržištu. "Mislim da će ovaj film uspeti u tome", kaže režiser Pereli, navodeći da je u rodnoj zemlji svojevremeno slično uradio sa serijom "Hobotnica". "Potrebno je naći zajednički projekat, koji će naći zajedničko tržište u celoj Evropi. Lično veoma cenim prethodni film i nadam se da ćemo ovim nastavkom uspeti da novim jezikom prepričamo priču koja se tiče raznih naroda i nacija u Evropi."
Četvrtina budžeta za Moniku Beluči
Prema rečima Orhana Dragaša, producenta filma "Poslednji krug u Monci 2" i vlasnika kuće "Commora System", dnevni honorar gospođe Monike Beluči iznosiće 100 hiljada eura, što znaći da će samo njeno učešće u filmu koštati 800 hiljada eura, jer je dogovoreno osam snimajućih dana. Taj honorar podrazumeva po tri sata snimanja svakog dana, a prema ugovoru precizirana su i svetla i uglovi snimanja. Najveći deo sa njenim scenama biće snimljen u Italiji, a nekoliko dana Monika Beluči će gostovati u Beogradu, i unapred je obećala 10 intervjua za srpske medije. Prvobitno najavljena Anđelina Džoli nije mogla da uskladi svoje slobodne termine sa planom snimanja filma.
Kako je izjavila Tjaša Dornik, kasting direktor filma, uloge su sem Monike Beluči dodeljene oskarovcu Džeremiju Ajronsu, sestri Panelope Kruz - Moniki koju gledamo u seriji "Passo adelante", sinu Bernanda Bertolučija - Alesandru, italijanskim glumicama Sabrini Ferili i Ines Sastre i drugima. Naravno, glavne uloge iz prvog filma ponoviće Dragan Nikolić i Miodrag Krstović. S obzirom na to da je glumačka ekipa internacionalna, specijalno za potrebe filma biće angažovan "acting coach" iz Holivuda.

Snimanje nastavka filma "Poslednji krug u Monci" počeće 11. januara na lokacijama u Italiji, nakon čega će se ekipa preseliti u Beograd, a snimanje biti finalizirano u Londonu. Planirani budžet filma je tri i po miliona eura, a realizaciju će pomoći i Ministarstvo kulture Republike Srbije. Glavni producent filma je kuća "Commora film", posebno odeljenje firme "Commora System", kojoj će ovo biti debitantski film. Scenario za nastavak, kao i za prvi film, napisao je Dušan Prelević."Znao sam da "Poslednji krug u Monci" neće biti poslednji. Kraj prvog filma je drugi početak i negde sam verovao da će Prelević moj lik oživeti. Sada je došlo vreme za to", rekao je Dragan Nikolić.

D. Jovićević

Ova vest je za ozbiljniju analizu iz razloga što se u njoj pominje Orhan Dragaš, jedan od manje poznatih ali izuzetno moćnih srpskih biznismena, koji, realno, ima resurse da realizuje ovako nešto. Kada je reč o samom reditelju, Luigi Perelli je vrlo star italijanski TV veteran bez nekih većih bioskopskih uspeha. On je kod nas već snimao neke TV filmove i njegov angažman je u domenu realnog. Kada je reč o scenariju, Prelević je do sada napisao neku vrstu predloška koji je imao zanimljiv zaplet ali nije bio razrađen do nekog finalnog oblika što je i on sam priznao u didaskalijama teksta. Moguće je da se od te verzije nešto promenilo ali to nije naročito vreovatno jer početkom leta još uvek nije bilo nove verzije. Konačno, ako film počinje da se slika 11. januara, pripreme bi trebalo da su dosta odmakle a o tome nikakvog buzza u gradu. Međutim, dolazak Organa Dragaša svakako znači da bi nekakvog filma, možda ne sa ovim imenima moglo biti..

1 Comments:

Blogger 4578 said...

0801jejeDans certains nike store france femme environnements de bureau debout et se promener plusieurs nike air max 90 solde homme heures par jour pourrait être exigé, New Balance 678 Baskets ainsi que des chaussures de bureau basket nike jordan bebe fille devraient non seulement sembler qualifiés, nike internationalist femme beige noir mais être à l'aise. Mieux chaussure de course asics homme pas cher vaut acheter une fois de haute asics gel lyte aztec qualité, et laisser les complications aux autres.

8:34 PM  

Post a Comment

<< Home